Επιτυχημένος ο 1ος Buggy Racerc 2015

Ένα νέο ιδιωτικό χωμάτινο πρωτάθλημα ξεκίνησε τη Κυριακή που μας πέρασε στo Ρέθυμνο με διοργανωτή το κατάστημα RACERC. Ένα αγώνας που ξεκινά δυναμικά την αγωνιστική χρονιά με πολλές συμμετοχές και δυνατές «κόντρες» που αναμένεται να κορυφωθούν όσο προχωρά το πρωτάθλημα!
Η προσπάθεια για ένα δυνατό πρωτάθλημα buggy στην Κρήτη ξεκίνησε αγωνιστικά την Κυριακή 1/2/2015 και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.
Με μια πίστα άκρως απολαυστική, 29 συμμετέχοντες και ένας τελικός αντάξιος μεγάλων διοργανώσεων! Αν η καλή μέρα όπως λένε από το πρωί φαίνεται τότε αγωνιούμε για τη συνέχεια. Βροντερό παρών έδωσαν 7 μοντελιστές από την Αθήνα αλλά και από όλη την Κρήτη. Κόντρα στις καιρικές συνθήκες όλα ήταν έτοιμα χάρη στη μεγάλη προσπάθεια του Φάνη Παυλόπουλου και με τον έμπειρο Στέλιο Θεολογίτη στην οργάνωση και αλυταρχία, ο αγώνας δούλεψε σαν ελβετικό ρολόι! Αγωνιστικά το θετικότερο του αγώνα ήταν οι μάχες σε όλες τις θέσεις και σε όλοι την διάρκεια των προκριματικών αλλά και των τελικών.

«Speed track» ονόμασε ο Μακρόπουλος την πίστα, κάτι που έδινε σε όλους την διάθεση να πιέζουν όλο και περισσότερο ενώ βλέπαμε θεαματικές βελτιώσεις στους χρόνους και στη σταθερότητα από τους οδηγούς όσο προχωρούσε ο αγώνας.
Οι Τερζής και Αναπολιοτάκης απέδειξαν γιατί πρωταγωνιστούν μόνιμα στην Κρήτη κάνοντας εύκολα το 1-2 στα προκριματικά αφού ήταν οι μόνοι οδηγοί που έκαναν 2 8γυρα , με τον Τερζή να έχει σχεδόν κλειδώσει την pole από τα πρώτα 2 κιόλας.
Τρίτος ο Ζαγορίσος που στο τελευταίο προκριματικό έκανε 8 γύρους και έτσι εντυπωσιακά πήρε την τρίτη θέση έχοντας και την χαρά ότι ήταν ο μόνος οδηγός εκτός των δύο πρώτων που έσπασε το φράγμα των 7 γύρων!
Ακολούθησαν ο πολύ σταθερός Παπανικολάου, ο τρομερός Ζέρβας που έκανε την έκπληξη, έκτος ο «πιτσιρικάς» κρητικός Λιοδάκης δείχνοντας ότι έχει πολύ μέλλον, έβδομος ο Μακρόπουλος που σίγουρα μπορούσε καλύτερα και το έδειξε στον τελικό. Όγδοος ο Μεραμβελιωτάκης και ένατος ο Μαραβελάκης που πέτυχαν το μεγάλο στόχο του Α’ τελικού. Δέκατος ο Σταθόπουλος που βελτιωνόταν συνέχεια όσο κυλούσε ο χρόνος.

Στο Β’ τελικό έμειναν πολλά δυνατά ονόματα και έμοιαζε σαν ένας δεύτερος Α’ τελικός! Τσισμενάκης, Αρνόπουλος , Βενιανάκης, Γιανίτσας, Αρκουδάρης, Χειλαδάκης, Παγωμένος, Πιτσουλάκης, Ψιστάκης και Ταταράκης η σειρά, ενώ στον Γ’ τελικό είχαμε τους, Παυλουδάκη, Καραγιάννη, Νάθενα, Μπενέτο, Γαράκη, Κριτσωτάκη, Μαραγκάκη, Δημητριάδη, Φουσκοκολάκη.

Οι νικητές
Ξεκινώντας από τον Γ’ τελικό, νικητής ήταν ο Γαράκης με δεύτερο εφτά δευτερόλεπτα πίσω του τον Παυλουδάκη και τρίτο τον Μπενέτο.

Στον Β’ τελικό επικράτησε ο Αρνόπουλος «δείχνοντας τα δόντια του», με δεύτερο τον Τσισμενάκη που έπαιζε αρκετή ώρα καλή κόντρα για την πρώτη θέση, ενώ τρίτος ήρθε ο Πιτσουλάκης που σκαρφάλωνε θέση, θέση μέχρι το βάθρο.

Ο Α’ τελικός μας κράτησε 45 λεπτά με κομμένη την ανάσα αφού δεν υπήρχε περιθώριο για λάθος από κανένα. Οι τρείς πρώτοι τερμάτισαν με διαφορά 5 δευτερολέπτων. Αναπολιοτάκης, Μακρόπουλος έπαιζαν όλο τον αγώνα σε απόσταση αναπνοής πιέζοντας ο ένας τον άλλο. Ο Τερζής μετά τους δύο πρώτους γύρους που αντάλλαξε για λίγο θέσεις με τον Αναπολιοτάκη, έφυγε μπροστά, πήρε διαφορά και την διαχειρίστηκε άψογα και με ηρεμία. Δεν τρόμαξε ούτε όταν ο πάρα πολύ σταθερός Παπανικολάου γύρω στα μέσα του τελικού με φοβερό ρυθμό πέρασε τους Αναπολιοτάκη, Μακρόπουλο και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής. Την μάχη τους όμως δεν την είδαμε ποτέ αφού λίγο μετά ο Παπανικολάου εγκατέλειψε από σέρβο γκαζιού. Στη συνέχεια ο Τερζής κρατήθηκε μπροστά με πολύ προσοχή όμως αφού φαινόταν πως το δίδυμο Αναπολιοτάκη – Μακρόπουλου δεν θα του συγχωρούσε λάθος. Μεγάλος νικητής του αγώνα λοιπόν ο Τερζής με δεύτερο τον Αναπολιοτάκη κερδίζοντας (ένα stop & go) την κόντρα με τον Μακρόπουλο ο οποίος ανέβηκε βάθρο. Τέταρτος ο Σταθόπουλος που έκανε απροβλημάτιστο αγώνα και έδειξε ο τελικός θέλει και εμπειρία. Πέμπτος ο Ζαγορίσος που δύο σβησίματα και ένα stop & go, δεν τον άφησαν να κάνει το κάτι παραπάνω που σίγουρα μπορούσε. Έκτος ο Μεραμβελιωτάκης ο τρίτος κρητικός στην κατάταξη. Έβδομος ο Μαραβελάκης που ξεκίνησε άσχημα έμεινε τελευταίος αλλά έβαλε κεφάλι κάτω οδήγησε σταθερά και ανέβηκε όσο μπορούσε! Όγδοος ο Λιοδάκης που με προβλήματα στο μοτέρ δεν κατάφερε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω που σίγουρα μπορούσε. Ένατος ο Παπανικολάου που έμεινε από σέρβο και μας στέρησε την κόντρα που περιμέναμε όταν είχε πλησιάσει τον Τερζή. Δέκατος ο Ζέρβας που ταλαιπωρήθηκε και αυτός από το μοτέρ του, είχε όμως τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και τον θαυμασμό μας για την πολύ καλή του εμφάνιση.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM