Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου ο Γ. Αντωνάκης

Σε μια ακόμα υψηλού επιπέδου διοργάνωση Ζίου Ζίτσου πρόκειται να συμμετάσχει ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου. Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Οκτωβρίου 2017 διεξάγεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, όπου θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας ο Γιώργος Αντωνάκης, αθλητής του Παναγιώτη Κανακαράκη.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τον Μάρτιο του 2017 στην Αθήνα, όταν αναδείχθηκε 5ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Αντωνάκης είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια ακόμα διεθνή διάκριση, στην κατηγορία Fighting -18 ετών – 81 κιλά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η αποστολή του Ρεθεμνιώτη αθλητή, ωστόσο, μόνο εύκολη δεν αναμένεται να είναι στο Βουκουρέστι, καθώς το άθλημα του Ζίου Ζίτσου βρίσκεται σε υψηλότατο αγωνιστικό και αριθμητικό επίπεδο  σε όλο τον κόσμο, γεγονός που απαιτεί πλήρη προετοιμασία, σκληρή, διαρκή και επίμονη δουλειά  από τους αθλητές και τους προπονητές που φιλοδοξούν να διακριθούν.

Ο Γ. Αντωνάκης, ο οποίος έχει κερδίσει μια θέση στην Εθνική Ομάδα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει 16 πρωταθλητές από Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία και Ισπανία.

Σύμφωνα με τον Προπονητή Π. Κανακαράκη, η προετοιμασία του Ρεθεμνιώτη αθλητή κύλησε ομαλά, ωστόσο ένα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον ώμο τους τελευταίους μήνες, δεν του επέτρεψε να έχει ιδιαίτερα έντονες αγωνιστικές προπονήσεις  τον τελευταίο καιρό. Το επίπεδο φυσικής κατάστασης του Αντωνάκη βρίσκεται σε απολύτως ικανοποιητικό επίπεδο ενώ το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα δυναμικός και στα πρωταθλήματα εμφανίζεται πάντα πολύ μαχητικός, επιτρέπει στον προπονητή του να αισιοδοξεί για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Π. Κανακαράκης σε δήλωση του ανέφερε τα εξής: «Στη Ρουμανία αναμένεται να συναντήσουμε μια διοργάνωση υψηλού αγωνιστικού και αριθμητικού επιπέδου, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλες τις αντίστοιχες στο άθλημα του Ζίου Ζίτσου, το οποίο σημειώνει τεράστια ανάπτυξη όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο αθλητής μας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, είναι πάντοτε πολύ δυναμικός και ετοιμοπόλεμος, κι αν δεν ανησυχούσαμε για έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί, θα έλεγα ότι η διάκριση είναι πάρα πολύ πιθανή και αυτή την αφορά. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *