19 Απριλίου 2024

Επιτυχημένη η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ακαδημίας του ΟΦ Αρμέμων

Μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ακαδημίας του ΟΦ Αρμένων στο κέντρο «Α-Α» στους Αρμένους. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους μικρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, σε μια όμορφη εκδήλωση όπου είχαν και την τιμητική τους πρόσωπα που έχουν προσφέρει στην Ακαδημία, αλλά και συνολικά στον σύλλογο του ΟΦ Αρμένων.

Το παρόν στην εκδήλωση της Ακαδημίας του ΟΦ Αρμένων έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, την οποία έκοψε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Στέλιος Μπικάκης με το υπόλοιπο Δ.Σ. Ακόμη στο «Α-Α» την Παρασκευή βρέθηκαν ο εφημέριος Ενορίας Αρμένων παπά-Ευάγγελος Ζαφειρόπουλος, ο ιερέας παπά-Μανόλης Καραγιώργης. Τον Δήμαρχο Ρεθύμνου εκπροσώπησε, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Καθημερινότητας κ. Δημήτριος Λελεδάκης, ενώ παρών ήταν και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του δήμου Ρεθύμνου κ. Δημήτριος Λαχνιδάκης, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχαήλ Ανδρουλάκης.

Επίσης στην εκδήλωση του ΟΦ Αρμένων παραβρέθηκαν ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Αντιπύραρχος Μανόλης Ακουμιανάκης, ο Υπολοχαγός Γεώργιος Καραπιδάκης, εκπροσωπώντας τον Διοικητή του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Ροδάκη, ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ κ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, συνοδευόμενος από άλλα δύο μέλη της Ένωσης, όπως και ο πρόεδρος του ΣΔΠΡ κ. Αρχοντής Βαμβακίδης, αλλά και το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΡ κ. Ιωάννης Χατζημπεκιάρης, όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ. των διαιτητών. Ακόμη τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Αρμένων κ. Γεώργιος Κολυβάκης, οι πρόεδροι Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρμένων, Κούμων και Καστέλλου κ.κ. Ανδρέας Σηφάκης, Γεώργιος Βελονάκης, Νικόλαος Ζανιδάκης αντίστοιχα, αλλά και πρόεδρος της Επιτροπής γηπέδου Αρμένων κ. Γεώργιος Κτιστάκης.

 

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Το τελετουργικό, άνοιξαν με σύντομες ομιλίες τους, ο πρόεδρος του ΟΦ Αρμέμων κ. Στυλιανός Μπικάκης, ο Διευθυντής της Ακαδημίας του ΟΦΑ κ. Ιωσήφ Πετράκης και ο Υπεύθυνος προπονητής της κ. Παντελής Κατικάς. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις που είχε προγραμματίσει η διοίκηση του συλλόγου, αναγνωρίζοντας την προσφορά ανθρώπων, τον παλιό παράγοντα (Ταμίας την επταετία 1987-94) Μανόλη Βαονάκη, τον προπονητή ποδοσφαίρου Ναπολέων Σκουλούδη, ο οποίος για 11 χρόνια βοήθησε την ανάπτυξη της Ακαδημίας, αλλά και του νυν ποδοσφαιριστή της ανδρικής ομάδας, Γιώργου Χατζησπύρου, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα μέλη της πρώτης Ακαδημίας του ΟΦ Αρμένων το 1999.

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ακαδημίας από τον πρόεδρο του ΟΦ Αρμένων κ. Στέλιο Μπικάκη και το υπόλοιπο Δ.Σ., υπό τις ευλογίες του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου. Τυχερός ήταν ο μικρός Γιώργος Ψαθάκης, ο οποίος κέρδισε το φλουρί, το οποίο και αντιστοιχούσε σε μία αθλητική φόρμα και ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε ο Στρατής Γουνάκης με το συγκρότημα του, οι οποίοι και διασκέδασαν όλους τους παρευρισκόμενους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το δικό τους τόνο έδωσαν και τα μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, που μάγεψαν για μία ακόμη φορά με τις χορευτικές τους ικανότητες, παρουσία του προέδρου του Ομίλου κ. Στυλιανού Κιαγιαδάκη.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ

Με ανακοίνωση του ο ΟΦ Αρμένων ευχαριστεί όλους συνέβαλλαν για την άψογη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Αναλυτικά, «Ο ΟΦ Αρμένων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει, όλους αυτούς που συνέβαλλαν με τις χορηγίες τους, για την διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης: Το Ζαχαροπλαστείο «Μελής» του Παντελή Νενεδάκη στον Καβρό Αποκορώνου για την βασιλόπιτα, τους Εμμανουήλ Φραγκιαδάκη, Ιωσήφ του Στυλιανού Πετράκη για την προσφορά τους από 2 πρόβατα, αλλά και τους Γεώργιο Αναγνωστάκη, Αντώνιο Σηφάκη, Νικόλαο Δρουδάκη, Ανδρέα Ψαθάκη, Ευάγγελο Φραγκιαδάκη και Ευάγγελο Κολυβάκη για την προσφορά από ένα πρόβατο, το παραδοσιακό τυροκομείο Νικολάου Γασπαράκη για την προσφορά ενός τελάρου μυζήθρες και μίας γραβιέρας, τον Πέτρο Γυπαράκη για την προσφορά 15 κιλών γραβιέρας, τα τυροκομικά προϊόντα Ηλιάκης «Με Μεράκι» στο Μαλάκι Ρεθύμνου για την προσφορά κεφαλογραβιέρας 5 κιλών, τον Ιωάννη Κλειδή για την προσφορά 30 κιλών κρασί, τον Μύρο Παπαδογιάννη για την προσφορά 2 κιλών θυμαρίσιου μελιού. Ξεχωριστό ευχαριστώ και σε όλους τους επιχειρηματίες των Αρμένων και του Ρεθύμνου, που στήριξαν την εκδήλωση μας, με την παραχώρηση δώρων για τις ανάγκες της λαχειοφόρου αγοράς.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στρατή Γουνάκη και το συγκρότημα του, που μερίμνησαν για την διασκέδαση μας όλη την βραδιά, αλλά και προς τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και τον πρόεδρο του κ. Στυλιανό Κιαγιαδάκη για την παρουσία τους. Ευχαριστούμε και όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια ηθικά, υλικά ή ακόμη και με την παρουσία τους».

 

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ

Μανόλης Βαονάκης

Ο Μανόλης Βαονάκης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1952 στους Αρμένους και είναι Πτυχιούχος Μηχανολόγος Υπομηχανικός. Από το 1977 ως τον 1984 ήταν υπεύθυνος τεχνικής εταιρείας στην Αθήνα σε διάφορα αποχετευτικά και τεχνικά έργα. Από το 1984 και μέχρι το 2012 που συνταξιοδοτήθηκε ήταν υπεύθυνος παραγωγής στην εταιρεία Δρουδάκης ΑΕ στους Αρμένους. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Σκουλούδη και έχουν αποκτήσει τρεις γιους.

Η ενασχόληση του με την ομάδα μας, ξεκινάει το 1984, με τη επιστροφή του από την Αθήνα, όπου για μια επταετία διετέλεσε Ταμίας του Δ.Σ., υπό την προεδρία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καλησπεράκη. Αυτή την επταετία η ενασχόληση του φυσικά δεν ήταν αποκλειστικά από την θέση του Ταμία, αλλά προσέφερε σε πολλά πόστα που χρειαζόταν βοήθεια ο σύλλογος για την εύρυθμη λειτουργία του.

Από το 1987 ως το 1994 διετέλεσε εκλεγμένος πρόεδρος της κοινότητας Αρμένων, συμβάλλοντας και από αυτή την θέση στην βελτίωση πολλών συνθηκών στον σύλλογο, αλλά και στις εγκαταστάσεις. Εκείνη την εποχή, συνέβαλλε στην αντικατάσταση των παλιών αποδυτηρίων με λαμαρίνες με τα υπάρχοντα για ποδοσφαιριστές και διαιτητές, ενώ επί προεδρίας του στην κοινότητα Αρμένων, ο ΟΦ Αρμένων επιχορηγούνταν για 8 ολόκληρα χρόνια, με το ανώτερο χρηματικό ποσό που επέτρεπε ο νόμος. Σήμερα ο Μανόλης Βαονάκης αποτελεί έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές και φιλάθλους της ομάδας μας, χειροκροτώντας σε κάθε παιχνίδι τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μας.

 

Ναπολέων Σκουλούδης

Ο Ναπολέων Σκουλούδης γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1971 στο Ρέθυμνο, παιδί του Κωνσταντίνου και της Άννας Σκουλούδη. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετεί για 30 περίπου χρόνια, τα τελευταία ως προπονητής. Είναι Πτυχιούχος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, έχει φοιτήσει στην Σχολή UEFA A’, ενώ αυτή την εποχή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα «Sport Management» στο Νόβι Σαντ της Σερβίας. Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Χουδετσανάκη και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά, ένα αγόρι και δύο κορίτσια και εργάζεται ως δημοτικός Υπάλληλος στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου. Έχει εργαστεί ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δάσκαλος Χορού σε δημοτικά Σχολεία του νομού Ρεθύμνου, ενώ έχει διατελέσει προπονητής σε δεκάδες προγράμματα της ΓΓΑ σε συνεργασία και εκτέλεση μέσω Δήμων. Ενημερώνεται συνεχώς, έχοντας παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 σεμινάρια και συνέδρια γύρω από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, συμμετέχοντας σε κάθε αθλητική εκδήλωση που του δινόταν η ευκαιρία (100μ. Ανώμαλο δρόμο ,αγώνες πινγκ πονγκ). Τον κέρδισε όμως το ποδόσφαιρο και σε ηλικία 14 ετών έβγαλε το πρώτο του δελτίο στον ΟΦ Αρμένων, έχοντας παράλληλα παρουσία στην μικτή της ΕΠΣ Ρεθύμνου τα δύο τελευταία χρόνια. Το πάθος του για το ποδόσφαιρο τον ώθησαν να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Φυσικής Αγωγής, επιστρέφοντας στο Ρέθυμνο αφού υπηρέτησε και την στρατιωτική του θητεία, αγωνιζόμενος για 3 χρόνια στον ΟΦ Αρμένων ως ποδοσφαιριστής.

Προπονητικά στο Ρέθυμνο εργάζεται από το 2001, όπου μετά από μία χρονιά στον Άρη Ρεθύμνου, αναλαμβάνει το 2002 να αναπτύξει και να οργανώσει την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΟΦ Αρμένων. Αν και το έργο του ήταν δύσκολο, μιας και η ομάδα μας ήταν περιπλανώμενη σε γήπεδα του δήμου, λόγω των έργων που γινόταν για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο σημερινό γήπεδο-στολίδι κατάφερε να δημιουργήσει μια πρότυπη και πολύ οργανωμένη Ακαδημία ποδοσφαίρου. Τα 11 χρόνια και κάτι που είχε την ευθύνη της Ακαδημίας μας, ανέδειξε δεκάδες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε η Ακαδημία μας δικαίως να συγκαταλέγεται σε μία από τις κορυφαίες του νομού, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Τα Κύπελλα και οι επιτυχίες πολλές αυτή την 11ετία, μα το σημαντικότερο ήταν και η δική του συμβολή στην ανάδειξη του ταλέντου πολλών ποδοσφαιριστών που μετακινήθηκαν ακόμη και σε ΠΑΕ της Super League, όπως οι Νίκος Χαλκιαδάκης, Πέτρος Κλειδής, Κέβιν Τσέλα, Σέχου Εμιλιάνο κ.α. Για μικρό διάστημα δούλεψε στην ΠΑΙΔΕΙΑ, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια είναι Τεχνικός Διευθυντής και  Προπονητής της Ακαδημίας του Αστέρα Ρεθύμνου, αλλά και Τεχνικός Υπεύθυνος και Προπονητής Προπονητικού Κέντρου ΠΑΟΚ Ρεθύμνου.

Γιώργος Χατζησπύρος

Ο Γιώργος Χατζησπύρος γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1986 στο Ρέθυμνο, γέννημα θρέμμα παιδί του Σωματά και γιος του Γιάννη και της Κωστούλας Χατζησπύρου. Από πολύ μικρός δεν έκρυψε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και ξεκίνησε να ασχολείται μαζί του σε ηλικία μόλις 9 ετών στην Ακαδημία της ΕΑΡ. Το 1999, μετακόμισε στην Ακαδημία του ΟΦ Αρμένων, αποτελώντας ένα από τα μέλη της πρώτης Ακαδημίας, με προπονητές τους Γιώργο Νικολακάκη, Μανόλη Τζανιδάκη και Γιώργο Δρουδάκη.

Το ταλέντο του διαγνώστηκε άμεσα και μόλις σε ηλικία 15 ετών προωθήθηκε στο ανδρικό τμήμα της ομάδας μας, βοηθώντας στην άνοδο από την Β’ ΕΠΣΡ, στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα του Ρεθύμνου. Η εξαιρετική του παρουσία, κεντρίζει το ενδιαφέρον της Επισκοπής του Γιάννη Μαρκάκη και το 2003 μετακομίζει σε μία από τις καλύτερες Ρεθυμνιώτικες ομάδες που αγωνιζόταν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Αν και μόλις 17 ετών είχε αρκετές συμμετοχές στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Περιφερειακό πρωτάθλημα, κατακτώντας με την Επισκοπή το Κύπελλο ΕΠΣΡ το 2004. Την 2η χρονιά του στην Επισκοπή ξεκίνησε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας στο Ηράκλειο, που είχε ως αποτέλεσμα το 2005 να μετακομίσει στον Αλμυρό, που αγωνιζόταν επίσης στο Περιφερειακό. Ακολούθησε μια διετία στην ΑΕ Κατσαμπά στην Α’ ΕΠΣ Ηρακλείου και το 2009 επιστρέφει στον αγαπημένο του ΟΦΑ. Μάλιστα σε αυτή την 2η θητεία του κατέκτησε ένα Κύπελλο ΕΠΣΡ και ένα Super Cup το 2011, φτάνοντας την ίδια χρονιά στον άτυπο τελικό Κυπελλούχων Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον εν δυνάμει αρχηγό, ηγέτη και ψυχή της ομάδας μας, γέννημα θρέμμα του ΟΦ Αρμένων, που έχει αναδειχθεί από τα σπλάχνα του και για αυτό τον βραβεύουμε σήμερα.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *