20 Απριλίου 2024

Επιτυχημένο το 1ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης (photos)

Με την συμμετοχή περισσοτέρων από 100 αθλητών από 7 σωματεία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο το 1ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης που διοργάνωσε ο ΑΠΟ Ρεθύμνου με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και τον Δήμο Ρεθύμνου.

Το περασμένο Σάββατο η καρδιά της Πάλης «χτυπούσε» στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στην πρώτη διοργάνωση Παγκρήτιου πρωταθλήματος Ελευθέρας Πάλης να λαμβάνει χώρα σε Κρητικό έδαφος. Οι αγώνες διεξήχθησαν παρουσία του Ολυμπιονίκη και πρώην προέδρου της ΕΛΟΠ Κώστα Θάνου, όπως και της Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Μαρίας Λιονής, του Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη και του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα αθλητισμού του δήμου Ρεθύμνου Δήμητρη Λαχνιδάκη.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κήρυξε την έναρξη των αγώνων, δεσμευόμενος πως οι φορείς του Ρεθύμνου αγκαλιάζοντας αυτή την διοργάνωση θα την καθιερώσουν στη συνείδηση του κόσμου για τα επόμενα χρόνια. Το καλωσόρισμα στους αγώνες – μετά την σχετική παρέλαση αθλητών και συλλόγων – ανέλαβε η πρόεδρος του ΑΠΟΡ Αντωνία Παπαδάκη μην κρύβοντας την ικανοποίηση και την περηφάνεια της, για το όνειρο που πήρε σάρκα και οστά. Συγκινητική ήταν και η ομιλία του Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνου απευθυνόμενος κατά κύριο λόγο στα μικρά παιδιά, εμπνέοντας τα να συνεχίσουν να ακολουθούν τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι.

Ο Ρεθυμνιώτης αθλητής του ΑΠΟΡ και πρωταθλητής Ελλάδας Προπαμπαίδων 2018, Νίκος Καραβάνος έδωσε τον όρκο του αθλητή πριν από τους αγώνες, ενώ είχε προηγηθεί η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η έπαρση της Ελληνικής σημαίας από τα χέρια του πρωταθλητή Ελλάδας Παμπαίδων 2018 Γιάννη Μιχελάκη από το σύλλογο ΠΑΛ.ΕΥ.Ε Ηρακλείου.

Ακολούθησαν βραβεύσεις από την ΕΛΟΠ για τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, την Motor Oil (κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης) και την Grecotel (κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης) για την προσφορά τους στην Πάλη, αλλά και τους δύο Ρεθυμνιώτες προπονητές Μανώλη Καραβάνο (ΑΠΟΡ) και Νίκο Μπονατάκη (ΟΚΑ Αρκάδι) για την προσφορά τους στο άθλημα. Επιπλέον ο Δήμος Ρεθύμνου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Ολυμπιονίκη Κωνσταντίνο Θάνο. Μετά την αποχώρηση των ομάδων, εμφανίστηκε χορευτικό της «Χοροκίνησης» δίνοντας μια διαφορετική νότα στην τελετή έναρξη του Παγκρήτιου πρωταθλήματος, πριν προχωρήσουμε στο κυρίως πιάτο της ημέρας, το αγωνιστικό κομμάτι.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *