Διακρίσεις και εμπειρίες από το Βαλκανικό Ζίου Ζίτσου

Με σπουδαίες διακρίσεις και πολύτιμες εμπειρίες στο ενεργητικό τους, επέστρεψαν από Βαλκανικό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξήχθησαν το τριήμερο 21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα, οι αθλητές και οι αθλήτριες των Αθλητικών Συλλόγων Μαχητικών Τεχνών Νομού Ρεθύμνης.

Στο «Βαλκανικό Πρωτάθλημα Open 2018» όλων των ηλικιακών κατηγοριών και στο «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 15 ετών», που πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών καθώς έλαβαν μέρος 1.179 αθλητές και αθλήτριες, από 31 κράτη-μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου.

Στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός ισχυρή εκπροσώπηση είχε και η Κρήτη, καθώς από τους συλλόγους του νησιού είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα συνολικά 76 αθλητές και αθλήτριες, στις ηλικιακές κατηγορίες -12 ετών, -15 ετών, -18 ετών, -21 ετών, +21 ετών. Συνολικά, η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα, είχε  την μεγαλύτερη αθλητική αποστολή, με 376 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έλαβαν μέρος στα αγωνιστικά συστήματα Fighting, Newaza, Duo.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Από την «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», με προπονητή τον Βαγγέλη Συνολάκη, αγωνίστηκαν στο fighting system, πέντε αθλητές και αθλήτριες. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτω των 15 ετών, οι Λουλούδη Παυλίνα (-15 ετών  – 36 κιλά) και ο Μυρθιανός Μανώλης (-15 ετών -66 κιλά). Στην πρώτη τους συμμετοχή σε διεθνές πρωτάθλημα, η νεαρή αθλήτρια κατετάγη 5η στην κατηγορία της, αντιμετωπίζοντας τις αθλήτριες από την Γερμανία και την Ρωσία ενώ ο 14χρονος αθλητής  κατετάγη 7ος, χάνοντας στην ισοβαθμία από τον Ολλανδό αντίπαλο του, το δεύτερο ματς που θα τον έβαζε στην διεκδίκηση των μεταλλίων.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα αγωνίστηκαν ο Γιώργος Πελτέκης (-12 ετών -24 κιλά), η Σκανδαλάκη Αναστασία (-12 ετών -40 κιλά) και Γαγάνης Μιχάλης (-18 ετών -81 κιλά).

Ο 9χρονος Πελτέκης ανταποκρίθηκε πολύ ικανοποιητικά στις απαιτήσεις των αγώνων που έδωσε, απέναντι σε ικανούς αντιπάλους από την Ρουμανία και το Μαυροβούνιο.

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος πανηγύρισε την πρώτη συμμετοχή της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα η 10χρονη Σκανδαλάκη Αναστασία, η οποία μετά την πρωτιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2018, επιβεβαίωσε ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας της. Πέτυχε να κατακτήσει την 3η θέση απέναντι σε αθλήτριες από την Ρουμανία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

Απολύτως επιτυχημένη ήταν και η παρουσία του 16χρονου Μιχάλη Γαγάνη στο Βαλκανικό, ο οποίος σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία, με μεγάλο ανταγωνισμό, κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην 5η θέση. Μάλιστα, έπειτα από καταπληκτική εμφάνιση και νίκη απέναντι στον αθλητή της Ουγγαρίας, έχασε την δυνατότητα να κρεμάσει στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο, καθώς στο κρίσιμο ματς για την διεκδίκηση της 3ης θέσης, ηττήθηκε με μικρή διαφορά από τον αθλητή της Βοσνίας.

Β.Συνολάκης: «Οι αθλητές μας ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος»

Ο Προπονητής των αθλητών της «Ακαδημίας Ρεθύμνου», Βαγγέλης Συνολάκης, σε δήλωση του αναφέρει το εξής: «Το γεγονός και μόνο ότι στους αθλητές μας δόθηκε η δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, αποτελεί στοιχείο σημαντικό που εμπλουτίζει τις γνώσεις τους, αυξάνει  τις εμπειρίες τους και διαμορφώνει την αθλητική προσωπικότητα τους.

Για τρεις μέρες η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου Ζίου Ζίτσου, ενός πλήρους διεθνοποιημένου αθλήματος, με τεράστια ανάπτυξη παγκοσμίως, κι εγώ είμαι χαρούμενος που ο Σύλλογος μας αποτέλεσε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν με πάθος, όρεξη, θέληση και μαχητικότητα. Ανταποκρίθηκαν όλοι τους στις απαιτήσεις ενός μεγάλου και πολύ δύσκολου διεθνούς πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της Εθνικής ομάδας που συνέβαλλαν ώστε η Ελλάδα να κατακτήσει την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία ΕΦΕΟΖΖ για την άψογη διοργάνωση

Ευχαριστούμε την Anek LinesBlue Star Ferries για την ακτοπλοϊκή χορηγία και σε αυτό το πρωτάθλημα».

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ

Με τρία μετάλλια στις αποσκευές τους και πολύ καλές αγωνιστικές εμφανίσεις από όλους, επέστρεψαν στη βάση τους οι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου, με προπονητή τον Δημήτρη Δημητρόπουλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του συλλόγου είναι τα εξής:

Παγκόσμιο Κύπελλο

Φουρναράκης Μάρκος 3ή θέση  στο newaza και 5η στο Fighting system
Μαρακάκη Αριστέα 3ή θέση στο Fighting system
Ζαμπία Μεταξά Φατίμα 5ή θέση στο Fighting system.

Βαλκανικό πρωτάθλημα
Καραβασίλη Αλεξάνδρα 3η θέση στο Fighting System
Λιονής Κωνσταντίνος 3η θέση στο Fighting System
Λαντζουράκη Ραφαέλα 5η θέση στο Fighting System

 

Ο προπονητής του Συλλόγου, Δ.Δημητρόπουλος σε δήλωση του επεσήμανε τα παρακάτω: «Οι αθλητές του συλλόγου ακολούθησαν με συνέπεια το πλάνο που είχαμε χαράξει  και ανταμείφτηκαν  γι’αυτό ,  από τους έξι αθλητές οι τρείς με το χάλκινο μετάλλιο και οι άλλοι τρεις με πολύ καλή εμφάνιση και την 5η θέση στην κατηγορία τους. Όλοι ήταν άξιοι εκπρόσωποι της Εθνικής Ελλάδος, πάλεψαν με μαχητικότητα και πάθος ενώ η εμπειρία που κέρδισαν είναι τεράστια και θα τους βοηθήσει σε μελλοντικά πρωταθλήματα.
Παρ’ολές τις δυσκολίες που είχαμε πριν αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων εκείνοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν  και να διακριθούν. Είμαι υπερήφανος για όλους αλλά και για κάθε έναν ξεχωριστά.
Ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ LINES για την χορηγία της στα ακτοπλοϊκά μας εισιτήρια και τους προπονητές Βαγγέλη Συνολάκη , Δημήτριο Μαρινάκη και Δημήτριο Μπιτσαξή για την συνεργασία μας κατά την διάρκεια των αγώνων».

 

 

Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Με τον Μανώλη Κωστογιάννη, στην κατηγορία των ανδρών -77 κιλά, εκπροσωπήθηκε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, με προπονητή τον Παναγιώτη Κανακαράκη.

Απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους από την Δανία και την Ουκρανία, ο Κωστογιάννης πραγματοποίησε πολύ καλούς αγώνες, κατετάγη 7ος, και επιβεβαίωσε και σε αυτό το διεθνές τουρνουά ότι παραμένει ένας από τους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας στην κατηγορία του.

Ο Προπονητής, Π. Κανακαράκης, ανέφερε τα εξής: «Ο Μανώλης, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί σταθερό  μέλος της Εθνικής Ομάδας Ζίου Ζίτσου, έχοντας αγωνιστεί σε πάρα πολλά πρωταθλήματα.

Οι κατηγορίες των ανδρών και των γυναικών είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, σκληρές, με μεγάλο δείκτη δυσκολίας σε ότι αφορά την διάκριση, σε επίπεδο μεταλλίων.

Ο αθλητής μας πάλεψε, οι εμφανίσεις του ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας.

Συγχαρητήρια και στην Ελληνική Ομοσπονδία που φέρνει εις πέρας διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου».

   

Πολύτιμοι υποστηρικτές του Συλλόγου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, σε ανακοίνωση του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των αθλητών και των προπονητών ενώ υπό την αιγίδα και την πολύτιμη στήριξη τους διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις Ζίου Ζίτσου στο νησί.

Επίσης, ευχαριστίες απευθύνονται στις εταιρείες Anek LinesBlue Star Ferries και  Ellinair Airlines, οι οποίες φροντίζουν για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην διευκόλυνση της συμμετοχής τους σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *