Έτοιμος για το Πανευρωπαϊκό ο Γαγάνης

Έτοιμος για την συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου είναι ο Γαγάνης Μιχάλης, αθλητής της «Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου. Στην Μπολόνια της Ιταλίας, το τριήμερο 26, 27 και 28 Οκτωβρίου 2018, ο αθλητής του προπονητή  Βαγγέλη Συνολάκη θα αγωνιστεί στην κατηγορία Fighting -18 ετών -81 κιλά, σε μια ιδιαιτέρως ανταγωνιστική κατηγορία με πολύπειρους ευρωπαίους αθλητές.

Συγκεκριμένα, ο Ρεθεμνιώτης αθλητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας θα βρεθεί αντιμέτωπος με αντιπάλους από Ιταλία, Βοσνία, Ρωσία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Ισραήλ, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Μοναδικό πρόβλημα για τον 16χρονο Γαγάνη αποτελεί ένας τραυματισμός στον αντίχειρα του αριστερού χεριού του, γεγονός που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες δυο εβδομάδες και ανάγκασε τον ίδιο και τον προπονητή του να προβούν σε μετατροπή του προγράμματος προετοιμασίας.

 

Β. Συνολάκης: «Όλοι οι αθλητές έχουν ίσες πιθανότητες διάκρισης»

Παρ όλα αυτά, σύμφωνα με τον προπονητή της «Ακαδημίας Ρεθύμνου», Βαγγέλη Συνολάκη, ο ταλαντούχος αθλητής διατηρείται σε πολύ ικανοποιητικό  επίπεδο φυσικής και τεχνικής κατάστασης και αμέσως μετά την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε την 5η θέση, διεκδικεί με αξιώσεις τις πιθανότητες που του αναλογούν για να διακριθεί και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Ειδικότερα, ο κ. Συνολάκης σε δήλωση του αναφέρει τα παρακάτω: «Στα πρωταθλήματα αυτού του επιπέδου γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι η διάκριση είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο αθλητής μας συμμετέχει σε κατηγορία με 13 αθλητές, από 10 διαφορετικές χώρες. Η εμπειρία, η συμμετοχή και η καλή εμφάνισηαποτελούν κυριολεκτικά το πρωταρχικό ζητούμενο.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ένα τουρνουά όλοι οι αθλητές ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Όλοι τους έχουν ίσες πιθανότητες, όλοι τους έχουν δικαίωμα να ελπίζουν και να αισιοδοξούν ότι θα λάβουν μερίδιο από την «πίτα» της επιτυχίας.

Ο αθλητής μας, ο Μιχάλης Γαγάνης, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τα χώρας μας στην κατηγορία του και μέχρι σήμερα έχει εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στα διεθνή πρωταθλήματα που έχει λάβει μέρος. Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή μας στο Πανευρωπαϊκό της Μπολόνια θα έχει θετικό πρόσημο για μας.

Καλή επιτυχία στην Ελληνική Εθνική Ομάδα».

 

Η Εθνική Ελλάδος «πρώτη δύναμη» στο Πανευρωπαϊκό

Σημειώνεται ότι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου των ηλικιακών κατηγοριών -18 & -21 ετών, θα λάβουν μέρος 633 αθλητές και αθλήτριες από 23 κράτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι το γεγονός ότι στη Μπολόνια η Ελληνική Εθνική Ομάδα θα είναι η ισχυρότερη αριθμητικά, καθώς συμμετέχει με 88 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες. Δεύτερη σε συμμετοχές είναι η διοργανώτρια Ιταλία  (71 αθλητές-τριες) και τρίτη η Εθνική Ομάδα της Ρωσίας (62 αθλητές-τριες).

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την τεράστια ανάπτυξη που γνωρίζει το Ζϊου Ζίτσου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα του σωστού προγραμματισμού και της άψογης συνεργασίας μεταξύ των αθλητικών σωματείων και της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ).

 

Πολύτιμοι υποστηρικτές του Συλλόγου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, σε ανακοίνωση του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των αθλητών και των προπονητών ενώ υπό την αιγίδα και την πολύτιμη στήριξη τους διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις Ζίου Ζίτσου στο νησί.

Επίσης, ευχαριστίες απευθύνονται στις εταιρείες Anek LinesBlue Star Ferries και  Ellinair Airlines, οι οποίες φροντίζουν για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην διευκόλυνση της συμμετοχής τους σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *