18 Απριλίου 2024

Για 3η χρονιά ο Άρης Ρεθύμνου «Αθλητικές Ακαδημίες» της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι προσπάθειες του Άρη Ρεθύμνου για ακόμα μία χρονιά για την ένταξη της Ακαδημίας μας για 3η συνεχόμενο έτος στο νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα “ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ” της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Μέσα από την διαδικασία αξιολόγησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. και των συνεργατών της επιλέχτηκαν 125 ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου από όλη την Ελλάδα που διατηρούν ακαδημία με παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, ανάμεσα τους και τα τμήματα υποδομής του Άρη Ρεθύμνου.
Στην πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενες ομάδες κατέθεσαν τους φακέλους τους με τα απαραίτητα έγγραφα και στη συνέχεια στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι στα τμήματα υποδομής, του υλικού, της γραμματειακής οργάνωσης και των προπονητικών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας μας, από τους αρμόδιους συνεργάτες της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. για το σκοπό και τους στόχους του Προγράμματος:
Σκοπός της ΟΠΑΠ είναι να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να θέσει νέα δεδομένα στην αθλητική εκπαίδευση, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.
Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και στις αρχές του Grassroots, του καλύτερου νεανικού αθλητικού μοντέλου παγκοσμίως.

Οι ακαδημίες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για πρώτη φορά, θα επωφεληθούν από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:
· Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
· Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
· Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά
·Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα
· Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *