Επιτυχημένο το 2ο τουρνουά γρήγορου Σκακιού (photos)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά γρήγορου σκακιού που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου στην πολύ όμορφη εγκατάσταση στην προκυμαία της πόλης. Οι παρτίδες ήταν εντυπωσιακές με τους σκακιστές να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με τους θαυμαστές να είναι πολλοί οι οποίοι παρακολουθούσαν τους αγώνες. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της ορχήστρας Νέων, δίνοντας διαφορετικό τόνο στην βραδιά σε συμμετέχοντες και θεατές, παιανίζοντας όμορφα κομμάτια κλασικής μουσικής.

Νικητής του 2ου τουρνουά γρήγορου σκακιού αναδείχθηκε ο ταλαντούχος Μιχάλης Πελαντάκης, κερδίζοντας στον τελικό, επίσης ένα εξελίξιμο σκακιστή, όπως ο Σπύρος Γιβραλάκης. Την 3η θέση στο 2ου τουρνουά γρήγορου σκακιού κατέκτησε ο Αριστοτέλης Δρυδάκης.

Αναλυτικά η κατάταξη και η επίδοση των 3 πρώτων στο 2ο τουρνουά γρήγορου σκακιού του ΣΚΟΡ.

1ος Μιχάλης Πελαντάκης 6.5/7
2ος Γιρβαλάκης Σπύρος 6/7
3ος Αριστοτέλης Δρυδάκης 5/7

  • Skaki_2o_tournoua_grigorou_Skakiou_3
  • Skaki_2o_tournoua_grigorou_Skakiou_2
  • Skaki_2o_tournoua_grigorou_Skakiou_1

Το ξεχωριστό Σκακιστικό στέκι της προκυμαίας, αλλά και η έλλειψη χώρου που οδηγεί σε αδιέξοδο τον ΣΚΟΡ

Όλα αυτά σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου, ο οποίος ψάχνει χώρο για να στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των μελών. Με ανακοίνωση του ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου, γνωστοποίησε πως μετά από την έξωσή του από τον Δημοτικό χώρο «Δελφίνι» όπου φιλοξενούνταν από το λιμενικό ταμείο, παραμένει άστεγος. Ναι μεν έχει παραχωρηθεί χώρος στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, ο οποίος όμως δεν είναι κατάλληλος ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του Ομίλου και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί σε συρρίκνωση ή και στο τέρμα της λειτουργίας του.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου, είναι η ακόλουθη:
«Εκπλήσσει πράγματι τον επισκέπτη της Προκυμαίας του Ρεθύμνου, είτε είναι ντόπιος είτε τουρίστας, όταν απέναντί από το Βενετσιάνικο Φρούριο βρίσκεται μπροστά σ’ ένα μοναδικό θέαμα. Στα τραπέζια που έχουν τοποθετηθεί σε χώρο που παραχωρήθηκε από το λιμενικό ταμείο, δεν υπάρχουν οινοπνευματώδη ή άλλα ποτά, αλλά σκακιέρες, όπου κάθε βράδυ από τέλη Ιουνίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου γίνονται καθημερινά σκακιστικοί αγώνες αλλά και δωρεάν μαθήματα πάνω στο πιο πνευματώδες παιχνίδι, το Σκάκι.

Εκεί, δάσκαλος του Σκάκι, του Σκακιστικού Ομίλου έχει την ευθύνη τόσο της λειτουργίας όσο και της Σκακιστικής βοήθειας σε όποιον χρειαστεί. Εκεί συναντάει κανείς να παίζουν άνθρωποι κάθε Εθνικότητας και κάθε ηλικίας. Παίχτες που μόλις τώρα προσπαθούν να μυηθούν στα μυστικά του Σκακιού, αλλά και διάσημοι.

Οι φωτογραφίσεις και οι βιντεοσκοπήσεις ειδικά από ξένους είναι καθημερινές. Είναι ένας χώρος που στα μάτια του επισκέπτη ενισχύει την αντίληψη ότι το Ρέθυμνο δεν είναι απλά μια πόλη παραθερισμού, αλλά μια πόλη με πλούσια πολιτιστική παράδοση. Άλλωστε ο Σκακιστικός Όμιλος έχει προσφέρει αρκετά στα παιδιά της πόλης του Ρεθύμνου από το 1979 που δημιουργήθηκε.

Πολλοί αθλητές του διακρίθηκαν και διακρίνονται σε Παγκρήτιους, Πανελλήνιους αλλά και σε Διεθνείς αγώνες. Όμως πέρα από τις διακρίσεις, η ωφέλεια από το Σκάκι, όπως πιστεύεται διεθνώς, είναι τεράστια, τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και στις μεγάλες. Και γι αυτό στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, είναι σχολικό μάθημα.

Σήμερα ο Σκακιστικός Όμιλος βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο από την ίδρυσή του. Μετά την έξωσή του από τον Δημοτικό χώρο «Δελφίνι» όπου φιλοξενούνταν από το λιμενικό ταμείο, παραμένει άστεγος! Για την ώρα παρέχεται χώρος στο 14ο Δημοτικό Σχολείο. Όμως αυτός ο χώρος δεν είναι κατάλληλος ώστε να καλύπτει τις υποχρεώσεις του Ομίλου και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί σε συρρίκνωση του ή και στο τέρμα της λειτουργίας του. Είναι κρίμα όταν το Σκάκι στις όμορφες Περιφέρειες γνωρίζει άνθηση, το Ρέθυμνο να ζει στο… βασίλεμά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι Σκακιστικοί Όμιλοι στην Κρήτη φιλοξενούνται σε δημόσιους αυτόνομους χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί.

Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *