19 Απριλίου 2024

Νταβίντ Αλμπέρτο: «Ήταν και φέτος ένα υπέροχο τουρνουά»

Ο Νταβίντ Αλμπέρτο, κατέκτησε για δεύτερη φορά το τουρνουά «Ιδαίον Άντρον» και η ΑΝΩΓΗ συνομίλησε μαζί του μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου. Ο Ιταλός σκακιστής δήλωσε ενθουσιασμένος, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του Ίννα από τους αγώνες, αλλά κυρίως από τους ανθρώπους του χωριού, με πολλούς από τους οποίους έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς φιλίας, καθώς έρχεται αρκετά χρόνια εδώ και είναι μεγάλος λάτρης των Ανωγείων. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το τουρνουά, θα έλεγα ότι είναι το τουρνουά που χαίρομαι περισσότερο από όλα, γιατί πλέον έχω πολλούς φίλους εδώ στα Ανώγεια και με υποστηρίζουν θερμά, είναι πάντα όμορφο όταν έρχομαι εδώ. Ήταν και φέτος ένα υπέροχο τουρνουά.

Η εμπειρία στα Ανώγεια είναι μοναδική. Είναι εντελώς διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο μέρος, ακόμα και της Κρήτης. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω, οι άνθρωποι εδώ είναι τόσο φιλόξενοι και φιλικοί. Είναι σαν μια οικογένεια εδώ, ίσως και κάτι παραπάνω από μια οικογένεια.

Το τουρνουά είναι εξαιρετικά οργανωμένο. Οι συνθήκες παιχνιδιού με την ησυχία είναι ιδανικές και οι άνθρωποι της διοργάνωσης βοηθούν στα πάντα. Εύχομαι να συνεχίσει το τουρνουά, να μεγαλώσει και να γίνει ακόμα πιο ισχυρό στο μέλλον, ήδη φέτος είδα τρεις Έλληνες γκράνμαιτρ και ισχυρούς ξένους, έχει πραγματικά μεγάλη ποιότητα η διοργάνωση.Δεν θα είμαι εδώ μόνο τον επόμενο Αύγουστο, θα έρθω ξανά τον Σεπτέμβριο για τα τρία κλειστά τουρνουά που θα γίνουν στα Ανώγεια.

Εκτός τους αγώνες είχαμε και πολλές άλλες εκδηλώσεις με τις οποίες ενθουσιάστηκα. Για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε περισσότερο από όλα η επίσκεψη στον κάμπο της Νίδας με φίλους και το ότι πήγαμε στα “Μητάτα” των βοσκών. Μάλιστα με τη γυναίκα μου Ίννα πήγαμε στον Ψηλορείτη, αλλά δεν κατάφερα να τον ανέβω μέχρι τέρμα πάνω! Η Ίννα το κατάφερε όμως! Ήταν υπέροχη εμπειρία.

Τι να σου πω για τους Ανωγειανούς: Τόσο φιλόξενοι, τόσο φιλικοί. Έπρεπε να δώσω “μάχη” για να πληρώσω έναν καφέ, γιατί πάντα υπήρχε κάποιος που ήθελε να με κεράσει, που με είχε δει κάπου, κάποτε και ήθελε να με κεράσει στο καφενείο. Άνθρωποι πραγματικά της προσφοράς που δημιουργούν σε κάθε επισκέπτη μια υπέροχη ατμόσφαιρα.Αισθάνομαι υπέροχα εδώ. Θέλω να έρχομαι εδώ.Ίσως σου φανεί υπερβολή, αλλά έχουμε πλέον πιο πολλούς φίλους εδώ στα Ανώγεια από ότι στον τόπο που ζούμε μόνιμα! Έτσι αισθάνομαι και εγώ και η Ίννα. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά.»

Γιώργος Μπαγκέρης

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *