19 Απριλίου 2024

Η κορυφή της Ευρώπης… περιμένει

Η κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ Ανδρών κρίνεται σήμερα στις 21.15, με την Ελλάδα να αναμετράται με το Ισραήλ στον τελικό που θα διεξαχθεί στο κλειστό Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο.
Ραντεβού με την ιστορία έχει η η Εθνική μας ομάδα, η οποία ψάχνει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου μετά το 2009 και για 3η συνολικά φορά. Έπειτα από 8 χρόνια ακόμη μία “φουρνιά” Ελλήνων παικτών είναι έτοιμη να φτάσει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, αποδεικνύοντας πως η χώρα μας είχε, έχει και θα συνεχίσει να βγάζει τεράστια ταλέντα. Να υπενθυμίσουμε πως η πρόκριση στον μεγάλο τελικό ήρθε μετά από μία εκπληκτική εμφάνιση στα ημιτελικά, κερδίζοντας με 77-56 την περσινή πρωταθλήτρια Ισπανία.
Παράλληλα, ο σημερινός αντίπαλος της ομάδας μας, Ισραήλ αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, καταφέρνοντας να αποκλείσει τη Γαλλία στους “4”, με 74-52. Αναμφίβολα το “μυαλό” και “βαρόμετρο” της Ισραηλινής ομάδας είναι ο Ταμίρ Μπλατ, ο οποίος μάλιστα είναι και πρώτος πασέρ του τουρνουά με 10.7 ασίστ μ.ο. Επίσης, Κόπερμπεργ και Ζούσμαν χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς μπορούν να κάνουν “ζημιά” κάτω από τα καλάθια.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *