Οι αντίπαλοι του ΝΟΡ στην Ευρωλίγκα πόλο Γυναικών!

Έμαθε τους αντιπάλους του στην Α’ φάση της Ευρωλίγκας πόλο Γυναικών ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου, μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Άλφεν της Ολλανδίας το περασμένο Σάββατο.

Η συμμετοχή του ΝΟΡ στα ευρωπαϊκά κύπελλα υδατοσφαίρισης αποτελεί υπέρτατη τιμή για τον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό, με τον σύλλογο να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης. Από την Ελλάδα εκτός του ΝΟ Ρεθύμνου, συμμετέχει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και η δευτεραθλήτρια Βουλιαγμένη. Στην διαδικασία της κλήρωσης στον Άλφεν της Ολλανδίας βρέθηκε ο τεχνικός του ΝΟΡ Κώστας Φιτσανάκης.

Στην φετινή Ευρωλίγκα Γυναικών συμμετέχουν συνολικά 22 ομάδες, με τη ΛΕΝ να αποφασίζει να περάσει απευθείας στην Β’ φάση τις 4 ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας (μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός). Έτσι με αυτόν τον τρόπο δημιούργησε 4 ομίλους για τις υπόλοιπες 18 ομάδες. Οι δύο Ελληνικές ομάδες βρίσκονται στον 2ο όμιλο, με την Βουλιαγμένη τα τοποθετείτε επικεφαλής και μετά την διαδικασία της κλήρωσης, ο ΝΟΡ έπεσε επάνω της και συμπληρώνεται από τις Ουτρέχτη (Ολλανδία), Σαντ Αντρέου (Ισπανία) και Μπάγιερ Ίρντιγκεν (Γερμανία). Ο όμιλος θα διεξαχθεί 2-4 Δεκεμβρίου στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι 3 από τις 5 ομάδες.

Ο όμιλος των 2 Ελληνικών ομάδων είναι εύκολος μεν για την Βουλιαγμένη αλλά δύσκολος για το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρώπη Ρέθυμνο. Η Βουλιαγμένη είναι το φαβορί για την 1η θέση και από εκεί και πέρα, η γηπεδούχος Ουτρέχτη και η Σαντ Αντρέου ακολουθούν. Το Ρέθυμνο πρέπει να βάλει κάποια από αυτές τις 2 από κάτω, αφού η Γερμανική Μπαγιερ είναι μέτρια και δεν θα δυσκολέψει κανέναν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Αναλυτικά η κλήρωση έχει ως ακολούθως:

1ος όμιλος (Ντουναιβάρος): Βαζούτας, Ντουναιβάρος, Μεσίνα, Χαιλδεμβέργη

2ος όμιλος (Ουτρέχτη): Βουλιαγμένη, Σαντ Αντρέου, Μπάγιερ Ιρντιγκεν, Ρέθυμνο, Ουτρέχτη

3ος όμιλος (Πόρτο): Ούγκρα Ρωσίας, Πόρτο, Μπολιάσκο, Ντονκ, Λέιντεν

4ος όμιλος (Πάντοβα): Ματαρό, Πάντοβα, Λιλ, Οτερ

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η Β’ ΦΑΣΗ

Από κάθε όμιλο θα περάσουν οι 3 πρώτοι και στην επόμενη φάση θα συναντήσουν τις 4 που έχουν ήδη προκριθεί και είναι οι Σαμπαντέλ, Ουίπεστ, Κίρισι και Ολυμπιακός. Στην δεύτερη φάση θα δημιουργηθούν 4 όμιλοι από 4 ομάδες και οι 2 πρώτοι θα περάσουν στα προημιτελικά. Οι νικητές των προημιτελικών θα παίξουν στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας και οι ηττημένοι στο φάιναλ-4 του ΛΕΝ Τρόφι.

Γιώργος Σταράς

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *