Ψαρόπουλος: «Ο Κυπελλούχος κάθε ΕΠΣ στο Κύπελλο Ελλάδας»

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Rethymnosports.gr ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ Σταύρος Ψαρόπουλος, έκανε ξεκάθαρο το πλάνο για το νέο Κύπελλο Ελλάδας 2018-19, όπου για πρώτη φορά από φέτος θα συμμετάσχουν οι Κυπελλούχοι ΕΠΣ.

Το Rethymnosports.gr από χθες σας ενημέρωσε πως ο Κυπελλούχος Ρεθύμνου, Ερμής Ζωνιανών θα έχει την ευκαιρία του να συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδας 2018-19. Λόγω του ότι προέκυψε μία μικρή ασάφεια με την συμμετοχή της φιναλίστ Επισκοπής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, επικοινωνήσαμε με τον κ. Ψαρόπουλο, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός και σαφέστατος. «Στο νέο Κύπελλο Ελλάδας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 53 Κυπελλούχοι ΕΠΣ της σεζόν 2017-18. Οι ομάδες που κατέκτησαν το Κύπελλο σε κάθε ΕΠΣ έχουν σε πρώτη φάση δικαίωμα συμμετοχής και εφόσον δεν συμμετάσχουν, θα απευθυνθούμε και πάλι στις φιναλίστ ομάδες, όπως έγινε και στο περυσινό Κύπελλο Ερασιτεχνών», δήλωσε κατηγορηματικά στο Rethymnosports.gr ο κ. Ψαρόπουλος.

«Θεωρούμε πως φέρνουμε κάτι νέο ιδιαίτερα ενδιαφέρον στον θεσμό του Κυπέλλου, δίνοντας την ευκαιρία σε ομάδες από την Γ’ Εθνική ή τα τοπικά πρωταθλήματα να συμμετάσχουν στη νέα διοργάνωση», συμπλήρωσε μιλώντας για το νέο Κύπελλο Ελλάδας 2018-19.

Ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας 2018-19

Στο Κύπελλο Ελλάδας 2018-19 θα συμμετάσχουν συνολικά 85 ομάδες, 16 της Super League, οι 16 της Football League και οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ της περιόδου 2017-18. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά καταργείται το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πλάνο του Κυπέλλου Ελλάδας 2018-19, αυτό αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή των 53 Κυπελλούχων ΕΠΣ. Αυτές μετά από την διεξαγωγή 2 αγωνιστικών θα μείνουν 16 όπου στην Β’ φάση θα γίνει κλήρωση με τις 16 ομάδες της Football League. Τα παιχνίδια στην Α’ αλλά και στην Β’ φάση είναι νοκ άουτ στην έδρα του αδύναμου. Οι 16 νικητές της Β’ φάσης θα συμπληρώσουν τις 16 ομάδες της Super League, σχηματίζοντας 8 ομίλους των 4 ομάδων, από όπου θα προκύψουν 16 ομάδες (οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο) που θα ριχτούν στην μάχη των νοκ άουτ παιχνιδιών ως τον τελικό (με το σύστημα των διπλών αναμετρήσεων).

Γιώργος Σταράς

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM