Κέρδισε τις εντυπώσεις το Διεθνές Πρωτάθλημα Beach Ju Jitsu Games (photos)

Στο επίκεντρο του αθλητισμού, των μαχητικών τεχνών και ειδικότερα του Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) βρέθηκαν η Ελλάδα, η Κρήτη, το Ρέθυμνο και η Αγία Γαλήνη το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Ιουνίου 2018, οπότε διεξήχθη το καλοκαιρινό πρωτάθλημα «International Ju Jitsu Beach Games 2018».

Το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τις ηλικιακές κατηγορίες -15, -18 ετών και το 2ο Διεθνές Πρωτάθλημα για τις ηλικιακές κατηγορίες +18 ετών, πραγματοποιήθηκε στο αμμώδες τμήμα της κεντρικής παραλίας της Αγίας Γαλήνης, με την συμμετοχή 200 αθλητών και αθλητριών από 25 Συλλόγους της χώρας. Δυνατές μάχες, αγώνες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, έντονες συγκινήσεις και σημαντικές επιδόσεις αποτέλεσαν στοιχεία που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο παρακολούθησε το τουρνουά.

Το πρωτάθλημα συγκέντρωσε διεθνές ενδιαφέρον, καθώς είχε συμπεριληφθεί εξ αρχής στην λίστα σημαντικών γεγονότων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJIF) ενώ είναι το μοναδικό πρωτάθλημα αγώνων Ζίου Ζϊτσου Παραλίας, το ποίο θα διεξήχθη σε όλη την Ευρώπη, υπό την Αιγίδα της JJIF.

Οι αγώνες διεξήχθησαν απογευματινές ώρες 19.30 έως 22.30, σε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα και οι αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών -15 ετών, -18 ετών, +18 ετών έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα Fighting System, Newaza Gi, Newaza No Gi.

Μάλιστα, το σημαντικό αυτό πρωτάθλημα αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες, οι παράγοντες και οι συνοδοί συνδύασαν τους αγώνες με μια τριήμερη καλοκαιρινή απόδραση στα νότια του Νομού Ρεθύμνης.

Στο Πρωτάθλημα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Π.Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΦΕΟΖΖ) κ. Αν. Πουλικίδης, η Γεν. Γραμματέας της ΕΦΕΟΖΖ κα Μαρία Χαριτοπούλου, ο Υπεύθυνος Τεχνικών Αγωνιστικών Θεμάτων  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Joachim Thumfart, η εκπαιδευτής και διαιτητής παγκοσμίου επιπέδου κυρία Rosalind Ferreira.

Την ευθύνη της διοργάνωσης, σε τοπικό επίπεδο, ανέλαβε η «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» και ο Προπονητής του Συλλόγου, Βαγγέλης Συνολάκης.
Την γενική ευθύνη και επίβλεψη είχε ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου και ο Προπονητής του, Παναγιώτης Κανακαράκης, ως επικεφαλής του αθλήματος του Ζίου Ζίτσου στην Περιφέρεια Κρήτης.

 

Π.Θεοδωρόπουλος: «Η Ελληνική Ομοσπονδία και η Κρήτη πρωτοπορούν στις διοργανώσεις»
Ο Έλληνας πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, κ. Π. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος διαχειρίζεται όλες τις εξελίξεις στο διαρκώς αναπτυσσόμενο άθλημα του Ζίου Ζϊτσου, αλλά συνάμα επιδιώκει με κάθε μέσο που διαθέτει να αναδεικνύει και να προωθεί την Ελλάδα και το Ελληνικό Ζϊου Ζίτσου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την διοργάνωση και τόνισε ότι η Κρήτη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο τον κόσμο, καθώς μέσα από τις δυο Διεθνείς συναντήσεις Beach Ju Jitsu Games, το 2017 στην παραλία του Ρεθύμνου και το 2018 στην παραλία Αγίας Γαλήνης, η Ελληνική Ομοσπονδία και η χώρα μας ειδικότερα πρωτοπορούν στα θέματα διοργάνωσης τέτοιου είδους αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την υποδοχή και την φιλοξενία που μας έγινε στην Αγία Γαλήνη τόσο σε εμάς προσωπικά όσο και στους αθλητές και τους προπονητές. Είναι η δεύτερη φορά που αυτό το πρωτάθλημα επιλέγουμε να γίνει στην Κρήτη, διότι αυτός ο τόπος έχει μια ιδιομορφία. Ξέρει να προσφέρει, ξέρει να φιλοξενεί, ξέρει να αγωνίζεται. Μου αρέσει να έρχονται στην Ελλάδα εκδηλώσεις από το εξωτερικό».

Αν. Πουλικίδης: «Συνεχής προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης του αθλήματος»
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος από την πορεία του πρωταθλήματος, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στην φιλοξενία των τοπικών φορέων της Αγίας Γαλήνης και στις εργασίες που έγιναν από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου και την Τοπική Κοινότητα, προκειμένου να μην λείψει τίποτα από την διοργάνωση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πουλικίδης επεσήμανε: «Άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση ολοκληρώθηκε στην Κρήτη. Σε μια Περιφέρεια που πάντοτε φέρνει σε πέρας ό, τι αναλαμβάνει, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του αθλήματος μας.
Όταν αποφασίστηκε να ανατεθεί η διοργάνωση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσα πολλά θα έκαναν οι άνθρωποι για μας. Τους ευχαριστούμε όλους. Η Ελληνική Ομοσπονδία θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται στο άθλημα μας και θα επιδιώκει πάντα να αναλαμβάνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τα οποία σε συνεργασία με τις κατά τόπους περιφέρειες και τους αθλητικούς συλλόγους, θα υλοποιούνται επιτυχώς με σκοπό την  διατήρηση των υψηλών ποιοτικών και αγωνιστικών στάνταρ που έχουμε θέσει στις διοργανώσεις».

 

Π.Κανακαράκης: «Υποδειγματική διοργάνωση»
Σε τοπικό επίπεδο την ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβε  το Αθλητικό Σωματείο «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», με Προπονητή τον Βαγγέλη Συνολάκη ενώ την ευθύνη της διαχείρισης του τουρνουά  είχε ο επικεφαλής του Ζίου Ζίτσου στην Κρήτη, Παναγιώτης Κανακαράκης, Προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου.

Ο κ. Π.Κανακαράκης σε δήλωση του ανέφερε:  «Ήταν μια διοργάνωση που κύλησε υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα. Η Ομοσπονδία μας και το Ζίου Ζίτσου μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι βρίσκονται πολύ μπροστά σε σύγκριση με όλα τα μαχητικά αθλήματα κι αυτό αποδεικνύεται από την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς Αγίας Γαλήνης, οι οποίοι ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος».

 

Β.Συνολάκης: «Πολλοί παράγοντες συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης»
Εκ μέρους της διοργάνωσης, ο κ. Β.Συνολάκης επεσήμανε τα εξής:  «Πρώτα απ όλα ευχαριστούμε την Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας που μας εμπιστεύεται  την διοργάνωση σημαντικών αθλητικών και  αγωνιστικών εκδηλώσεων. Ο Πρόεδρος κ. Πουλικίδης και η Γεν. Γραμματέας κα Χαριτοπούλου, με τις ενέργειες τους και με την εργατικότητα που τους διακρίνει, έχουν συμβάλλει στην γιγάντωση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Επίσης, ευχαριστώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μας περιβάλλει με εμπιστοσύνη και στηρίζει τις προσπάθειες μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον διεθνή αντίκτυπο που λαμβάνουν οι διοργανώσεις μας.

Το Διεθνές Πρωτάθλημα Beach Ju Jitsu Games είχε ιδανική αριθμητική συμμετοχή αθλητών και αθλητριών και, κατά γενική ομολογία, κινήθηκε σε υψηλό οργανωτικό και αγωνιστικό  επίπεδο. Άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι και οι στόχοι που είχαν τεθεί επετεύχθησαν.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης, Πρώτα απ’ όλα τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γ. Ταταράκη και ιδιαιτέρως δυο ανθρώπους που στάθηκαν πλάι μας από την αρχή μέχρι το τέλος, Τον ακούραστο Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης, Μανώλη Φουντιδάκη και τον δραστήριο Δημοτικό Σύμβουλο, Μανώλη Τσιρινδάνη. Επίσης, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Δαίδαλος & Ίκαρος», Μύρωνα Ρυακιωτάκη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων, Μιχάλη Χριστοφοράκη.
Ευχαριστούμε ακόμα την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνη., την Seven Hellas,την  Anek Lines & Blue Star Ferries, την Ellinair Airlines,  τους χορηγούς μας, τους υποστηρικτές μας, τους εθελοντές,  τους γονείς των αθλητών, τα ίδια τα παιδιά».

Ενίσχυση του τουρισμού μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις
Η Τοπική Κοινότητα της Αγίας Γαλήνης στήριξε με κάθε μέσο την διοργάνωση του Πρωταθλήματος Beach Ju Jitsu Games, υποδέχτηκε και φιλοξένησε αθλητές και διοργανωτές ενώ φρόντισε για την διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να στεφθούν με επιτυχία οι Αγώνες.
Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:
«Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές του πρωταθλήματος και να ευχαριστήσω τους φορείς της Αγίας Γαλήνης που αγκάλιασαν με θέρμη την διοργάνωση. Ευχαριστώ και προσωπικά τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη για όσα έκανε προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση. Στόχος μας είναι η προσέλκυση και άλλων αθλητικών διοργανώσεων στον Δήμο μας ενισχύοντας το τουριστικό μας προϊόν, δίδοντας την ευκαιρία σε ένα ευρύ κοινό να γνωρίσει από κοντά την περιοχή μας ενώ παράλληλα δίνουμε ώθηση στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό»

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης, Μανώλης Φουντιδάκης, επεσήμανε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται αυτοί οι αγώνες στον τόπο μας.  Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το πρωτάθλημα η προβολή της Αγίας Γαλήνης και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού που φέρει ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας. »

 

Παραδοσιακό γλέντι στο λιμάνι Αγίας Γαλήνης
Το βράδυ του Σαββάτο 30 Ιουνίου, μετά την λήξη των αγώνων, πραγματοποιήθηκε  κρητικό γλέντι στο λιμάνι Αγίας Γαλήνης. Οι συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα είχαν την ευκαιρία να γευτούν την  κρητική φιλοξενία, να χορέψουν, να διασκεδάσουν σ ένα ανεπανάληπτο παραδοσιακό ξεφάντωμα, που προετοίμασαν οι τοπικοί σύλλογοι Αγίας Γαλήνης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Πολύπλευρη μαχητική τέχνη
Το  Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαχητική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.
Είναι μία πολύπλευρη τέχνη, που επιτρέπει στον ασκούμενο να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση άμυνας ή επίθεσης και γενικά κοντινής μάχης. Κάποιος που γνωρίζει αυτήν την πολεμική τέχνη, είναι ικανός να αντιμετωπίσει πάσης φύσεως αντιπάλους, καθώς και να είναι σε θέση να υπερασπιστεί ένα άλλο άτομο.
Περιλαμβάνει γροθιές, λακτίσματα, κλειδώματα, ρίψεις αλλά και έλεγχο του αντιπάλου στο έδαφος αλλά και από όρθια θέση.

Το πολυπληθέστερο ερασιτεχνικό άθλημα
Το έτος 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζϊου Ζίτσου. Επτά χρόνια αργότερα, το 2003, η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. αναγνωρίστηκε ως Επίσημη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Με την αναγνώριση της Κρατικής Ομοσπονδίας, το Ζίου Ζϊτσου έχει τα ίδια προνόμια με τα ολυμπιακά αθλήματα.
Ως εκ τούτου, οι αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, έχουν τα ίδια προνόμια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σώματα Ασφαλείας, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.) με το ολυμπιακά αθλήματα.
Σήμερα, στις τάξεις του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, το Ζίου Ζίτσου αποτελεί το πολυπληθέστερο άθλημα με 22.000 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι αθλούνται σε συλλόγους της χώρας.
Τα εγγεγραμμένα αθλητικά σωματεία στην Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ ανέρχονται σε 298.

Τεράστια ανάπτυξη στην Κρήτη
Η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό σωματείων στην Ελλάδα, με 28 αναγνωρισμένους συλλόγους-εγγεγραμμένους στην Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ.
Στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζϊτσου, που διεξάγεται κάθε χρόνο σε Χανιά, Ρέθυμνο ή Ηράκλειο, συμμετέχουν 1.100 αθλητές και αθλήτριες περίπου, δείγμα της τεράστιας ανάπτυξης που γνωρίζει το άθλημα, της αγάπης των παιδιών γι ’αυτό και της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν οι οικογένειες τους στους Συλλόγους και στους Αναγνωρισμένους Προπονητές, που κατέχουν Δίπλωμα και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος από την Γ.Γ.Α.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM