Η Επισκοπή Κυπελλούχος Ρεθύμνου 2017!

Το repeat έκανε η Επισκοπή κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ρεθύμνου και για 5η φορά στην ιστορία της.

Ο 46ος τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΡ ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά της ημίωρης παράτασης, με την Επισκοπή να επικρατεί με 2-0 της ΑΕ Μυλοποτάμου χάρη στα γκολ των Μαυρομάτη (116’) και Μιχελακάκη (120’). Ο σημερινός τελικός του ΔΑΚ Γάλλου «Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης» ήταν επεισοδιακός, με τα νεύρα να κάνουν την εμφάνιση τους στην ημίωρη παράταση με τον διαιτητή Θ. Χατζημπεκιάρη να αποβάλλει 3 ποδοσφαιριστές. Με το παιχνίδι στο 0-0, στο 102’ είχαμε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, όταν οι της Επισκοπής και συγκεκριμένα ο Ρουσσάκης επιτέθηκε στον Ντέιβιντ Ματαραγκάσι, επειδή δεν έκανε fair play που βρισκόταν στο έδαφος ο συμπαίκτης του Δροσάκης (του είχε γίνει φάουλ). Εκεί η σύρραξη γενικεύτηκε με την συμμετοχή και του τερματοφύλακα της ΑΕΜ, Στέλιου Βογιατζιδάκη. Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα η διαιτητική τριάδα σε μίνι σύσκεψη, αποτύπωσαν τι είχε συμβεί και ο Σάκης Χατζημπεκιάρης απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τους Ρουσάκη, Βογιατζιδάκη με τις δύο ομάδες να  μένουν με 10 παίκτες. Το «πλήγμα» ήταν μεγαλύτερο για την ΑΕΜ, αφού είχαν γίνει και οι 3 αλλαγές και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χρήστος Μερτίρι, ενώ έγινε ακόμη μεγαλύτερο στο 106’ με την αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Δελήμπαση, μένοντας με 9. Πάντως, οι αποβολές θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς, στο 87’ όταν ο Χατζημπεκιάρης χαρίστηκε σε 2η κίτρινη στον Κολοβάκη σε μαρκάρισμα πάνω στον Σιόρε.

Αγωνιστικά, η ΑΕ Μυλοποτάμου κατάφερε και αιφνιδίασε την Επισκοπή στο α’ ημίχρονο, πιέζοντας ψηλά και μην επιτρέποντας να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Αντιθέτως η ομάδα του Ηλία Μπουλιού ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε τις περισσότερες και σημαντικότερες ευκαιρίες. Στην επανάληψη, η Επισκοπή κατόρθωσε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική, αφού η ΑΕΜ ήταν πολύ καλά διαβασμένη και κρατούσε σχετικά εύκολα μακριά από τα καρέ του Βογιατζιδάκη τους αντίπαλους επιθετικούς. Η ατυχία όμως «χτύπησε» την ΑΕΜ, αφού προχώρησε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τους Γεωργόπουλο (68’) και Ψυχουντάκη (90’+2’) να αποχωρούν τραυματίες και να ξεμένει ο Μπουλιός σε κεντρικούς αμυντικούς.

 

Φάσεις και γκολ

5’ σουτ του Μερτίρι η μπάλα θα φύγει άουτ.

8’ κόρνερ του Δελήμπαση, επικρατεί σύγχυση στην άμυνα της Επισκοπής, επωφελείται ο Σηφάκης στο 2ο δοκάρι, αλλά το σουτ του διώχνει ενστικτωδώς ο Δημαράκης.

11’ σέντρα του Σιόρε, κεφαλιά του Μερτίρι, θα μπλοκάρει ο Δημαράκης.

24’ σέντρα του Αντιασβίλι κεφαλιά του Δαραμάρα, η μπάλα θα φύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

28’ ο Αντιασβίλι «κλέβει» την μπάλα και με κάθετη βγάζει τετ α τετ τον Δαραμάρα, αλλά αυτός καθυστερεί, τον μαρκάρει ο Ρουσάκης, με αποτέλεσμα το σουτ του να φύγει άουτ.

38’ σέντρα του Φονσέκα, η κεφαλιά του Μιχελακάκη θα φύγει άουτ.

45’ φάουλ του Δελήμπαση, ο Κριτσωτάκης θα πιάσει ανενόχλητος την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

71’ ο Μιχελακάκης θα βγάλει την μπαλιά, ο Σπανουδάκης θα περάσει στο σπριντ τον Σηφάκη και θα βρεθεί απέναντι στον Βογιατζιδάκη, αλλά το σουτ του θα διώξει με τα πόδια ο πορτιέρο της ΑΕΜ.

72’ σουτ του Μαυρομάτη έξω από την περιοχή, η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από τα δοκάρια του Βογιατζιδάκη.

83’ σέντρα του Δελήμπαση κεφαλιά του Μερτίρι άουτ.

94’ φάουλ του Νάκα, ο Βογιατζιδάκης θα διώξει σε κόρνερ.

102’ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη οι Ρουσάκης, Βογιατζιδάκης, μετά από σύρραξη και 6λεπτή διακοπή.

106’ αποβάλλεται με 2η κίτρινη ο Δελήμπασης και η ΑΕΜ μένει με 9 παίκτες.

108’ μακρινό σουτ του Μαυρομάτη, η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.

113’ ο Μπάτζεφ θα βρεθεί σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Μερτίρι θα σώσει.

116’ εξαιρετική συνεργασία Μιχελακάκη, Αντωνόπουλου και σέντρα του τελευταίου, με τον Μαυρομάτη να πλασάρει από κοντά για το 0-1.

120’ αντεπίθεση της Επισκοπής, με το Νίκου να τροφοδοτεί τον Μιχελακάκη και αυτός με πλασέ από το σημείο του πέναλτι, διαμορφώνει το τελικό 0-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θ. Χατζημπεκιάρης, Φραγκιαδάκης, Σαβουϊδάκης – 4ος Διαιτητής: Γ.Ε. Σταυρουλάκης.

ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ (Ηλίας Μπουλιός): Βογιατζιδάκης, Γεωργόπουλος (68’ Μεταξάκης), Σιόρε, Σηφάκης, Ψυχουντάκης (90’+ λ.τ. Κουδουνάκης), Δροσάκης, Αντιασβίλι, Δελήμπασης, Δαραμάρας, Μερτίρι, Κριτσωτάκης (70’ Ντ. Ματαραγκάσι).

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Χρήστος Βασιλείου): Δημαράκης, Κολοβάκης, Αντωνόπουλος, Νίκου, Ρουσάκης, Χαλκιαδάκης (70’ Σκούφος), Μιχελακάκης, Μαυρομάτης, Φονσέκα (60’ Σπανουδάκης), Νάκας, Φράγκος (46’ Μπάτζεφ).

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *