Συγχαρητήρια! Ο ΟΦΑ και το γήπεδο Αρμένων απέκτησε εξωτερικό απινιδωτή!

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε η διοίκηση του ΟΦ Αρμένων, προχωρώντας στην απόκτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ο οποίος από την περασμένη Πέμπτη έχει εγκατασταθεί στο γήπεδο των Αρμένων.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία για την διοίκηση του ΟΦ Αρμένων, μιας και αυτός είναι ο πρώτος απινιδωτής που μπαίνει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ρεθύμνου, μιας και η μόνη αθλητική εγκατάσταση που διαθέτει είναι το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής μπορεί να σώζει ζωές και αποτελεί εκ των ουκ άνευ για κάθε αθλητική εγκατάσταση. Η διοίκηση του ΟΦ Αρμένων κάλεψε το κόστος για την αγορα του, σεβόμενοι τα μέλη της οικογένειας της και βάζοντας έμπρακτα την υγεία πάνω από όλα.

Η παρουσίαση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή πραγματοποιήθηκε στο περιθώρειο του σεμιναρίου Α’ Βοηθείων που διοργάνωσε ο ΟΦ Αρμένων με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Κρήτης την περασμένη Πέμπτη.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΦ Αρμένων για το σεμινάριο, αλλά και την αγορά του αυτόματου, εξωτερικού απινιδωτή.

«Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο Α’ Βοηθειών που διοργάνωσε η ομάδα μας στον χώρο του γηπέδου των Αρμένων την περασμένη Πέμπτη 19 Απριλίου.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Διασώστης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και Εκπαιδευτής ΕΚΑΒ κ. Μανώλης Λέκκας. Ο ακριβής τίτλος του σεμιναρίου ήταν «Α’ Βοήθειες και χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή και η Τεχνική της βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης». Την ευθύνη της διοργάνωσης του σεμιναρίου είχε το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Κρήτης, με την άδεια της Διευθύντριας κα Μαγδαληνής Ζεάκης.

Το σεμινάριο που διήρκησε περίπου 4 ώρες στον χώρο του εντευκτηρίου του γηπέδου Αρμένων, παρακολούθησαν οι προπονητές της Ακαδημίας μας κ.κ. Παντελής Κατικάς (Υπεύθυνος προπονητής), Γιάννης Καραβιώτης και Βασίλης Δραμιτινός, αρκετοί γονείς, αλλά και παιδιά. Φυσικά στις διεργασίες του σεμιναρίου συμμετείχε η διοίκηση της ομάδας μας, αφού πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του ΟΦΑ κ. Στέλιου Μπικάκη, του Α’ Αντιπροέδρου κ. Γιάννη Μαρινάκη, του Γενικού Γραμματέα κ. Ηλία Βουρτζούμη, του Διευθυντή της Ακαδημίας μας κ. Δημήτρη Σταματίου και του γενικού αρχηγού της ανδρικής ομάδας κ. Κώστα Θεοδωράκη.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την εισήγηση του κ. Λέκκα γύρω από ένα πολύ σοβαρό θέμα και σίγουρα άπαντες έφυγαν γεμάτοι και σοφότεροι, ώστε να μπορέσουν να παρέχουν τις Α’ Βοήθειες σε συνανθρώπους μας που μπορεί να μας χρειάζονται.

 

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Στο περιθώριο του σεμιναρίου Α’ Βοηθειών, παρουσιάστηκε ο Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής που απέκτησε η ομάδα μας και θα έχει μία περίοπτη θέση στο γήπεδο των Αρμένων.

Η διοίκηση του ΟΦ Αρμένων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως το γήπεδο των Αρμένων είναι το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου σε όλο το νομό Ρεθύμνου, το οποίο διαθέτει από τούδε και στο εξής αυτόματο εξωτερικό απινιδωτής Heartsine Samaritan 360P. Με έντονο το αίσθημα ευθύνης για την υγεία όλων των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των παραγόντων, αλλά και των φιλάθλων που βρίσκονται καθημερινά στο γήπεδο των Αρμένων, η διοίκηση πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε αυτή την αγορά, μετά από πρωτοβουλία του Διευθυντή της Ακαδημίας μας κ. Δημήτρη Σταματίου.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για εμείς σαν διοίκηση του ΟΦ Αρμένων, θα κάνουμε το παν για την διασφάλιση της, στην οικογένεια μας».

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *