Ο «καυτός» μήνας της Γ’ Εθνικής…

Στον επόμενο μήνα ή στις επόμενες 35 μέρες για την ακρίβεια θα κριθούν τα πάντα στο μίνι, αλλά πολύ συναρπαστικό φετινό μαραθώνιο του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Τα πάντα είναι ανοικτά και στις εναπομείνασες 6 αγωνιστικές όλες οι ομάδες παίζουν τα ρέστα τους, τόσο για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή (που θα διεκδικήσει την άνοδο του μέσα από διαδικασία μπαράζ), όσο και στην αποφυγή των 4 τελευταίων θέσεων που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Από τους 11 μονομάχους του 8ου ομίλου, το λιγότερο άγχος φέρεται να έχουν Παλαιόχωρα και Ηλυσιακός, οι οποίοι ούτε στον τίτλο στοχεύουν, αλλά έχουν απομακρυνθεί 8 και 7 βαθμούς από την επικίνδυνη γραμμή του υποβιβασμού. Σίγουρα η παρουσία των δυο τους στις επόμενες 6 αγωνιστικές θα παίξει βαρύνουσα σημασία τόσο στην διεκδίκηση του τίτλου, όσο και αυτή της παραμονής. Οι δύο Ρεθυμνιώτικες ομάδες, Ερμής Ζωνιανών και ΑΕ Μυλοποτάμου βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αλλά οι ελπίδες δεν έχουν χαθεί και οφείλουν αμφότερες να εξαντλήσουν όσες πιθανότητες έχουν για την παραμονή.

ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΡΜΗΣ, ΑΕΜ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 5 ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι δύο Ρεθυμνιώτες εκπρόσωποι στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, κατέχοντας τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Τα πράγματα έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα για Ερμή Ζωνιανών και ΑΕ Μυλοποτάμου και χρειάζεται να κάνουν ποδοσφαιρική υπέρβαση ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Στην μάχη της σωτηρίας βρίσκονται άλλες 5 ομάδες, ΠΟΑ και ΟΦΙ από την Κρήτη και 3 ομάδες της Αθήνας (Άγιος Ιερόθεος, Φωστήρας, Κηφισιά), όπου 3 από αυτές θα χαμογελάσουν. Με πρόχειρους υπολογισμούς, η σωτηρία υπολογίζονται να φτάσει το ανώτερο στους 25 βαθμούς, χωρίς να αποκλείεται να πέσει ακόμη πιο χαμηλά. Για να κάνει το Ρέθυμνο το 2χ2 είναι ακόμη πιο δύσκολο, αν και τόσο ο Ερμής όσο και η ΑΕΜ έχουν εκτίσει το ρεπό τους, πράγμα που σημαίνει πως έχουν 6 παιχνίδια να δώσουν ως το φινάλε. Ένα παιχνίδι λιγότερο θα κληθούν να δώσουν οι ΟΦΙ, ΠΟΑ, Άγιος Ιερόθεος και Κηφισιά που δεν έχουν εκτίσει ακόμη ρεπό.

Από αυτές τις 7 ομάδες το δυσκολότερο πρόγραμμα έχει ο Άγιος Ιερόθεος, ο οποίος έχει να δώσει μόλις 1 παιχνίδι στην έδρα του και αυτό με το Αιγάλεω, να εκτίσει ρο ρεπό του β’ γύρου και 4 παιχνίδια εκτός (ΠΟΑ, Ηλυσιακό, Ερμή Ζωνιανών, Κηφισιά). Αντιστρόφως ανάλογο το πρόγραμμα του ΠΟΑ, όπου θα παίξει την παραμονή του στο Ατσαλένιο, όπου θα φιλοξενήσει 4 παιχνίδια (Αγ. Ιερόθεο, Φωστήρα, Ηρόδοτο, Ηλυσιακό), χωρίς να φύγει από την Κρήτη (στο μοναδικό εκτός θα πάει ως την Κάνδανο), ενώ έχει να κάνει και ρεπό. Οι δύο Ρεθυμνιώτικες ομάδες έχουν από 3 εντός και 3 εκτός έδρας παιχνίδια, ο Φωστήρας 3 στον Ταύρο και 2 εκτός, ενώ ο ΟΦΙ 2 στο «Πέτρος Βουζουνεράκης» και 3 εκτός έδρας.

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ…

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (19 βαθμούς, 5 παιχνίδια): ΡΕΠΟ, ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, Ερμής Ζωνιανών, ΑΙΓΑΛΕΩ, Κηφισιά, ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ.
ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ (18 βαθμούς, 5 παιχνίδια): Αγ. Ιερόθεος, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ, Φωστήρας, Ηρόδοτος, ΡΕΠΟ, Ηλυσιακός.
ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (16 βαθμούς, 5 παιχνίδια): ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ, ΡΕΠΟ, ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ, Αιγάλεω, ΚΗΦΙΣΙΑ.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (15 βαθμούς, 5 παιχνίδια): Παλαιόχωρα, Ηρόδοτος, ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ, ΡΕΠΟ, ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, Ερμής Ζωνιανών.
ΚΗΦΙΣΙΑ (14 βαθμούς, 6 παιχνίδια): Ερμής Ζωνιανών, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΑΕ Μυλοποτάμου, ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, Αγ. Ιερόθεος.
ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ (12 βαθμούς, 6 παιχνίδια): Ηλυσιακός, ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ, Αιγάλεω, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΟΦ Ιεράπετρας.
ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ (11 βαθμούς, 6 παιχνίδια): ΚΗΦΙΣΙΑ, ΑΕ Μυλοποτάμου, ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, Αγ. Ιερόθεος, Παλαιόχωρα, ΦΩΣΤΗΡΑΣ
* Με κεφαλαία σημειώνονται τα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ: ΤΟ 3χ3 ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΚΑΙ 1 ή 2 ΝΙΚΕΣ ΕΚΤΟΣ

Σε ακόμη δυσκολότερη θέση μπορεί να βρεθεί η ΑΕ Μυλοποτάμου, όταν εκδικαστεί η υπόθεση με τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Φωστήρα. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, με κάποιους να εκφράζουν ακόμη και φόβο για αφαίρεση 3 βαθμών. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του Γιώργου Κόλτζου θα ψάχνει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, αφού για να φτάσει το όριο των 25 βαθμών θα θέλει 16, ήτοι 5 νίκες και 1 ισοπαλία, έχοντας να φιλοξενήσει στα Λιβάδια το Αιγάλεω, αλλά να πάει και στην Αλικαρνασσό. Στα τρία παιχνίδια που θα δώσει η ΑΕΜ στα Λιβάδια πρέπει να κάνει το 3χ3, ενώ ματς-κλειδιά είναι τα εκτός έδρας με Ερμή Ζωνιανών (18η αγωνιστική) και Κηφισιά (20η αγωνιστική), με αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους με αυτήν.

ΕΡΜΗΣ: ΜΑΤΣ-ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ 3χ3 ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

Θεωρητικά είναι πιο βατό το πρόγραμμα του Ερμή Ζωνιανών, ο οποίος έχει βγάλει τα δύσκολα ματς με τους διεκδικητές του τίτλου, ενώ επίσης θα κληθεί να δώσει 3 παιχνίδια στο «σπίτι» του και άλλα τόσα εκτός έδρας. Στους «πράσινους» η αλήθεια είναι πως λείπουν οι 3 βαθμοί που τους έχουν αφαιρεθεί αδίκως από το φιλικό με τον Εργότελη, που ίσως τους λείψουν στο «ταμείο» στο τέλος.

Δίχως άλλο πάντως, το παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την ομάδα του Δημήτρη Βολονάκη είναι αυτό που έπεται στο «Ι. Ζηρίνης» με την ΑΕ Κηφισιάς. Σε Αθηναϊκό έδαφος θα παίξει ο Ερμής Ζωνιανών μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων του για παραμονή. Με νίκη οι «πράσινοι» θα κάνουν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή, ενώ ακόμη και με ισοπαλία θα μείνουν ζωντανοί, αλλά δεν θα σημαίνει το ίδιο σε περίπτωση ήττας. Στο απευκταίο σενάριο η Κηφισιά θα απομακρυνθεί και επιπλέον θα έχει πέσει για τα καλά η αυτοπεποίθηση των Ρεθυμνιωτών για την συνέχεια της μάχης. Όπως και η ΑΕΜ, έτσι και ο Ερμής δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών στο σπίτι του, όπου θέλει το 3χ3 (με ΑΕΜ, Αγ. Ιερόθεο και Παλαιόχωρα), ενώ στο χέρι του είναι να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε Ιεράπετρα και Ταύρο, με αντιπάλους βέβαια που επίσης καίγονται για βαθμούς, ώστε να εξασφαλίσουν τη δική τους παραμονή.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Όσον αφορά τον τίτλο την Κυριακή θα έχουμε την μητέρα των μαχών, η οποία είναι σημαντική αλλά δεν αποτελεί την άμεση λύση του γρίφου. Στην Αλικαρνασσό, ο Ηρόδοτος υποδέχεται το Αιγάλεω με τις δύο ομάδες μετά από τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής να ισοβαθμούν στην κορυφή με 29 βαθμούς. Βέβαια, το Αιγάλεω έχει ένα παιχνίδι λιγότερο αφού έχει εκτίσει το ρεπό του β’ γύρου, αλλά ο Ηρόδοτος έχει το πλεονέκτημα να δίνει το ντέρμπι της χρονιάς στο σπίτι του και με νίκη να ξεφεύγει με «+4» από το «σίτι», μιας και θα υπερτερεί και στην ισοβαθμία αφού είχε κερδίσει στην Αθήνα (1-2). Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων πανομοιότυπο στη μετά ντέρμπι… εποχή, με δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά και μάχες με ενδιαφέρον στο «σπίτι» τους.

Πάμε να το δούμε:
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (29 βαθμούς, 5 παιχνίδια): Αιγάλεω, ΦΩΣΤΗΡΑΣ, Κηφισιά, ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ, ΑΕ Μυλοποτάμου, ΡΕΠΟ.
ΑΙΓΑΛΕΩ (29 βαθμούς, 6 παιχνίδια): ΗΡΟΔΟΤΟΣ, Κηφισιά, ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΟΦ Ιεράπετρας, ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Παλαιόχωρα.
* Με κεφαλαία σημειώνονται τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM