Με οικογενειακό γεύμα η πρώτη συγκέντρωση

Την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συγκέντρωση του Γυναικείου τμήματος μπάσκετ του ΟΚΑ Αρκάδι είναι γεγονός ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Αυτήν τη φορά τα κορίτσια δε φορούσαν τη μπασκετική στολή τους αλλά τα κομψά τους ρούχα, μιας και η πρώτη συνάντηση είχε τον χαρακτήρα δείπνου στο εστιατόριο Δαβαρίας.

Σα μία μεγάλη παρέα, μέσα σε κλίμα απολύτως θετικό, η Ρεθυμνιώτικη ομάδα έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής και εκτός αγωνιστικών χώρων, την Τετάρτη το βράδυ. Η επιστροφή στην Α2 μπορεί να ήταν δύσκολη μα συνάμα και τεράστια επιτυχία, αλλά ο δρόμος από εδώ και στο εξής είναι ακόμη πιο δύσβατος. Παρ’ όλα αυτά στο Αρκάδι γνωρίζουν πολύ καλά πως το μεγάλο τους «όπλο», εκτός από τη σκληρή δουλειά και το πλούσιο ταλέντο των κοριτσιών, είναι το οικογενειακό και ενωτικό κλίμα. Αυτό το απέδειξαν περίτρανα στην πρώτη τους φετινή δημόσια παρουσία, με τον έμπειρο τεχνικό Κώστα Πλευράκη να συμβουλεύει σαν πατέρας τα παιδιά του, ενώ δίπλα τους στέκονται σα φίλοι εκπρόσωποι της διοίκησης και έφοροι του τμήματος.

Το «παρών» σε αυτήν τη ζεστή βραδιά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) έδωσαν 10 αθλήτριες και συγκεκριμένα οι Ουρανού Ελευθερία, Φραγγελάκη Οδύσσεια, Καλοκύρη Άρτεμη, Κουλούρη Μαρία, Κουλούρη Στελίνα, Καούκη Γεωργία, Καζά Χαρά, Λελεδάκη Σταυρούλα, Ζουμπεράκη Ευγενία και Γιαλαμά Γιασεμή. Αντίθετα δικαιολογημένες απούσες ήταν οι Ελισάβετ Φοβάκη και Μαρία Κανδεράκη. Επίσης το Δ.Σ. του συλλόγου εκπροσώπησε ο Β’ Αντιπρόεδρος και έφορος του τμήματος μπάσκετ Μανώλης Μακριδάκης, οι έφοροι Μιχάλης Ταταράκης και Ελένη Φραγγελάκη και φυσικά ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας Κώστας Πλευράκης.

Η νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε για τις «ερυθρόλευκες», επιστρέφοντας στα «σαλόνια» των Εθνικών κατηγοριών. Εκεί όπου θα συναντήσουν δύσκολους αντιπάλους, προεξέχοντος του Παναθηναϊκού, ο οποίος μάλιστα αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Α1. Εντός αγωνιστικών χώρων η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, καθώς η πρεμιέρα τους στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου για το Κύπελλο και στις 27 Οκτωβρίου για το πρωτάθλημα.

 

Μακριδάκης: «Έχουμε τη θέληση για να πάμε καλά»
Ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι και έφορος του τμήματος μπάσκετ, Μανώλης Μακριδάκης, ανέφερε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τόσο από τις αθλήτριες, όσο και από τους ανθρώπους της ομάδας για να διατηρηθεί ψηλά, ενώ σημείωσε ότι μπορεί η παραμονή να είναι δύσκολη αλλά όχι και ακατόρθωτη. «Θα ήθελα να δώσω αρχικά συγχαρητήρια στην ομάδα που πέρυσι κατέλαβε μεγάλη προσπάθεια και επέστρεψε στην Α2. Γίνεται εξαιρετική δουλειά και από τα παιδιά και από τους προπονητές μας. Εμείς από τη μεριά του Δ.Σ. και των εφόρων του Αρκαδίου θα είμαστε κοντά τους, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταφέρουμε να βοηθήσουμε την προσπάθεια τους και να σταθούμε επάξια στην κατηγορία. Όπως είπε ο προπονητής είναι δύσκολη χρονιά αλλά θεωρώ πως έχουμε τη θέληση που χρειάζεται για να πάμε καλά. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία, το οποίο δεν είναι εύκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Εύχομαι στην ομάδα μας ό,τι καλύτερο, να πετύχει τους στόχους της και να εκπροσωπήσουμε επάξια την πόλη μας στο γυναικείο μπάσκετ. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Να έχουμε υγεία και δύναμη να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια».

 

Ταταράκη: «Να βλέπουμε κάθε ματς σαν γιορτή»
Ο έφορος του Αρκαδίου Μιχάλης Ταταράκης υπενθύμισε πως το μπάσκετ και η συμμετοχής τους στην Α2 είναι γιορτή και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το κάθε παιχνίδια, ενώ παράλληλα ανέφερε και τη συμβολή των χορηγών, οι οποίοι πάντα στέκονται δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια. «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα. Να έχει, πάνω απ’ όλα υγεία και με δουλειά και ενότητα είμαι σίγουρος ότι η ομάδα στο μέτρο που της αναλογεί θα πάει καλά στην κατηγορία και γιατί όχι να κάνουμε το θαύμα και να παραμείνουμε. Όμως, το σημαντικότερο από όλα είναι η ομάδα να βλέπει το κάθε ματς σα γιορτή και τα κορίτσια να ευχαριστούνται το μπάσκετ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς που είχαμε πέρυσι και μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτήν την επιτυχία και να εκπροσωπείται πάλι το Ρέθυμνο σε Εθνική κατηγορία στο Γυναικείο μπάσκετ. Για άλλη μία φορά θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί χωρίς τη δική τους συμβολή δε θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ, να ανέβουμε στην Αθήνα για τα μπαράζ και τώρα να σταθούμε σε Εθνική κατηγορία. Ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα προσωπικά και από το Αρκάδι για αυτούς τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και συνεχίζουν να μας βοηθούν».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *