Οι γεννηθείσες το 1997 αθλήτριες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Νεανίδες

Σύμφωνα με την γενική προκήρυξη της ΕΟΚ οι αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 1997 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα νεανίδων τοπικά η πανελλήνια.

Αντίθετα θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν απεριόριστος αριθμός  νεότερων από το 1998-1999 κοπέλες. Πέρυσι η ΕΟΚ είχε επιτρέψει την συμμετοχή των 1996 γεννημένων στις ομάδες νεανίδων σε αντίθεση με τους εφήβους αλλά φέτος εναρμονίζει τις ηλικίες και στα κορίτσια με εκείνες της FIBAEUROPE.

«Α)Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, δικαιούνται να πάρουν μέρος οι γεννημένοι τα έτη 1998, 1999 και νεότεροι.

Β)Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων, δικαιούνται να πάρουν μέρος οι γεννημένοι το έτος 2000 και νεότεροι.

Γ)Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων, δικαιούνται να πάρουν μέρος οι γεννημένοι τα έτη 1998, 1999 και νεότερες.

Δ)Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων, δικαιούνται να πάρουν μέρος οι γεννημένοι το έτος 2000 και νεότερες».

Παράλληλα, προκηρύχθηκαν και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων, όπου υπάρχει Ρεθυμνιώτικο ενδιαφέρον, με την συμμετοχή του Ρέθυμνο BC, ΟΚΑ Αρκάδι και Ακαδημίας Ρεθύμνου. Οι προκριματικές φάσεις και οι τελικοί έχουν την ίδια ημερομηνία σε Εφήβους και Νεανίδες (προκριματικοί 23-27/4 και τελικοί 4-8/6). Το ίδιο ισχύει και για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων με τα προκριματικά να πραγματοποιούνται το διάστημα 4-8 Μαΐου και οι τελικοί στις 22-26 Ιουνίου του 2016.

Α)Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων

Προκριματικά 23-27/4/16 – Τελικών 4-8/5/16

Β) Παίδων – Κορασίδων

Προκριματικά 4-8/5/16 – Τελικοί 22-26/6/16

Οι παραπάνω ημερομηνίες των προκριματικών και τελικών αγώνων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παίδων και Κορασίδων, Εφήβων και Νεανίδων πιθανόν να τροποποιηθούν, ανάλογα με τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και των σχολικών εξετάσεων.

Στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων θα πάρουν μέρος έξι (6) Σωματεία και συγκεκριμένα: Ο νικητής των αγώνων πρόκρισης μεταξύ των Πρωταθλητών ΕΣΚΑΣΕ, ΕΚΑΣΚ, ΕΣΚ Κυκλάδων, ΤΕ Δωδεκανήσου, και νικητής των τοπικών επιτροπών Σάμου, Λέσβου και Χίου.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM