20 Απριλίου 2024

Οι πειθαρχικές αποφάσεις της ΕΠΣΡ

Συνεδρίασε σήμερα 21-12-2015 η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου και αποφάσισε τα παρακάτω:

A’ Κατηγορία ΕΠΣΡ

Κλήση σε απολογία.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 21-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ του αγώνα Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΑΟ ΣΠΗΛΙΟΥ τις 20-12-2015.
ΚΑΛΕΙ:
Σε έγγραφη απολογία σύμφωνα με το άρθρο 26 παραγ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα
Το σωματείο ΑΟ ΠΟΔΕΙΔΩΝ όπως νόμιμα εκπροσωπείται για Πειθαρχικό παράπτωμα προβλεπόμενο από το άρθρο 15 παραγ. 1 σε συνδυασμό και με την παρ. 7 περιπτ. (γ) του ιδίου άρθρου (Υποτροπή) και σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα. {Διότι στο 75΄ λεπτό του αγώνα έπειτα από απόφαση του Διαιτητή δύο (2) οπαδοί του εκφώνησαν συνθήματα με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο σε βάρος του Α΄ βοηθού Διαιτητή και ένεκα υποτροπής.

Κλήση σε απολογία.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 21-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ του αγώνα Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΟ ΑΡΗΣ – ΑΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ τις 19-12-2015.
ΚΑΛΕΙ:
Σε έγγραφη απολογία σύμφωνα με το άρθρο 26 παραγ. 2 του Πειθαρχικού
Το σωματείο ΑΟ ΑΡΗΣ όπως νόμιμα εκπροσωπείται για Πειθαρχικό παράπτωμα προβλεπόμενο από το άρθρο 15 παρ. 1 σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα. {Διότι μετά τη λήξη του αγώνα και καθώς τα όργανα Διαιτησίας κατευθύνονταν στα αποδυτήρια οπαδοί του εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος του Διαιτητή (τον εξύβριζαν με ακατονόμαστα λόγια)}.

Κλήση σε απολογία.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 21-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ του αγώνα Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΟ ΑΡΗΣ – ΑΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ τις 19-12-2015.
ΚΑΛΕΙ:
Σε έγγραφη απολογία σύμφωνα με το άρθρο 26 παραγ. 2 του Πειθαρχικού
Τον εκπρόσωπο του σωματείο ΑΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ για Πειθαρχικό παράπτωμα προβλεπόμενο από το άρθρο 5 και 6 και σε συνδυασμό και με το άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα. {Διότι ως αξιωματούχος ομάδας αγωνιστικού χώρου απομακρύνθηκε από τον Διαιτητή από τον αγωνιστικό χώρο για έντονη διαμαρτυρία προς τον β΄ βοηθό Διαιτητή.

Κλήση σε απολογία.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 21-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ του αγώνα Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΟ ΚΑΛΥΒΟΣ – ΑΕ ΑΤΣΙΠ-ΠΡΙΝΕ τις 20-12-2015.
ΚΑΛΕΙ:
Σε έγγραφη απολογία σύμφωνα με το άρθρο 26 παραγ. 2 του Πειθαρχικού
Το σωματείο ΑΟ ΚΑΛΥΒΟΣ όπως νόμιμα εκπροσωπείται για Πειθαρχικό παράπτωμα προβλεπόμενο από το άρθρο 15 παρ. 1 σε συνδυασμό και με παραγ. 7 περιπτ. (γ) του ιδίου άρθρου του Πειθαρχικού Κώδικα. (Διότι: Α) οπαδός του εξεδήλωσε απειλητική λεκτική συμπεριφορά προς τον Διαιτητή κατά την είσοδο του στα αποδυτήρια και Β) Οπαδοί του κατά την διάρκεια του αγώνα εκφώνησαν υβριστικές φράσεις σε βάρος του Διαιτητή (τον εξύβρισαν με ακατονόμαστα λόγια) και ένεκα υποτροπής).

Επιβολή ποινών.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 21-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Α) Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ και την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΟ ΣΠΗΛΙΟΥ – ΑΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ τις 12-12-2015.
Β) Τη σχετική κλήση σε απολογία προς το εγκαλούμενο σωματείο,
Γ) Το σχετικό απολογητικό υπόμνημα του εγκαλουμένου σωματείου,
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:
Στο σωματείο ΑΟ ΣΠΗΛΙΟΥ όπως νόμιμα εκπροσωπείται Χρηματική ποινή «200,00 ΕΥΡΩ» για παράβαση των άρθρων 27 παραγ. 2 περιπτ. (β) σε συνδυασμό και με την παρ. 1 του ιδίου άρθρου και άρθρο 15 παρ. 1 σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Διότι: Α) Στο 74΄λεπτό του αγώνα οπαδοί του εκφώνησαν υβριστικά και ρατσιστικά συνθήματα σε βάρος ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας ΑΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ (τον εξύβρισαν με ακατονόμαστα λόγια και επιπροσθέτως με περιφρονητικά συνθήματα ρατσιστικού περιεχομένου λόγω του χρώματος του μείωσαν την προσωπικότητα του ως ανθρώπου και ως ποδοσφαιριστή). Β) Στο 82΄ λεπτό του αγώνα και μέχρι την λήξη του οπαδοί του εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος του β΄ βοηθού Διαιτητή (εξύβρισαν με ακατονόμαστα λόγια).

Επιβολή ποινών.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 21-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Α) Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ και την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΟ ΣΠΗΛΙΟΥ – ΑΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ τις 12-12-2015.
Β) Τη σχετική κλήση σε απολογία προς το εγκαλούμενο σωματείο,
Γ) Το σχετικό απολογητικό υπόμνημα του εγκαλουμένου σωματείου,
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:
Στο σωματείο ΑΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ χρηματική ποινή «50,00 ΕΥΡΩ» για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1 σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα. {Διότι οπαδοί του εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος των οργάνων Διαιτησίας}.

Επιβολή ποινών.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 21-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Α) Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ και την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΕ – ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ τις 12-12-2015.
Β) Τη σχετική κλήση σε απολογία προς το εγκαλούμενο σωματείο,
Γ) Το σχετικό απολογητικό υπόμνημα του εγκαλουμένου σωματείου,
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:
Στο σωματείο ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ όπως νόμιμα εκπροσωπείται χρηματική ποινή «50,00 ΕΥΡΩ» για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1 σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα. {Διότι οπαδοί του εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα κατά του Διαιτητή (τον εξύβρισαν με ακατονόμαστα λόγια)}.

Επιβολή ποινών.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 21-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Α) Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ και την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΑΟ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ τις 13-12-2015
Β) Τη σχετική κλήση σε απολογία προς τους εγκαλούμενους,
Γ) Τα σχετικά απολογητικά υπομνήματα των εγκαλουμένων,
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:
1) Στο σωματείο ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ όπως νόμιμα εκπροσωπείται Συνολική χρηματική ποινή «120,00 ΕΥΡΩ» για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 σε συνδυασμό και με άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα. {Διότι: Α) Στο 65΄ λεπτό του αγώνα οπαδοί του προέβησαν στη ρίψη αντικειμένου (τεμάχιο μαρμάρου) προς τον β΄ βοηθό Διαιτητή το οποίο όμως δεν τον πέτυχε γεγονός το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα για 2΄ λεπτά χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Β) Μετά την λήξη του αγώνα κατά την είσοδο των οργάνων Διαιτησίας στα αποδυτήρια οπαδοί του πέταξαν ένα μπουκάλι γεμάτο νερό προς τα όργανα Διαιτησίας κτυπώντας στο κεφάλι του β΄ βοηθό Διαιτητή}.
2) Στον εκπρόσωπο του σωματείου ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ποινή «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ» για παράβαση των άρθρων 5 και 6 σε συνδυασμό και με άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα. {Διότι ως αξιωματούχος ομάδας αγωνιστικού χώρου στο 61΄λεπτό του αγώνα απομακρύνθηκε από τον Διαιτητή εκτός αγωνιστικού χώρου διότι εισήλθε αυθαίρετα εντός αγωνιστικού χώρου διαμαρτυρόμενος έντονα}.
3) Στον Πρόεδρος του σωματείου ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ, Α) Συνολική χρηματική ποινή «200,00 ΕΥΡΩ», Β) Ποινή απαγόρευσης εισόδου στου αγωνιστικούς χώρους Διάρκειας ΔΥΟ (2) Μηνών. Για παράβαση των άρθρων 11 παραγ. 1 και 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παραγ. (δ) εδάφιο (Ι), Άρθρο 10 παραγ. (ε) σε συνδυασμό και με άρθρα 5 και 6, 12 και 14 του Πειθαρχικού Κώδικα. Διότι ως αξιωματούχος του ποδοσφαίρου (Πρόεδρος Δ.Σ. του σωματείου ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ) μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ τα όργανα διαιτησίας ήταν κέντρο του γηπέδου, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου απώθησε βίαια τον Διαιτητή συμπεριφέρθηκε υβριστικά εναντίον του (τον εξύβρισε με ακατονόμαστα λόγια) και επιπροσθέτως του απηύθυνε λεκτικές απειλές για τη ζωή του, αποκρινόμενος στη συνέχεια με την παρέμβαση του παρατηρητή του αγώνα.
(Η ποινή αρχίζει 22-12-2015 και λήγει 21-2-2016).

Επιβολή ποινών.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 14-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΟ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΚΑΛΥΒΟΣ τις 5-12-2015.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:
Τον μέλος του Δ.Σ. του σωματείου ΑΟ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ Α) χρηματική ποινή «50,00 ΕΥΡΩ» Β) Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο διάρκειας «20 ημηρολ. ημερών» για παράβαση των άρθρων 5 και 6 σε συνδυασμό και με τα άρθρα 12 και 14 του Πειθαρχικού Κώδικα. {Διότι: ως παράγοντας ομάδας (μέλος Δ.Σ.) στο τέλος του αγώνα και ενώ τα όργανα Διαιτησίας πήγαιναν προς τα αποδυτήρια συμπεριφέρθηκε λεκτικά με ανάρμοστη διαγωγή μη αρμόζουσα σε παράγοντα του ποδοσφαίρου προς τον παρατηρητή του αγώνα}. (Η ποινή αρχίζει 22-12-2015 και τελειώνει 10-1-2016).
Β’ Κατηγορία ΕΠΣΡ
Τιμωρίες ποδοσφαιριστών.
Με απόφαση της ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 21-12-2015, επικύρωσε ομόφωνα τις παρακάτω ποινές.
1) Στον ποδ/στή ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του σωματείου ΑΟ ΜΕΛΑΜΠΩΝ με αριθ. Δελ. 583547 τιμωρείται με (1) αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο «10 ΕΥΡΩ» » για παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 και 2 περιπτ. (α) του Πειθ. κώδικα {Μετά τη λήξη του αγώνα εξεδήλωσε λεκτική ανάρμοστη διαγωγή προς τον Διαιτητή} – στον αγώνα Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΟ ΜΕΛΩΜΠΩΝ – ΝΕΑΡ τις 19-12-2015.

Επιβολή ποινών.
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 14-12-2015, αφού έλαβε υπόψη της: Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ του αγώνα Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α.Γ.Ο.Δ.Α. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΝΕΑΡ τις 13-12-2015.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:
Το σωματείο Α.Γ.Ο.Δ.Α. όπως νόμιμα εκπροσωπείται χρηματική ποινή «70,00 ΕΥΡΩ» για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1 σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα. {Διότι: Α) οπαδοί του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος του β΄ βοηθού Διαιτητή και σε βάρος του Διαιτητή (τους εξύβριζαν με ακατονόμαστα λόγια). Β) Στο 84΄ λεπτό του αγώνα οπαδός του κινήθηκε απειλητικά προς τον β΄ βοηθό Διαιτητή ενέργεια που είχε ως συνέπεια την προσωρινή Διακοπή του αγώνα από τον Διαιτητή προκειμένου να γίνει απομάκρυνσή του και να επέλθει ηρεμία}.

 

Βαλάντης Χόμπης

1 Σχόλιο

  1. Αλεξάκης Νικος

    Όλες οι ποινές αφορούν τη διαιτησία ,χωρίς να θέλω να επαινέσω της αντίδρασης τον φιλάθλων και τον παραγόντων να πω την γνώμη μου!στα όσα παιχνίδια που έχω δει φέτος έχω αντιληφθεί πολλα λάθος σφυρίγματα εις βάρος της ομάδας μας (αοψηλορειτη)που έχουν στοιχίσει βαθμούς,έχοντας μιλήσει και με ανθρώπους άλλων ομάδων μου έχουν εκφράσει ανάλογες καταστάσεις,μήπως το πρόβλημα βρίσκεται στη ετοιμότητα των διαιτητών ,μήπως το οτι δεν υπάρχει τιμωρία για αυτούς όπως γίνεται με τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές να τους οδηγεί σε αυτές της αποφάσεις ;το ρεθυμνο χρειάζεται καλύτερο ποδόσφαιρο οι ομάδες βελτιώνονται καλό θα ήταν να γίνει και κάτι ανάλογο με την διαιτησια!!!!

    Απάντηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *