Άνοιξε η αυλαία του 7ου «Golden Age Gym Festival» στο Ρέθυμνο (photos)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα άνοιξε στο Ρέθυμνο η αυλαία του 7ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “Golden Age Gym Festival”, στο οποίο θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 400 αθλούμενοι ηλικίας άνω των 50 ετών, από τις 3 έως τις 8 Οκτωβρίου, εκπροσωπώντας 16 χώρες και στέλνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα άθλησης και ζωής.

Η Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (03/10) στην Πλατεία Μικρασιατών και συνδύασε τον εορταστικό χαρακτήρα της ευρωπαϊκής γιορτής της γυμναστικής με το συναίσθημα και με ξεχωριστά πολιτιστικά δρώμενα.

«Μέσα από αυτή τη διοργάνωση αφήνουμε πίσω μία δύσκολη περίοδο. Υποδεχόμαστε μία ηλικιακή ομάδα που έχει πληγεί πολύ από την πανδημία, αλλά παραμένει ενεργή και δραστήρια. Μέσα από την παρουσία τους στο 7ο Golden Age Gym Festival, οι αθλούμενοι άνω των 50 ετών στέλνουν ένα μήνυμα ζωής που έχει μεγάλη αξία και αξίζει τον θαυμασμό μας. Ευχαριστούμε τη φιλόξενη Κρήτη, που μέσω της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνου κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα αυτή η διοργάνωση. Η στήριξή τους ήταν καθοριστική», τόνισε από το βήμα ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Πανταζής .

«Το Golden Age Gym Festival αποτελεί μία αθλητική εκδήλωση σημαντική, με πολλαπλούς στόχους και περιεχόμενο. Με θέρμη καλοδεχόμαστε τους συμμετέχοντες από 16 χώρες, ακόμα και από μακρινούς προορισμούς όπως οι ΗΠΑ και το Αζερμπαϊτζάν και οι οποίοι με ζωντάνια, ενέργεια και αποφασιστικότητα συμμετέχουν και αθλούνται ανεξάρτητα από την ηλικία τους», ανέφερε η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Πόπη Μπιρλιράκη στον χαιρετισμό που εκφώνησε εκ μέρους του Δημάρχου Γιώργη Μαρινάκη.

«Σας καλωσορίζουμε στο νησί μας, που έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί το 7ο Φεστιβάλ, υποστηρίζοντας την προσπάθεια της Ε.Γ.Ο. και προσφέροντας την συνδρομή μας ώστε αυτό το μεγάλο γεγονός να στεφθεί με επιτυχία. Άλλωστε η πόλη μας διαθέτει εμπειρία, υποδομές και εγκαταστάσεις για να διοργανώσει μία καλά οργανωμένη εκδήλωση και κυρίως διαθέτει μία ζεστή αγκαλιά για όλους τους επισκέπτες», πρόσθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, η οποία εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

«Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε στη χώρα μας. Παρόλα τα προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίσαμε, βγήκαμε νικητές και σήμερα βρισκόμαστε εδώ. Ας απολαύσουμε αυτή τη γιορτή της γυμναστικής και ας δώσει ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του, για να κάνουμε το 7ο Golden Age Gym Festival μοναδικό», επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της European Gymnastics και εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Θανάσης Βασιλειάδης.

«Σας καλωσορίζουμε σ’ έναν τόπο ευλογημένο και φιλόξενο, που ξεκίνησε να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις επενδύοντας σωστά και συνετά στον αθλητικό τουρισμό. Είμαστε χαρούμενοι που υποδεχόμαστε ένα Φεστιβάλ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που η χώρα μας συστηματικά καλλιεργεί, παρά τις δυσκολίες», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της European Gymnastics Ρούντι Χέντιγκερ, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, ανέφερε: «Έναν χρόνο μετά την αρχική ημερομηνία, χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των διοργανωτών, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να πραγματοποιήσουμε αυτό το Φεστιβάλ με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο και οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την πασίγνωστη ελληνική φιλοξενία, Ευχόμαστε σε όλους να ζήσουν σπουδαίες στιγμές στο Ρέθυμνο, ως μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας της γυμναστικής».

Το πρόγραμμα του 7ου “Golden Age Gym Festival” περιλαμβάνει απογευματινές παρουσιάσεις των ομάδων (performances) στην κεντρική σκηνή στην Πλατεία Μικρασιατών, καθημερινά από τη Δευτέρα (04/10) μέχρι την Πέμπτη (07/10) και ώρες 18:00-20:00, καθώς και πρωινά workshops, που θα πραγματοποιούνται καθημερινά από την Τρίτη (05/10) μέχρι την Παρασκευή (08/10) και ώρες 09:00-11:30.

Το “Golden Age Gym Festival”, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, έχει ανατεθεί στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (European Gymnastics) και υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, του Δήμου Ρεθύμνης, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

  • GAGF-Rethymno-Teleti-Enarxis-01
  • GAGF-Rethymno-Teleti-Enarxis1
  • GAGF-Rethymno-Teleti-Enarxis-02
  • GAGF-Rethymno-Teleti-Enarxis-03
  • GAGF-Rethymno-Teleti-Enarxis-06
  • GAGF-Rethymno-Teleti-Enarxis-13

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *