Πλευράκης: “Τα παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους”

Το Αρκάδι πραγματοποίησε μία πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Πετρούπολη επί του Άρη, δείχνοντας πως έστω και αργά η πρόοδος των “ερυθρόλευκων” ήταν τεράστια. Αυτό επισήμανε και στις δηλώσεις του ο προπονητής Κώστας Πλευράκης, ο οποίος τόνισε την προσπάθεια των παιδιών του όλη αυτή την σεζόν. «Σίγουρα η πρόοδος των παιδιών κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς είναι σημαντική. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα ξεκίνησε την Α2 χωρίς προετοιμασία. Και δεν είναι μόνο θέμα φυσικής κατάστασης αλλά και ψυχολογικής προετοιμασίας. Είναι πολλά που μαθαίνουν στην προαγωνιστική περίοδο. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν την εμπειρία μίας Εθνικής κατηγορίας. Αναφέρομαι στην Μαίρη Κουλούρη που χθες ήταν εντυπωσιακή. Πέρυσι δεν είχε παίξει γιατί ήρθε από εγχείρηση στους χιαστούς. Η Χαρά Καζά είχε σταματήσει να αγωνίζεται τα 3 τελευταία χρόνια και αλλάζοντας την θέση της έπαιξε σε Εθνική κατηγορία. Η Ζουμπεράκη που επανήλθε στην δράση και είχε συνέχεια τραυματισμούς αυτή την χρονιά. Η Κατερίνα Παναρετάκη τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα και έμεινε πολλούς μήνες εκτός. Τι να πρωτοπούμε για τις υπόλοιπες που φέτος ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ηλικιακή κατηγορία Νεανίδων. Αν τα προσθέσουμε όλα αυτά και δούμε ότι αντισταθήκαμε και δεν παραδοθήκαμε σε κανένα ματς παίζοντας με ελλείψεις φαίνεται η υπέρβαση την φετινή σεζόν. Προσπάθησαν σε όλα τα παιχνίδια και δεν υπάρχει άνθρωπος να πει το αντίθετο. Τα παιδιά έκαναν μία πολύ καλή πορεία στην Α2. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους αν και εγώ ζητούσα ακόμη περισσότερα. Είμαι ευχαριστημένος. Πετύχαμε πολλά πράγματα και δεν το περίμενε κανείς. Μέσα σε όλα αυτά πετύχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη εκτός έδρας απέναντι στον Άρη Πετρούπολης, ο οποίος έχει κατά πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από μας».

«ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ»
Παράλληλα, ο κόουτς Πλευράκης υπογράμμισε την έλλειψη βοήθειας για την προσπάθεια της ομάδας του, χαρακτηρίζοντας «ηρωικούς» του Ρεθυμνιώτες που την εμπιστεύτηκαν. «Μην ξεχνάμε ότι φέτος δεν είχαμε την μεγάλη βοήθεια. Υπήρχαν κάποιοι “ηρωικοί” Ρεθυμνιώτες που αξιολόγησαν σωστά την προσπάθεια μας και μας βοήθησαν. Είμαστε η μοναδική ομάδα που κανένα από τα παιδιά δεν πληρωνόταν. Τα ίδια τα παιδιά το ένα από τα δύο γεύματα τους το πλήρωναν μόνα τους στα εκτός έδρας ματς. Είχαμε λιγότερα έξοδα από ομάδες που παίζουν στο τοπικό Κρήτης. Αυτά κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστή την προσπάθεια μας. Θεωρώ πως η ομάδα καλώς έκανε και κατέβηκε στην Α2. Τώρα μένει τι θα γίνει. Ότι όμως και να γίνει τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Έχουν πάρει πολλές εμπειρίες που θα τις χρησιμοποιήσουν στο τέλος.
Με αυτά που είχαμε ήταν πολύ καλή η φετινή πορεία η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Αυτή η ομάδα με τόσα χρόνια προσφοράς στον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό αξίζει ακόμη μία φορά την προσοχή μας. Χρειάζεται όμως παραπάνω υποστήριξη. Τέλος, με την λήξη του πρωταθλήματος θα αναφερθούμε εκτενέστερα στους “ηρωικούς” χορηγούς μας που μας βοήθησαν μέσα από την καρδιά τους φέτος».

«ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ»
Τέλος, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο γεγονός πως παρά την υπερπροσπάθεια της γυναικείας ομάδας τα υπόλοιπα τμήματα δεν παρέκλιναν από τους στόχους τους, με τις κορασίδες και τις νεανίδες να είναι ακόμη μέσα σε αυτούς. «Από την άλλη η πορεία στην Α2 δεν επηρέασε τα άλλα τμήματα. Οι Κορασίδες χάνοντας από τον ΟΦΗ στο τέλος, διεκδικούν ακόμη την 2η θέση στην Κρήτη, που είναι πολύ σημαντική αφού αυτό που θέλαμε αρχικά ήταν να μπούμε απλά στην 4άδα. Επίσης, οι νεανίδες μας θα παίξουν με τον Ηρόδοτο, κυνηγώντας την κορυφή και την πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *