Ξεκίνησαν τα έργα για την δημιουργία ποδηλατικής πίστας στον Κουμπέ

Στα «σκαριά» βρίσκεται η διαμόρφωση οικοπέδου στον Κουμπέ για τη δημιουργία ποδηλατικής πίστας που θα προσφέρεται για διασκέδαση και αναψυχή των πολιτών αλλά και τις προπονήσεις των αθλητών του ποδηλατικού συλλόγου Ρεθύμνου «ΑΤΛΑΣ».

Αναμφίβολα, η αξιοποίηση του χώρου, που βρίσκεται δίπλα από το οικόπεδο Φραγάκη, θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή, ενώ θα αποτελεί έναν ιδανικό χώρο για τους λάτρεις του ποδηλάτου στο Ρέθυμνο, μια πόλη που επενδύει σταθερά στη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης. Επιπλέον, θα είναι μια σημαντική «επένδυση» για τους αθλητές του ποδηλατικού συλλόγου, που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους παρά το γεγονός πως το Ρέθυμνο δεν διαθέτει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να κάνουν πιο εξειδικευμένη προπόνηση.

Πρόκειται για χώρο που παρέμενε αναξιοποίητος επί σειρά ετών, ενώ προσφάτως είχαν εγκατασταθεί σε αυτόν Ρομά όπου και διέμεναν. Το οικόπεδο, παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ρεθύμνου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στον ποδηλατικό σύλλογο «ΑΤΛΑΣ» πριν από περίπου τρία χρόνια, ωστόσο πλέον οι μελέτες είναι ώριμες και οι διαδικασίες για τη δημιουργία ποδηλατικής πίστας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο Δήμος Ρεθύμνου αλλά και φίλοι του Ποδηλατικού Συλλόγου συνδράμουν δυναμικά για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση του χώρου, καθώς ήδη μηχανήματα που έχει παραχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου έχουν απομακρύνει τα μπάζα από το σημείο. Η υπηρεσία Καθαριότητας και Καθημερινότητας εργάζεται εντατικά προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες καθαριότητας στον χώρο ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η δεντροφύτευση γύρω από το οικόπεδο, που θα ολοκληρωθούν από την υπηρεσία Πρασίνου και τον Ποδηλατικό Σύλλογο.

Η αντιδήμαρχος Προβολής, Τουρισμού και Πρασίνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ανέφερε: «Το οικόπεδο αυτό παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ρεθύμνου πριν από περίπου τρία χρόνια με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να αξιοποιηθεί από τον ποδηλατικό σύλλογο για τους αθλητές καθώς και όλους τους πολίτες ως ένας χώρος αναψυχής και άθλησης. Ο Δήμος άλλωστε δεν είχε στα άμεσα σχέδιά του την αξιοποίηση για συγκεκριμένο σκοπό και έτσι για τα επόμενα χρόνια θα χρησιμοποιείται από τον ποδηλατικό σύλλογο. Είναι μια πολύ καλή λύση για την ανάδειξη του χώρου με προϋποθέσεις πάντα ώστε να μη δημιουργείται ηχορρύπανση και όχληση στους κατοίκους της περιοχής. Η υπηρεσία Καθαριότητας έχει αναλάβει να καθαρίσει το σημείο και η υπηρεσία Πρασίνου είναι έτοιμη να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε δενδροφυτεύσεις μαζί με τον ποδηλατικό σύλλογο».
Ο Αντιδήμαρχος της υπηρεσία Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Δήμου Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Λελεδάκης ανέφερε: «Οι εργασίες καθαριότητας είναι σε εξέλιξη, εργαζόμαστε εντατικά και σύντομα θα ολοκληρωθούν ώστε στη συνέχεια ο χώρος να διαμορφωθεί και να δημιουργηθεί πίστα για ποδηλασία».

ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πρόκειται για έναν χώρο 3,5 στρεμμάτων που περιλαμβάνει και κτήριο. Το κτήριο, όπως ανέφερε, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου «ΑΤΛΑΣ» κ. Χρήστος Τσικιντίκος, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία των γραφείων του ποδηλατικού συλλόγου, ενώ ο ευρύτερος χώρος θα διαμορφωθεί και θα διαθέτει, χαραγμένες διαδρομές για τα ποδήλατα και ανυψωμένα σημεία παρέχοντας ασφάλεια στους αθλητές αλλά και τους πολίτες που θα το επισκέπτονται και ποικίλες δυνατότητες άθλησης με το ποδήλατο. Παράλληλα γύρω από το οικόπεδο θα διαμορφωθεί περίφραξη, ενώ θα γίνουν και δεντροφυτεύσεις ώστε να δημιουργηθούν στην περιοχή εστίες πρασίνου. Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου θα χωριστούν σε δύο φάσεις ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 6.000 ευρώ που θα διατεθούν από τους φίλους του ποδηλατικού συλλόγου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μιλώντας για τη διαμόρφωση του χώρου υπογράμμισε: «Θα είναι κοινόχρηστος χώρος, όχι αγωνιστική πίστα και θα είναι ανοιχτός για τους φίλους του ποδηλάτου, τα παιδιά της γειτονιάς και όλους τους Ρεθυμνιώτες. Παράλληλα παιδιά από 7 έως 10 ετών θα μπορούν να κάνουν τις προπονήσεις τους στις εγκαταστάσεις αυτές. Θα γίνει η στέγη του ποδηλάτου. Είμαστε όλοι ερασιτέχνες και στόχος μας είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας που ασχολούνται με το άθλημα. Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου των εργασιών που περιλαμβάνει τον καθαρισμό, την αναπαλαίωση του κτηρίου και τη δεντροφύτευση θα είναι δύο μήνες. Η περίφραξη και η πίστα θα ξεκινήσουν να γίνονται σταδιακά. Ελπίζουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία για τη στήριξη του συλλόγου μας».

Ο κ. Τσικιντίκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διαδικασία παραχώρησης του χώρου πριν τρία περίπου χρόνια που είχαν ξεκινήσει από το προηγούμενο Δ.Σ του συλλόγου. «Η διαδικασία για την παραχώρηση του χώρου είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο Δ.Σ του συλλόγου, τον πρώην πρόεδρο κ. Στέλιο Σαλβαράκη, με τη βοήθεια του πρώην αντιδημάρχου κ. Τάσου Παπαδουράκη που τότε μας είχε δείξει τον χώρο αυτό. Έτσι ξεκίνησε σταδιακά η συζήτηση και πριν τρία περίπου χρόνια ο Δήμος μας παραχώρησε τον χώρο. Από τότε όμως δεν προχωρήσαμε άμεσα στην αξιοποίησή του καθώς δεν είχαμε τον χρόνο να το κάνουμε. Ο Δήμος μας βοηθάει ενεργά πλέον και αποφασίστηκε να ξεκινήσει το έργο αυτό. Μας έχει παραχωρήσει μηχανήματα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, απομακρύνθηκαν τα μπάζα και τα υλικά και καθαρίστηκε από την υπηρεσία Καθαριότητας και Καθημερινότητας. Τώρα το επόμενο στάδιο είναι να κάνουμε τη διαμόρφωση του χώρου και τη δεντροφύτευση με την υπηρεσία Πρασίνου» κατέληξε ο κ. Τσικιντίκος.


Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση – Κωσταντίνα Κλαψινού

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM