Έτοιμη για μετάλλιο «Μύριο» και Εθνική

Μία ακόμη υπέρβαση πραγματοποίησε η Εθνική Νεανίδων, της οποίας ενεργό μέλος είναι η Ρεθυμνιώτισσα Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, «εκθρονίζοντας» τις Η.Π.Α στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στον Βόλο.

Η ψυχωμένη Εθνική μας ομάδα πήρε πανάξια μια τεράστια νίκη με 4-3 επί των Αμερικανίδων στον πιο συναρπαστικό προημιτελικό της διοργάνωσης (το βράδυ της Πέμπτης 7/9), προκρίθηκε στην 4άδα του κόσμου για πέμπτη φορά στον θεσμό και στοχεύει πλέον ένα μετάλλιο, γιατί όχι και την κορυφή. Αυτά τα κορίτσια έχουν τις δυνατότητες και το αξίζουν να πετύχουν μια μεγάλη διάκριση μπροστά στο ένθερμο κοινό του Βόλου που όχι απλώς κατέκλυσε τις εξέδρες του κολυμβητηρίου του Βόλου, αλλά είχε βρεθεί και στα κάγκελα και στους γύρω χώρους προσπαθώντας να ενισχύσει την ομάδα.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πλέον στον ημιτελικό την Ολλανδία (που νίκησε σε άλλον προημιτελικό τον Καναδά με 10-2) αύριο Παρασκευή 8/9, στις 20.00, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Τρομερό παιχνίδι έγινε στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚΝ Βόλου, σκληρό, νευρικό ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες καλά κολυμπημένες, γρήγορες, με σφικτές άμυνες, που είχαν σχεδόν τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Και με πρωταγωνίστριες τις δυο τερματοφύλακες που έπιαναν τα άπιαστα, με την Ελληνίδα Ιωάννα Σταματοπούλου, λίγο καλύτερη από τη Λόγκαν, να συνεισφέρει τα μέγιστα στη νίκη. Μαζί, φυσικά, με την υπόλοιπη ομάδα μας που έπαιξε εκπληκτική άμυνα.

Η Εθνική μας περιόρισε στο ελάχιστο τις Αμερικανίδες με το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Λέανδρου, βρήκε λύσεις από φουνταριστό, με την κορυφαία των αγώνων Ελένη Ξενάκη (πέτυχε τα 3 από τα 4 γκολ), αλλά δεν μπορούσε να βρει εύκολα στόχο στον παίκτη παραπάνω (2/8 συνολικά), κάτι που αν είχε κάνει θα είχε διώξει το άγχος νωρίτερα απ’ όλους μας, διότι δεν θα περιμέναμε τα τελευταία δευτερόλεπτα για να εξασφαλίσουμε τη νίκη.

Στα δύο πρώτα οκτάλεπτα οι Αμερικανίδες προηγούνταν και οι Ελληνίδες ισοφάριζαν (1-1 και 2-2). Το ίδιο έγινε και στο τρίτο (3-3), αλλά αυτή τη φορά στο πιο κρίσιμο σημείο η Ξενάκη πέτυχε και το νικητήριο γκολ (4-3, 2.45 πριν από τη λήξη του γ’) και μάλιστα με τον τρόπο που πονούσε η Ελλάδα, στον παίκτη παραπάνω.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο μίλησαν μόνο οι άμυνες. Κι η ελληνική έβγαλε την πιο κρίσιμη, 15 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και πήρε τη νίκη.

Η ΕΛΛΑΔΑ είχε 2/8 παίκτη παραπάνω, 2 φουνταριστό. Οι ΗΠΑ είχαν 1/5 παίκτη παραπάνω, 1 περιφέρεια, 1 φουνταριστό.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:

Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Κλας 0-1 (π.π.) 3.22, Πλευρίτου Ελ. 1-1 (π.π.) 1.34.

Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Λιέμποβιτς 1-2 (φουντ.) 7.43, Ξενάκη 2-2 (φουντ.) 5.52.

Γ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Λιέμποβιτς 2-3 (περιφ.) 7.35, Ξενάκη 3-3 (φουντ.) 7.11, Ξενάκη 4-3 (π.π.)  2.45.

Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: –

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1, 2-2, 4-3, 4-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Β., Ξενάκη 3, Πρωτοπαπά, Πάτρα, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα.

ΗΠΑ (Κόραλι Σίμονς): Λόγκαν, Λιέμποβιτς 2, Κλας 1, Χιλ, Χοστσάιλντ, Γουέμπερ, Χάρμπιλας, Γουάιτλεγκ, Μαμολίτο, Νιούσουλ, Αγιάλα, Τζόνσον, Καπάνα.

Διαιτητές: Φάμπιο Μπραζιλιάνο (Ιταλία), Σβετλάνα Ντρεβάλ (Ρωσία).

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Προημιτελικά

Ολλανδία – Καναδάς  10 – 2

Ιταλία – Ρωσία            4 – 5

Ισπανία – Ουγγαρία    15 – 8

Ελλάδα – ΗΠΑ           4 – 3

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Ημιτελικά

18.40 Ρωσία – Ισπανία

20.00 Ολλανδία – Ελλάδα

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

18.30 Μικρός Τελικός

20.00 Μεγάλος Τελικός

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *