«Χρυσή» Ρεθυμνιώτισα στην Ευρώπη!

Στην ελίτ της Ευρώπης στην Άρση Βαρών, βρίσκεται μια 15χρόνη Ρεθυμνιώτισσα αθλήτρια, που αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον του συλλόγου της, τον ΟΚΑ Αρκάδι και ευρύτερα τον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό.
Η Χρυσή Λιονή όχι μόνο έζησε την εμπειρία της συμμετοχής σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά κατέκτησε και την 6η θέση σε σύνολο, αρασέ και εμπολέ ζετέ.

Η 15χρόνη αθλήτρια του τμήματος Άρσης Βαρών του ΟΚΑ Αρκάδι βρέθηκε στην Πρίστινα του Κοσσόβου την περασμένη εβδομάδα, όπου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων U15-U17. Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου συμμετείχε στην κατηγορία των 58 κιλών, κατακτώντας την 6η θέση σηκώνοντας 50 κιλά στο αρασέ, 65 στο εμπολέ ζετέ και 115 στο σύνολο. Πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο που έχει καταφέρει μέσα από σκληρή και μεθοδική δουλειά με τους προπονητές της Παντελή Ζουμπουλάκη και Γιώργο Σαλονικιό, να συμμετάσχει στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση της ηλικίας της. Στην Πρίστινα την συνόδευσε ο δεύτερος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Ομοσπονδιακού τεχνικού όλων κατηγορίων Παντελή Ζουμπουλάκη με την Εθνική Ανδρών σε μίτινγκ στην Σερβία.

Όλα αυτά αν και στις αρχές Σεπτεμβρίου της χτύπησε την πόρτα η ατυχία, αφού ένας μικροτραυματισμός την κράτησε 15 ημέρες εκτός προπονήσεων. Η ατυχία ήρθε την στιγμή της κορύφωσης της προετοιμασίας της, όπου στην προπόνηση ξεπερνούσε τον εαυτό της σηκώνοντας 140 κιλά στο σύνολο, 60 στο αρασέ και 80 στο ζετέ. Κάτι που μεταφράζεται σε 10 κιλά παραπάνω στο σύνολο από το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 50 κιλά στο αρασέ, 65 στο εμπολέ ζετέ και 130 κιλά στο σύνολο.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του ΟΚΑ Αρκάδι συγχαίρει και ευχαριστεί την Χρυσή Λιονή και της εύχεται ακόμη καλύτερη συνέχεια στο μέλλον. «Το Δ.Σ. του ΟΚΑ Αρκάδι την ευχαριστεί και την συγχαίρει που μας ανέβασε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά και της εύχεται καλή συνέχεια και καλές επιτυχίες».

ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Η Χρυσή Λιονή γεννήθηκε το 2002 και ξεκίνησε αρχικά τον στίβο στον ΟΚΑ Αρκάδι, όπου το 2014 εντόπισε τον ταλέντο της ο Παντελής Ζουμπουλάκης και την προέτρεψε να ασχοληθεί με την Άρση Βαρών, όπως και έγινε. Μέσα σε αυτή την τριετία, κατάφερε με σκληρή δουλειά, να αναδείξει το ταλέντο της και να βρεθεί στην κορυφή της Ελλάδας, αλλά και πλέον στην 6η θέση της Ευρώπης. Το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των 58 κιλών στις Κορασίδες, δευτεραθλήτρια Ελλάδας στις Νεανίδες και 3η Πανελληνιονίκης Γυναικών, αν και μόλις 15 ετών. Στους αγώνες του 2017, συνεχίζει την ανοδική της πορεία και μέχρι στιγμής κατέχει την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στην κατηγορία της, σε Κορασίδες, Νεανίδες, Νέες Γυναίκες και την 2η καλύτερη επίδοση στις Γυναίκες. Το ατομικό της ρεκόρ είναι τα 130 κιλά, έχοντας σηκώσει 50 στο αρασέ και 65 στο εμπολέ ζετέ.

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ

Η Χρυσή Λιονή γράφει με χρυσά γράμματα το όνομα της στην Ρεθυμνιώτικη Άρση Βαρών, αφού είναι η πρώτη γυναίκα που εκπροσωπεί τον ΟΚΑ Αρκάδι σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Χρυσή διαδέχεται τους μεγάλους της Άρσης Βαρών του Ρεθύμνου, που έχουν καταφέρει να βρεθούν σε μια μεγάλη διοργάνωση, όντας το 5ο μέλος του Αρκαδίου που δίνει παρόν σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Με την παρουσία της Λιονή στην Πρίστινα, το Ρέθυμνο επέστρεψε σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά από  10 χρόνια απουσίας.

Η αρχή είχε γίνει το 1993 από το Νεκτάριο Ανυφαντάκη ο οποίος είχε συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων, για να ακολουθήσουν οι Αντώνης Σηφογιαννάκης (συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών), Νίκος Λαζίδης (Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων) και Θωμάς Λιόντος (Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών και Ανδρών). Ο Λιόντος μάλιστα είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης Νέων Ανδρών, ενώ παραμένει ακόμη και σήμερα ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στην κατηγορία του, στους Παίδες.

ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Η ΧΡΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο τεχνικός του ΟΚΑ Αρκάδι και Ομοσπονδιακός τεχνικός Παντελής Ζουμπουλάκης από την παρουσία της Χρυσής Λιονή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος τεχνικός θεωρεί πως η Ρεθυμνιώτισσα αθλήτρια αποτελεί ένα αυθεντικό ταλέντο και έχει όλο το μέλλον μπροστά της. «Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την παρουσία της Χρυσής Λιονή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αν και θα μπορούσαμε πάμε ακόμη καλύτερα. Όμως από μόνο του το γεγονός πως η Χρυσή βρέθηκε στο Πανευρωπαϊκό και μπήκε στην πρώτη εξάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν μόλις ο πρώτος διεθνής αγώνας για την Χρυσή, η οποία είναι πολύ μικρή σε ηλικία και έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Πρόκειται για μία πολύ καλή αθλήτρια, όσο και πολύ καλό κορίτσι, που δουλεύει σκληρά και το μέλλον είναι δικό της», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Παντελής Ζουμπουλάκης.

ΛΙΟΝΗ: «ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΘΕΣΗ, ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ»

Χαρούμενη για την παρθενική συμμετοχή της σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τις εμπειρίες που αποκόμισε, αλλά συνάμα και στενοχωρημένη γιατί οι δυνατότητες της είναι μεγαλύτερες, εμφανίστηκε η Χρυσή Λιονή. Η 15χρόνη αθλήτρια του ΟΚΑ Αρκάδι μίλησε στην «Κ.Ε.», για την παρουσία της στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της Πρίστινας στο Κόσσοβο. «Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενη που βρέθηκα στην Πρίστινα και είχα την ευκαιρία να αποκομίσω πολύτιμες εμπειρίες αγωνιζόμενη σε ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η κατάκτηση της 6ης θέσης στην Ευρώπη είναι τιμητική, αλλά έχω μια μικρή πίκρα με τον εαυτό μου γιατί σίγουρα μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Τα κιλά που έχω σηκώσει σε αγώνες στην Ελλάδα αλλά και στην προπόνηση είναι περισσότερα, αλλά νομίζω με επηρέασε ο τραυματισμός πριν τους αγώνες και το άγχος της πρώτης συμμετοχής. Θέλω να πιστεύω πως αυτό ήταν η αρχή και την επόμενη φορά, έχοντας αποβάλλει το άγχος θα έχω ακόμη καλύτερη παρουσία. Σημαντική η συμβολή σε αυτή την επιτυχία του προπονητή μου Παντελή Ζουμπουλάκη, όπως και του συνεργάτη του Γιώργου Σαλονικιού στους οποίους θέλω να αφιερώσω αυτή την 6η θέση. Όπως φυσικά είναι αφιερωμένη στην οικογένεια και στους γονείς μου για την στήριξη που μου παρέχουν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στους αγώνες.

Στόχος πλέον το Πανελλήνιο πρωτάθλημα το επόμενο διάστημα, όπου θέλουμε να παρουσιαστώ πανέτοιμη μέσα από σκληρή δουλειά, ανεβάζοντας τα κιλά».

 

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM