Κατσιλιάνος: “Η Ντρίνιτς έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης”

Φανερά ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις και τις επιδόσεις των αθλητών του εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην Κρητική Επιθεώρηση ο προπονητής του αγωνιστικού τμήματος του ΝΟΡ, Στέφανος Κατσιλιάνος, ο οποίος αναφερόμενος στο καμάρι του Ρεθυμνιώτικου συλλόγου, Θεοδώρα Ντρίνιτς, τόνισε πως έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης. «Για τα δεδομένα του Ρεθύμνου ο αριθμός των 19 παιδιών που έχουν πιάσει τα όρια είναι εντυπωσιακός. Παρά το γεγονός ότι τα όρια έχουν γίνει πιο εύκολα, τα παιδιά μας δεν κυμάνθηκαν σε χαμηλές αλλά σε υψηλές θέσεις. Έκαναν τεράστια πρόοδο από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα και έχουν ανέβει επίπεδο.

Όσον αφορά στην Ντρίνιτς κολυμπάει τα τελευταία 3 χρόνια και θεωρούνταν ταλέντο στα αγωνίσματα της. Όμως ποτέ δεν ήταν στην κορυφή. Ήταν μέσα στις 8-10 καλύτερες επιδόσεις αλλά όχι παραπάνω. Αυτή τη στιγμή όμως βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο, δούλεψε καλύτερα και είχε ως αποτέλεσμα να ξεχωρίσει και να κάνει αυτή την πρόοδο. Ειδικότερα στα 100μ. ελεύθερο, όπου κατέβασε κατά 6 δευτερόλεπτα την επίδοση της. Από τους Χειμερινούς αγώνες μέχρι σήμερα είχε την κορυφαία επίδοση. Φυσικά, αυτό δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο, αφού έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης. Η Θεοδώρα ζει κοντά στη Γεωργιούπολη σε απόσταση περίπου 23 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο. Δεν υπάρχει η άνεση να βρίσκεται κάθε μέρα και ώρα στις προπονήσεις αλλά παρ’ όλα αυτά οι γονείς της δίνουν τα πάντα για να την βοηθήσουν και σε αυτούς οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας. Όλα αυτά καθιστούν ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, ο προπονητής των επιτυχιών στάθηκε στο άθλημα της κολύμβησης και στις απαιτήσεις που υπάρχουν αλλά και στην παρ’ ολίγον απουσία της Ντρίνιτς, αναφέροντας: «Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που βρίσκεται στο υγρό στοιχείο. Οι τραυματισμοί είναι ελάχιστοι σε σχέση με τα ομαδικά αθλήματα. Το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να επιβιώσεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον και να να μετατρέψεις την προπόνηση σε κάτι ουσιαστικό. Πιστεύω ότι οι κολυμβητές δουλεύουν πιο επαγγελματικά από αθλητές επαγγελτικών αθλημάτων που αμείβονται. Η Θεοδώρα 10 μέρες πριν τους αγώνες είχε ίωση και πιστεύαμε ότι αν δεν υποχωρήσει θα καταστραφεί η χρονιά μας. Αυτό δεν συμβαίνει στα άλλα αθλήματα. Ακόμα και μία μικρή λεπτομέρεια παίζει τον ρόλο της. Φέτος κάναμε μία καινοτομία, καθώς ήρθε ένας γιατρός από την Αθήνα και μας έκανε κάποιες τεχνικές εξετάσεις. Δύο φορές μας παρακολούθησε φέτος και ελπίζουμε ακόμη περισσότερες φορές τις επόμενες σεζόν για να πάμε σε ένα καλύτερο επίπεδο. Ακόμα και αυτό έδωσε μία επιπλέον ώθηση στα παιδιά».

Τέλος, ο Στέφανος Κατσιλιάνος αναφέρθηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων που αρχίζει σήμερα, ευχόμενος καλή επιτυχία στους αθλητές του. «Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που ξεκινάει πάμε με 6 παιδιά παρόλο που είχαν πιάσει το όριο 9, αφού 3 από αυτά δεν ήρθαν μαζί μας. Έχουμε 3 αγόρια και 3 κορίτσια σε Παίδες και Κορασίδες. Την Σοφία Κουλάκη η οποία κολυμπάει στα 3 αγωνίσματα του προσθίου, την Εύη Μανωλακάκη που θα αγωνιστεί στα 3 αγωνίσματα του ελευθέρου και την Γκλόρια Κόουλμαν η οποία θα είναι στα 3 αγωνίσματα της πεταλούδας. Αντίστοιχα στα αγόρια ο Μάριος Μπράνιστε κολυμπάει 200μ. πρόσθιο, 100μ. πεταλούδα και 200μ. μικτή ατομική, ο Μάριος Κουρμούλης στα 3 αγωνίσματα του υπτίου και ο Γιώργος Λιανδρής 50μ. ελεύθερο και 50μ. πρόσθιο. Εμείς ξεκινάμε αύριο το πρωί. Με βάση τις κατατάξεις που έχουμε μέχρι στιγμής μία «ανάσα» από τις θέσεις του τελικού βρίσκονται ο Λιανδρής στα 50μ. πρόσθιο, η Μανωλακάκη στα 50μ. ελεύθερο και ο Μπράνιστε στα 200μ. μικτή. Αυτή πιστεύω θα είναι η προσπάθεια των παιδιών όσον αφορά στους τελικούς αλλά γενικότερα ο στόχος μας είναι η ατομική βελτίωση όλων. Όμως ευελπιστώ ότι αυτά τα 3 παιδιά θα μπορέσουν να βρεθούν στον τελικό και να διακριθούν».

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM