Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση για τον Άφοβο Ατσιποπούλου (photos)

Μια πολύ όμορφη και γεμάτη συναίσθημα βραδιά ήταν η προχθεσινή που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου παρουσία παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Άφοβου, ανθρώπων του χωριού και όχι μόνο. Τον λόγο αρχικά πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δέσποινα Αγγελιδάκη – Πετσαγγουράκη που αφού αναφέρθηκε στην τραγωδία με τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Αττική και την πρωτοβουλία του Συλλόγου να βοηθήσει έμπρακτα κάτι που θα ανακοινωθεί αναλυτικά το επόμενο διάστημα από την σελίδα του Συλλόγου στο Facebook ζητώντας όπως ήταν επόμενο από όλους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων τόνισε την σημασία που έχει αυτό το αφιέρωμα τόσο για τους μεγαλύτερους ώστε να θυμούνται και να αναπολήσουν εκείνες τις όμορφες εποχές αλλά και να παραδειγματιστούν οι νεότεροι ώστε στις δύσκολες εποχές που ζούμε να βρίσκουν διέξοδο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ώστε να γίνονται καλύτεροι και σαν άνθρωποι. Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας κ. Λευτέρης Παπαλεξάκης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συντοπίτες του που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση έδωσε πάσα στον κεντρικό ομιλητή κ. Κώστα Δημητρακάκη για να παρουσιάσει γεγονότα και αναμνήσεις της τότε ομάδας του χωριού.

Ο εμπνευστής και παράλληλα κεντρικός ομιλητής για την βραδιά αφιερώματος στον Άφοβο Ατσιποπούλου κ. Κώστας Δημητρακάκης ανέφερε σχετικά: «Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής εβδομάδας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσιποπούλου αποφάσισε να αφιερώσει αυτή τη βραδιά στον Άφοβο Ατσιποπούλου. Ο Άφοβος ιδρύθηκε το 1930 μάζευε παιδιά του χωριού αλλά και της περιφέρειας με σκοπό να  αθληθούν και μέσα στο αγωνιστικό πλαίσιο να δομήσουν προσωπικότητα, να αναδειχθούν και να αναδείξουν το χωριό τους. Ο Άφοβος μάζευε παιδιά που πολλές φορές έχαναν λίγες κέρδιζαν όμως μεταξύ τους ήταν φίλοι και συγχωριανοί πάνω από όλα, και κράτησαν σωστές σχέσεις φιλίας και αγάπης έως σήμερα. Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα αλλά θα το κάνω στην ομιλία μου σε λίγο. Η ομάδα αυτή υπήρξε έως το 1988 όταν και συνενώθηκε  με τον Ολυμπιακό Πρινέ που συνυπήρξε μαζί της για να γίνει η ΕΑΠ που πήγε καλύτερα από τον Άφοβο τόσο επαγγελματικά όσο και αγωνιστικά εκμεταλλεύτηκε καλύτερα και μάζεψε το τοπικό στοιχείο. Με αυτή την εκδήλωση γίνεται μια αρχή για τις επερχόμενες γενιές αυτό που υπήρξε παλαιότερα να το συνεχίσουν στο μέλλον. Ευχαριστώ και εσάς για την παρουσία σας».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ατσιποπούλου κ. Δέσποινα Αγγελιδάκη-Πετσαγγουράκη τόνισε με την σειρά της τα εξής: «Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στον Άφοβο Ατσιποπούλου την ποδοσφαιρική ομάδα που για περίπου 30 χρόνια κράτησε τους Ατσιπουλιανούς ενωμένους. Η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από πρόταση του Κώστα Δημητρακάκη που είναι και ο κεντρικός ομιλητής στην αποψινή εκδήλωση. Έχει αρκετό ενδιαφέρον το οπτικό υλικό που έχει φέρει για να εκθέσει γιατί μας δείχνει την δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε τότε στα αθλητικά σωματεία και είναι πολύ καλό υλικό για να δώσει αφορμή σε πολλούς ειδικά τους παλαιότερους να θυμηθούν πως ήταν εκείνη την εποχή όταν συμμετείχαν σαν παίκτες της ομάδας να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους να θυμηθούν τα παλιά και να περάσουν μια όμορφη βραδιά η οποία εντάσσεται στην πολιτιστική εβδομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου».

  • afovos_ekdilosi_11
  • afovos_ekdilosi_10
  • afovos_ekdilosi_9
  • afovos_ekdilosi_8
  • afovos_ekdilosi_7
  • afovos_ekdilosi_2
  • afovos_ekdilosi_3
  • afovos_ekdilosi_4
  • afovos_ekdilosi_5
  • afovos_ekdilosi_6
  • afovos_ekdilosi_1

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *