Η Ρεθυμνιώτικη ΚΑΕ παρουσιάζει το πρόγραμμα RETHYMNO ASSIST

Η Ρέθυμνο ΚΑΕ την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις 17:00, στην αίθουσα του εμπορικού επιμελητηρίου Ρεθύμνου θα παρουσιάσει την 2η περίοδο του RETHYMNO ASSIST.

Η ανακοίνωση της Ρεθυμνιώτικης διοίκησης
«Το RETHYMNO ASSIST είναι το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της ομάδας μας μπάσκετ ΡΕΘΥΜΝΟ BC που με μεγάλη επιτυχία στην 1η περίοδο του, είχαμε την μεγάλη τιμή να μας βραβεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας για την προσφορά μας στους αναξιοπαθείς συνανθρώπους μας, στα σχολεία και στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον.
Οι στόχοι μας για την 2η περίοδο είναι μεγάλοι αλλά έχει αποδείξει το Ρέθυμνο ότι στηρίζει τις προσπάθειες της ομάδας μας και το πνεύμα εθελοντισμού είναι σε υψηλό επίπεδο, και μας δίνει το ερέθισμα να διοργανώσουμε ένα καινοτόμο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα από αθλητική ομάδα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης.
Σκοπός μας είναι οι νέες γενιές να έχουν το αίσθημα του αθλητισμού, της σωστής διατροφής, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της συλλογικής προσπάθειας που συμμετέχοντας στο πρόγραμμα τα παιδιά δημοτικού θα βάλουν τις γερές βάσεις για το μέλλον τους και θα παρασύρουν τους μεγαλύτερους να συμμετέχουν και αυτοί».

Το πρόγραμμα θα έχει 3 τομείς δράσης:
Α) Δράση Αθλητισμού
Τα παιδιά θα συμμετέχουν δωρεάν στην διοργάνωση σχολικού πρωταθλήματος και θα τηρούν πρόγραμμα προπονήσεων από εξειδικευμένους εθελοντές προπονητές σε ανακαινισμένα γήπεδα από το RETHYMNO ASSIST στα σχολεία τους με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ παρακολουθώντας την ομάδα μας δωρεάν στους εντός έδρας αγώνες μας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να αποκτήσουν πρότυπα και να εμπνευστούν στην αθλητική τους ενασχόληση στον ελεύθερο τους χρόνο.

Β) Δράση Κηπουρικής
Θα συμμετέχουν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί στην καλλιέργεια και παραγωγή κηπευτικών προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο σχολείο τους από το RETHYMNO ASSIST και να προσφέρουν τα παραγόμενα αγαθά στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη αποκτώντας το πνεύμα αλληλεγγύης και παράλληλα να μάθουν τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής που δυστυχώς οι νέες γενιές έχουν μάθει να τα αγοράζουν όλα.

Γ) Δράση Μαστορέματα
Θα συμμετέχουν εθελοντικά παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί στα μαστορέματα για βελτίωση των υποδομών των σχολείων τους από διαθέσιμους υλικούς πόρους που θα μεριμνεί να βρίσκει το RETHYMNO ASSIST δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες στο σχολείο τους και αποκτώντας το πνεύμα του εθελοντισμού και της δημιουργίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους και η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς και της κοινωνίας του τόπου μας.

Με εκτίμηση,
Μανουκαράκης Ηρακλής
Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος
ΡΕΘΥΜΝΟ Κ.Α.Ε

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *