8η στην Ευρώπη η Χρυσή Λιονή

Ένα ακόμη παράσημο και πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισε η αθλήτρια του ΟΚΑ Αρκάδι Χρυσή Λιονή συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άρσης Βαρών U15 και U17. Η νεαρή Ρεθυμνιώτισα κατέκτησε την 8η θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία της, εκπροσωπώντας με άλλους συναθλητές της την Εθνική μας ομάδα, που βρέθηκε σε αυτό το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μιλάνο της Ιταλίας, το οποίο διεξήχθη 22-29 Ιουλίου.

Η Χρυσή Λιονή δείχνει συνέπεια στις μεγάλες διοργανώσεις και αυτό είναι το σημαντικότερο για το ξεκίνημα της καριέρας της, κάνοντας υπερήφανους, τους δικούς της ανθρώπους, τον σύλλογο, τους προπονητές, τους συναθλητές αλλά και όλο το Ρέθυμνο. Η παρουσία της σε μία ακόμη διεθνή διοργάνωση, αλλά και η κυριαρχία της στην κατηγορία της ηλικιακά στην Ελλάδα, πιστοποιούν πως το μέλλον της ανήκει, συνεχίζοντας να δουλεύει το ίδιο ή και περισσότερο σκληρά, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε η ανακοίνωση του ΟΚΑ Αρκάδι, συγχαίροντας την αθλήτρια του και ευχόμενοι όλοι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. «Για μία ακόμη χρονιά η μικτή μας ταλαντούχα Χρυσή Λιονή, μας αντιπροσώπευσε επάξια σε μια διοργάνωση εκτός συνόρων. Ήταν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άρσης Βαρών U17 που διεξήχθη στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η Χρυσή φορώντας στη μία πλευρά το βαρύτιμο εθνόσημο και από την άλλη το σήμα του Αρκαδίου μας απέδειξε με τις προσπάθειες της, ότι τελικά είναι γεννημένη για αυτό το άθλημα. Και αυτό δείχνει το σύντομο αθλητικό της βιογραφικό και η συνεχώς ανοδική της πορεία.

Όσον αφορά τον αγώνα η Χρυσή ξεκίνησε με παρέα και σύμμαχο καλό, τον πατέρα της Βασίλη (νέο έφορο του τμήματος Άρσης Βαρών του ΟΚΑ Αρκάδι) και την αδερφό της (ο οποίος επίσης είναι και ο ίδιος αρσηβαρίστας), που την συνόδευσαν στην Ιταλία.

Το Δ.Σ. του ΟΚΑ Αρκάδι την συγχαίρει και την ευχαριστεί εξ’ αρχής για τις προσπάθειες του αγώνα, για τη γενική αθόρυβη προσπάθεια που κάνει καθημερινά στις προπονήσεις. Επίσης για το σύνολο από τις θυσίες που είναι πολλές για ένα έφηβο κορίτσι και για το πάντα υπέροχο χαμόγελο που προσφέρει απλόχερα σε εμάς στη διοίκηση, αλλά και σε όλους όσους συναναστρέφεται στο αθλητικό της περιβάλλον, τόσο εύκολα όσο και οι επιτυχίες που μας προσφέρει. Συγχαρητήρια και πολλές επιτυχίες…», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΚΑ Αρκάδι.

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άρσης Βαρών U15 και U17 του Μιλάνου, η Χρυσή Λιονή συμμετείχε στην κατηγορία των 63 κιλών, κατακτώντας την 8η θέση μεταξύ 26 αθλητριών από 17 χώρες, με 152 κιλά στο σύνολο, 68 στο αρασέ και 84 στο εμπολέ ζετέ. Αρχικά έκανε τρεις επιτυχημένες προσπάθειες στην κίνηση του αρασέ, σηκώνοντας 64, 66 και 68 κιλά και με την κορυφαία της επίδοση, κατέκτησε την 8η θέση σε αυτή την κίνηση. Ακολούθως πήγε στην κίνηση του εμπολέ ζετέ, όπου στην πρώτη της προσπάθεια σήκωσε 84 κιλά. Στην 2η προσπάθεια της επιχείρησε να καταρρίψει το Πανελλήνιο ρεκόρ, σήκωσε τα 89 κιλά, αλλά για κακή της τύχη οι κριτές έκριναν άκυρη την προσπάθεια της. Η Χρυσή ανέβηκε στα 90 κιλά αλλά δεν τα κατάφερε και με τα 84 που είχε σηκώσει στην πρώτη της προσπάθεια κατέλαβε την 8η θέση και στο εμπολέ ζετέ.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM