16 Απριλίου 2024

Ραντεβού με την ιστορία η Επισκοπή

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται σήμερα η Επισκοπή, η οποία στις 16.30 το απόγευμα φιλοξενεί στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» την Κέρκυρα για την Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ και η ομάδα του Γιώργου Λυρώνη από την θέση του αουτσάιντερ θέλει να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για να βρεθεί στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Φαίακες μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι, αφού πέρυσι υποβιβάστηκαν από την Super League, στην οποία θέλουν να επιστρέψουν άμεσα, όντας μία από τις καλύτερες ομάδες της φετινής Football League.

Το παιχνίδι αποτελεί πόλο έλξης για τους Ρεθυμνιώτες φιλάθλους, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Επισκοπής. Στην περίπτωση που τα καταφέρει η Ρεθυμνιώτικη ομάδα, θα είναι μόλις η 2η που θα συμμετάσχει σε φάση ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, με το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο να επιστρέφει σε αντίστοιχη διαδικασία, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, αφού τελευταία φορά βρέθηκε εκεί η ΕΑΡ τη σεζόν 1995-96. Βέβαια, η αποστολή της Επισκοπής, μόνο εύκολη δεν θα είναι, αφού απέναντι της θα βρει μία ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές και πολύ καλό προπονητή, όπως ο Δημήτρης Σπανός, που επιστρέφει στο Ρέθυμνο μετά από 9 χρόνια, μετά από το επεισοδιακό παιχνίδι Αστέρας – Ρόδος για την Γ’ Εθνική.

Μέσα ο Τζόρνταν, εκτός ο Μποτωνάκης

Η προετοιμασία της Επισκοπής ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με τον Μισέλ Τζόρνταν να τα καταφέρνει και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή, αλλά πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με το Νίκο Μποτωνάκη, ο οποίος λόγω ίωσης δεν θα δώσει το παρόν στο σημερινό παιχνίδι. Επιπλέον ανέτοιμοι κρίθηκαν οι Κούρτι, Γκαρθία, που επίσης θα παρακολουθήσουν την προπόνηση από την κερκίδα.

Έτσι στο σημερινό σπουδαίο παιχνίδι, ο Γιώργος Λυρώνης θα έχει στην διάθεση του, τους εξής 18 ποδοσφαιριστές: Κελαϊδής, Νικηφόρος, Σουμπασάκης, Σερβιλάκης, Ρούσσης, Σέχου, Χαλκιαδάκης, Λαζαρίδης, Κεσίδης, Σαββίδης, Μπανγκούρα, Κατσικοκέρης, Πήλιος, Τζόρνταν, Ε. Ματαραγκάσι, Τσικουδάκης, Σωπασής, Νάκας.

Η αποστολή της Κέρκυρας

Από το Σάββατο το πρωί είναι στην Κρήτη η Κέρκυρα, η οποία στις 12.00 χθες το μεσημέρι πήρε μια πρώτη γεύση από το γήπεδο του αγώνα, αφού προπονήθηκε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Δεν ακολούθησε την αποστολή για την Κρήτη όπως αναμενόταν, ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Μότα, ενώ στην Κέρκυρα έμεινε και ο Αλβανός μέσος Εμιλιάνο Βίλα. Αντιθέτως ο Αλέξανδρος Κόντος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή των 19 ποδοσφαιριστών που θα στηριχθεί σήμερα ο τεχνικός της Δημήτρης Σπανός, οι οποίοι είναι: Κουτζαβασίλης, Βουτσελάς, Αναστασίου, Κούρος, Σπίνουλας, Βέρτζος, Θεοδωράκης, Ιωάννου, Αναστασόπουλος, Κρητικός Ν., Κρητικός Σ., Κόντος, Βλάχος, Σιατραβάνης, Ινάσιοo, Ζορμπάς, Τουράμ, Αποστολίδης, Γεωργακόπουλος.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *