17 Απριλίου 2024

Θεοδωρουλάκης: «Να δίνουμε ένα βήμα στα παιδιά του Ρεθύμνου»

Η Ακαδημία Ρεθύμνου θα βρεθεί την φετινή χρονιά στα Κρητικά γήπεδα της ΕΚΑΣΚ, κάνοντας μία καινούρια αρχή.

Ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσει για τους φετινούς στόχους της Ρεθυμνιώτικης ομάδας είναι ο προπονητής, Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης, ο οποίος θα βρίσκεται και φέτος στον πάγκο της Ακαδημίας. Στην πρώτη του συνέντευξη την φετινή σεζόν στην «Κρητική Επιθεώρηση», ο έμπειρος κόουτς δήλωσε πως η ομάδα αποτελεί την διέξοδο στους Ρεθυμνιώτες καλαθοσφαιριστές, ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να καθορίσει ακόμη τους στόχους, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το ρόστερ. «Στόχος της ομάδας είναι πάντα να δίνει ένα βήμα στα παιδιά του Ρεθύμνου, να ασχολούνται με τον αθλητισμό, βρίσκοντας μία διέξοδο από την καθημερινότητα τους. Όταν λέω παιδιά από το Ρέθυμνο συμπεριλαμβάνω μέσα και τους φοιτητές που είναι στην πόλη και αγαπούν το μπάσκετ. Θεωρώ πως αν σταματούσε να υπάρχει αυτή η ομάδα ο Ρεθυμνιώτικος αθλητισμός θα γινόταν πιο «φτωχός», καθώς δίνουμε την δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδο για τους Ρεθυμνιώτες που θέλουν να παίξουν μπάσκετ. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις μία ομάδα χωρίς οικονομικούς πόρους και χορηγίες, απλά και μόνο με το μεράκι κάποιων ανθρώπων που «τρέχουν» ανιδιοτελώς για αυτό που λέγεται ερασιτεχνικός αθλητισμός. Ειδικά στις μέρες μας, θεωρώ πολύ σπουδαίους τους ανθρώπους που συνεχίζουν την προσπάθεια τους γιατί είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να προσφέρεις χωρίς το παραμικρό κέρδος.

Το καλό με την περσινή χρονιά ήταν ότι πήραμε εμπειρίες και μαθήματα, ενώ η παρουσία μας στην Γ’ Εθνική κατηγορία θεωρώ πως ήταν αξιοπρεπέστατη. Στο τέλος, μάλιστα δύο παίκτες μας πήραν μεταγραφή στην Β’ Εθνική και άλλος ένας σε ομάδα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Μιλάω φυσικά για τον Σταμούλη, τον Κριθινάκη και τον Μαραγκάκη. Φέτος, ξεκινάμε κρατώντας 4-5 παιδιά από την περσινή χρονιά και θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε με το υπάρχων υλικό και να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για στόχους γιατί δεν ξέρω ακριβώς ποιο ακριβώς θα είναι το υλικό της ομάδας μας, αλλά ούτε και τις υπόλοιπες ομάδες που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα σε αυτές τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.

Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους στην ομάδα μου. Θα ήθελα να καλέσω το Ρεθυμνιώτικο κοινό να μας στηρίξει και φέτος σε αυτήν τη νέα προσπάθεια. Καλή σεζόν σε όλους».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *