8ος στο Πανευρωπαϊκό Δυναμικού Τρίαθλου ο Μαμαλάκης

Μία ακόμη σημαντική επιτυχία πρόσθεσε προ ημερών στο ενεργητικό του ο Ρεθυμνιώτης αθλητής του Δυναμικού Τρίαθλου, Μιχάλης Μαμαλάκης, κατακτώντας την 8η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος. Ο Μιχάλης Μαμαλάκης είναι φοιτητής και σπουδάζει στο πολυτεχνείο της Πάτρας, στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων μηχανικών και παράλληλα με τις σπουδές του προπονείται συστηματικά στο Δυναμικό τρίαθλο τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα ήταν αθλητής πυγμαχίας και είχε διακριθεί σε Πανελλήνιους αγώνες κατακτώντας την τρίτη θέση.
Το 2015 κατέκτησε την όγδοη θέση, ανάμεσα σε 18 αθλητές, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου, (E.P.F.) της I.P.F. (International Powerlifting Federatinon), εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας και την Εθνική μας ομάδα. Οι αγώνες διήρκεσαν από τις 21 έως τις 28 Μαρτίου 2015 και πραγματοποιήθηκαν στο Πίλσεν της Τσεχίας, με τον Μαμαλάκη να έχει την καλύτερη παρουσία από όλους τους Έλληνες αθλητές.
Ο Μιχάλης είναι 24 ετών και αγωνίσθηκε στην κατηγορία των -93 κιλών όπου και σημείωσε προσωπικό ρεκόρ σε μία από τις τρεις κινήσεις(στο κάθισμα) αλλά και στο σύνολο. Πράγμα πολύ δύσκολο σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πέντε κιλά, στο σύνολο, δεν κατέκτησε στην έκτη θέση.
Το Powerlifting ή Δυναμικό τρίαθλο, όπως λέγεται στην χώρα μας, είναι ένα άθλημα παραπλήσιο της άρσης βαρών με διαφορετικές κινήσεις. Σε αυτό οι αθλητές διαγωνίζονται στο βαθύ κάθισμα, στις πιέσεις πάγκου και στις «άρσεις θανάτου». Οι επιδόσεις του Ρεθεμνιώτη αθλητή ήταν 242.5 κιλά στο κάθισμα, 165 κιλά στον πάγκο και 275 στις άρσεις θανάτου, (682.5 κιλά στο σύνολο).
Ο Μιχάλης Μαμαλάκης ασχολείται με το δυναμικό τριάθλο 4 χρόνια. Έχει διακριθεί ως τώρα σε Πανελλήνια πρωταθλήματα κατακτώντας το 2012 την πρώτη θέση και το 2013 και 2014 τη δεύτερη. Ο Κρητικός powerlifter επιστρέφοντας από την Τσεχία στην Πάτρα, ξεκίνησε πάλι δυναμικά τις προπονήσεις για τους επόμενους Πανελλήνιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM