Με 15 μετάλλια επέστρεψαν οι κολυμβητές του ΝΟΡ από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα (photos)

«Ένα όνειρο τρελό»  έζησαν οι 15 κολυμβητές και κολυμβήτριες του Ν.Ο.Ρ. στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β Νοτίου Ελλάδος (ηλικίες 13-14 ετών), που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι το τριήμερο 2-4 Φεβρουαρίου. Και λέμε και οι 15, ασχέτως αν έφεραν μεγαλύτερες ή μικρότερες διακρίσεις, καθώς το χαρακτηριστικό της «ομάδας»  είναι αυτό που διαμόρφωσε τις συνθήκες δουλειάς και συνεργασίας, προκειμένου ο ένας να γίνει αρωγός του άλλου σε μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του Ν.Ο.Ρ. σε αγωνιστικές κατηγορίες, σε συγκομιδή ατομικών και ομαδικών μεταλλίων, αλλά και επίτευξη πολλών ατομικών ρεκόρ και καλών επιδόσεων.  Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές από 82 συλλόγους.

Ένα κλίμα θετικό, μια προσπάθεια αρκετών ετών και πολλή δουλειά διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις  γι αυτό το αποτέλεσμα, του οποίου  η σωστή διαχείριση θα αποδώσει ακόμα μεγαλύτερους καρπούς στο μέλλον.

Τα 15 μετάλλια (4 χρυσά – 6 αργυρά – 5 χάλκινα) αλλά και οι 24 συνολικά θέσεις εντός της πρώτης τελικής 6αδας μαρτυρούν το μέγεθος της επιτυχίας. Οκτώ (8) συνολικά κολυμβητές και κολυμβήτριες ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, οι έξι (6) μάλιστα σε ατομικό επίπεδο.

Οι 15 κολυμβητές και κολυμβήτριες του Ν.Ο.Ρ. που συμμετείχαν στο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Ν. ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄- Β΄είναι :

Γεωργουλάκης Νίκος
Δεληγιάννη Μαρία
Δροσάκη Μαριγιάννα
Δροσουλάκη Άννα
Καφφάτος Δημήτρης
Κωστάκη Δέσποινα
Κωστάκης Παναγιώτης
Μαυρομάτης Γιώργος
Ντρίνιτς Θεοδώρα
Ομαλιανάκης Γιώργος
Πετρακάκη Κατερίνα
Πολάκης Πέτρος
Σούλα Μιράλμπα
Σποντιδάκης Κωνσταντίνος
Τζέρα Αναστασία

Οι διακρίσεις των ρεθεμνιωτών κολυμβητών και κολυμβητριών αναλυτικότερα:

1η θέση

 • Θεοδώρα Ντρίνιτς στα 50 μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Α
 • Θεοδώρα Ντρίνιτς στα 100 μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Α
 • Μιράλμπα Σούλα στα 1500 μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Β
 • Γιώργος Ομαλιανάκης στα 1500 μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β

2η θέση

 • Μιράλμπα Σούλα στα 800 μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Β
 • Γιώργος Ομαλιανάκης στα 800 μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β
 • Πέτρος Πολάκης στα 200 μ. πρόσθιο Παμπαίδων Β
 • Σκυταλοδρομία 4Χ100 Μικτή Ομαδική Παμπαίδων Β με τους Ομαλιανάκη Γ. – Γεωργουλάκη Ν. – Κωστάκη Π. – Πολάκη Π.
 • Σκυταλοδρομία 4Χ100 Μικτή Ομαδική ΜΙΧ Παμπαίδων/Παγκορασίδων Β με τους/τις Κωστάκη Δ. – Σούλα Μ. – Κωστάκη Π. – Πολάκη Π.
 • Σκυταλοδρομία 4Χ100 Ελεύθερο ΜΙΧ Παμπαίδων/Παγκορασίδων Β με τους/τις Κωστάκη Δ. – Σούλα Μ. – Κωστάκη Π. – Ομαλιανάκη Γ.

3η θέση

 • Μιράλμπα Σούλα στα 100 μ. Πεταλούδα Παγκορασίδων Β
 • Γιώργος Ομαλιανάκης στα 50 μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β
 • Δέσποινα Κωστάκη στα 200 μ. ύπτιο Παγκορασίδων Β
 • Μαρία Δεληγιάννη στα 50 μ. Πεταλούδα Παγκορασίδων Β
 • Σκυταλοδρομία 4Χ100 Ελεύθερο Παμπαίδων Β με τους Ομαλιανάκη Γ. – Γεωργουλάκη Ν. – Κωστάκη Π. – Πολάκη Π.

4η θέση

 • Παναγιώτης Κωστάκης στα 50 μ. Πεταλούδα Παμπαίδων Β
 • Παναγιώτης Κωστάκης στα 100 μ. Πεταλούδα Παμπαίδων Β
 • Παναγιώτης Κωστάκης στα 200 μ. Πεταλούδα Παμπαίδων Β
 • Σκυταλοδρομία 4Χ100 Μικτή Ομαδική Παγκορασίδων Β με τις Κωστάκη Δ. – Δεληγιάννη Μ. –  Σούλα Μ. – Δροσουλάκη Α.
 • Πέτρος Πολάκης στα 100 μ. πρόσθιο Παμπαίδων Β

5η θέση

 • Πέτρος Πολάκης στα 50 μ. πρόσθιο Παμπαίδων Β
 • Νίκος Γεωργουλάκης στα 200 μ. πρόσθιο Παμπαίδων Β

6η θέση

 • Νίκος Γεωργουλάκης στα 100 μ. πρόσθιο Παμπαίδων Β
 • Σκυταλοδρομία 4Χ100 Ελεύθερο Παγκορασίδων Β με τις Κωστάκη Δ. – Πετρακάκη Κ. –  Σούλα Μ. – Δροσουλάκη Α.

Την αποστολή συνόδευσαν στην Αθήνα ο Έφορος Κολύμβησης του ΝΟΡ κ. Δημήτρης Μοναχός και ο προπονητής κ. Στέφανος Κατσιλιάνος.  Δυναμική ήταν  και η παρουσία των γονιών των νεαρών κολυμβητών στο κολυμβητήριο, που βοήθησαν με τον τρόπο τους και την ενθάρρυνσή τους.

Δηλώσεις προπονητή κ. Στέφανου Κατσιλιάνου.
Θεωρώ πως σιγά σιγά φτάνει το πλήρωμα του χρόνου για να πάρουμε καρπούς των προσπαθειών μας, ως αποτέλεσμα μιας πορείας 4-5 ετών, που ξεκίνησε με αυτά τα παιδιά στην ηλικία των 9-10 ετών, οργανώθηκε σε σωστή βάση από το προπονητικό team και τον τότε Έφορο Κολύμβησης κ. Παντελή Μυλωνάκη και συνεχίζεται τώρα με τον κ. Μοναχό. Πιστεύω πως τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ακόμα κι αν η τύχη σε μια δεδομένη χρονική στιγμή σου χαμογελάσει ή σου γυρίσει την πλάτη, σε βάθος χρόνου η πορεία σου θα κριθεί από την προσπάθεια που καταβάλεις  και τη μεθοδικότητα που δείχνεις.
Η φουρνιά αυτών των κολυμβητών είναι πολυπληθής και ταλαντούχα σε υπερθετικό βαθμό για το δείγμα επιλογής μιας μικρής πόλης σαν το Ρέθυμνο και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σπανίζει σε επαρχιακές ομάδες μικρών πόλεων τέτοια πληθώρα διακρίσεων.
Τα αποτελέσματα για μας ήταν αναμενόμενα, αν και κανείς δεν  τολμούσε να ανακοινώσει πρόβλεψη  «15 μετάλλια» πριν το πρωτάθλημα.  Ωστόσο, πρέπει να επισημάνω ότι όλη αυτή η επιτυχία απαιτεί ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση, καθώς η λάθος διαχείρισή της  μπορεί να στραφεί ως μπούμερανγκ στα αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του καλοκαιριού, το οποίο και παραμένει ο μεγάλος στόχος της αγωνιστικής χρονιάς.
Αν ξαφνικά όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα πίστευαν ότι είναι δύσκολο να πάρεις μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, κυριολεκτικά σε μία νύχτα, αλλάξουν εντελώς άποψη, το απομυθοποιήσουν, και πιστέψουν ότι το καλοκαίρι θα κάνουμε περίπατο στα βάθρα των Πανελληνίων Αγώνων, θεωρώ πως δεν θα συμβάλλουν στο στόχο μας. Το μετάλλιο δεν είναι αυτοσκοπός, είναι επιστέγασμα κόπων και  προσπαθειών.  Σε αυτά επιβάλλεται να επικεντρώσουμε την προσοχή μας τους επόμενους  5 μήνες, καθώς δεν μας λείπουν οι κατάλληλες συνθήκες προπόνησης, η τεχνογνωσία και το ταλέντο. Κρατάμε μικρό καλάθι για τα μετάλλια αλλά προσδοκούμε από τους κολυμβητές μας μεγάλο πανέρι για την προσπάθεια και τη δουλειά.

Νέα αποστολή του Ν.Ο.Ρ. στο Χειμερινό των «μεγάλων»
Τη σειρά να αγωνιστούν και να διακριθούν στο αντίστοιχο Χειμερινό Πρωτάθλημα της ηλικίας τους παίρνουν το ερχόμενο τριήμερο 9-11 Φεβρουαρίου οι κολυμβητές του ΝΟΡ ηλικίας 15-17 ετών στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων & Εφήβων – Νεανίδων.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ίδιο κολυμβητήριο (Ο.Α.Κ.Α.) και από πλευράς ΝΟΡ θα συμμετέχουν οι παρακάτω κολυμβητές και κολυμβήτριες:
Δαυίδ Ασμαριάν
Γκλόρια Κόουλμαν
Σοφία Κουλάκη
Στέλλα Ρινάκη
Παντελής Αποστολάκης
Νίκος Φραγκιαδάκης
Eπίσης συμμετέχει η Εύη Μανωλακάκη, αθλήτρια του ΝΟΡ που φέτος κολυμπά με τα χρώματα του Ηλυσιακού, προκειμένου να λάβει μέρος τόσο σε ατομικά αγωνίσματα αλλά και στην σκυταλοδρομία της ομάδας και να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.
Ένας αναπάντεχος όσο κι απρόσμενος τραυματισμός της τελευταίας στιγμής, δυστυχώς στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στο Χειμερινό πρωτάθλημα στον πολύ καλό κολυμβητή μας και αρχηγό της αγωνιστικής ομάδας, Μάριο Μπράνιστε.
Ευχόμαστε στον πολύπειρο κολυμβητή μας ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ και στους κολυμβητές που μεταβαίνουν στην Αθήνα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM