Το Σάββατο το Παγκρήτιο πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης

Ξεχωριστή ημέρα, αύριο Σάββατο για την Πάλη στο Ρέθυμνο, αλλά και στην Κρήτη με την διεξαγωγή του Παγκρήτιου πρωταθλήματος Ελευθέρας Πάλης στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Πρόκειται για το πρώτο αναγνωρισμένο Παγκρήτιο πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης που θα διεξαχθεί σε Κρητικό έδαφος, μιας και μέχρι σήμερα στο νησί είχαν γίνει μόνο αγώνες Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Σε μία νέα εποχή μπαίνει λοιπόν, η Ελευθέρα Πάλη για την Κρήτη καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης μαζί με τον Αθλητικό Παλαιστικό Όμιλο Ρεθύμνου έχουν την ευθύνη αυτής της διοργάνωσης. Οι Αγώνες βέβαια πραγματοποιούνται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης.

Αύριο, στο «Μελίνα Μερκούρη» θα βρεθούν 80-90 αθλητές από το νησί, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδας, ηλικίας 5-47 ετών, διαγωνιζόμενοι σε όλες τις κατηγορίες, εκπροσωπώντας 5 συλλόγους εκτός Κρήτης τους, Άτλα Σαλαμίνας, Άτλα Καλλιθέας, ΓΑΣ Κίλκις, Μακεδόνες Ευόσμου, ΠΣ Σπάρτης, αλλα και τους ΑΠΟΡ, ΟΚΑ Αρκάδι από το Ρέθυμνο, ενώ από το Ηράκλειο θα φιλοξενηθεί στους Αγώνες ο Σύλλογος «Πάλευε».

Το Παγκρήτιο πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης θα έχει αίγλη υψηλού επιπέδου διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί υπό το βλέμμα του πρώην προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.) Κώστα Θάνου. Η Τελετή Έναρξης των Αγώνων θα γίνει από τις 12:00 -13:00 αμέσως μετά την ιατρική εξέταση και ζύγιση των αθλητών. Στην τελετή θα παρουσιάσουν χορευτικά δρώμενα, μαθήτριες της Σχολής Χορού Χοροκίνησης. Στον 1ο, 2ο και 3ο αθλητή απονέμεται μετάλλιο και δίπλωμα. Θα υπάρξει βαθμολογία και κατάταξη συλλόγων και στα 3 πρώτα σωματεία θα απονέμεται δίπλωμα, μετάλλιο και κύπελλο.

 

ΚΑΡΑΒΑΝΟΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ»

Για αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο, μίλησε ο προπονητής του ΑΠΟ Ρεθύμνου Μανόλης Καραβάνος, ο οποίος μαζί με την πρόεδρο του Ομίλου Αντωνία Παπαδάκη, έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος αυτής. Ο Μανόλης Καραβάνος δεν θα μπορούσε παρά να είναι υπερήφανος που μια τέτοια διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, καλώντας το φίλαθλο κοινό της πόλης να γνωρίσει την Ελευθέρα Πάλη, το ελληνικό Ολυμπιακό άθλημα.

«Τα τελευταία χρόνια από τις μικρές ηλικίες γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά στον σύλλογο μας, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Έφτασε η στιγμή να διεξαχθεί το πρώτο αναγνωρισμένο πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης στο Ρέθυμνο, αλλά και στο νησί. Είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να έρθει κοντά στην Πάλη και να γνωρίσει αυτό το άθλημα, που είναι από τα αρχαιότερα και το ελληνικό Ολυμπιακό άθλημα.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει την αφετηρία για αυτά που θα έρθουν τόσο από άποψη διοργανώσεων, όσο και ως προς το επίπεδο των αθλητών μας μιας στις μικρές ηλικίες όλοι δουλεύουμε και οργανωνόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.

Σήμερα στην πόλη μας θα βρεθούν πολλοί αξιόλογοι αθλητές από την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιποι Ελλάδας από 5 ως 47 ετών, αποδεικνύοντας πως η πάλη δεν έχει ηλικία, την ακολουθεί όποιος θέλει να γυμνάζεται. Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να έχουν την ευκαιρία οι αθλητές μας να αγωνιστούν μπροστά σε οικεία τους πρόσωπα, τις οικογένειες και τους φίλους τους, αφού όπως γνωρίζεται στο άθλημα μας, τους περισσότερους αγώνες του δίνουμε εκτός Κρήτης. Παράλληλα, να προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστό σε όσο περισσότερο κόσμο μπορέσουμε, αυτό το εξαιρετικό άθλημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν ένας Ιάπωνας προσπάθησε να καταγράψει τις τεχνικές στην πάλη και γύρω στις 3.000 τεχνικές σταμάτησε, αφού είναι αμέτρητες… Το τεχνικό επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό και η Πάλη μπορεί να δώσει πολλά σε ένα αθλητή. Εξάλλου μην ξεχνάμε και το σλόγκαν για την δική μας οικογένεια που λέει, «Ο παλαιστής πρέπει να έχει την αντοχή του μαραθωνοδρόμου, την ταχύτητα του σπρίντερ, τη δύναμη του αρσηβαρίστα, την ευλυγισία του ενοργανίστα και το μυαλό του σκακιστή».

Ο σύλλογος μας πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτό το Παγκρήτιο πρωτάθλημα για να αναδειχθεί η δουλειά που γίνεται σε όλη την Κρήτη στο άθλημα μας. Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο του Ρεθύμνου και της Κρήτης να έρθει στο «Μελίνα Μερκούρη», να γνωρίσει το άθλημα της Ελευθέρας πάλης και να πάρει μια πρώτη γεύση από τους μελλοντικούς πρωταθλητές του Ρεθύμνου και της Κρήτης», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Μανόλης Καραβάνος.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM