Απόλυτα επιτυχημένη η Σχολή Uefa D’ (photos)

Με απόλυτη επιτυχία και την συμμετοχή περισσοτέρων από 70 μελών του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε η Σχολή Uefa D’ που διοργάνωσε η ΕΠΟ με τη συνεργασία της ΕΠΣΡ το τρέχον Σαββατοκύριακο.

Παράγοντες, πρόεδροι, προπονητές, γονείς, διαιτητές, δημοσιογράφοι από όλο το φάσμα του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου βρέθηκαν χθες και σήμερα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και στο γήπεδο Ατσιποπούλου παρακολουθώντας το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος, αντίστοιχα. Η Σχολή Uefa D’ απευθύνεται σε όλο τον κόσμο γύρω από κάθε σύλλογο, κυρίως σε επίπεδο Ακαδημιών, χωρίς να έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση και το Ρέθυμνο ήταν ένας ακόμη σταθμός των έμπειρων και διακεκριμένων εισηγητών που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για περισσότερες από 10 ώρες συνολικά.

Εισηγητές της Σχολής Uefa D’ ήταν ο Grass Root Manager της ΕΠΟ Χρήστος Σίσκος, ο ψυχολόγος – επικοινωνιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης στις σχολές προπονητών UEFA της ΕΠΟ, Αχιλλέας Υφαντίδης και ο ΔΕΠ Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με γνωστικό αντικείμενο «Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού και Διεθνείς Σχέσεις του Αθλητισμού» Δημήτρης Γαργαλιάνος.

Την Σχολή Uefa D’ προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ Τίτος Χνάρης, καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην διοργάνωση. Την πρώτη ημέρα, το Σάββατο, ο Χρήστος Σίσκος μίλησε για τον σκοπό του προγράμματος, παίρνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη ο Αχιλλέας Υφαντίδης με τις αναλύσεις για τα θέματα, «Κίνητρο-Παρακίνηση για την συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών σε αθλητικά σωματεία», «Παιδική Κακοποίηση», «Κώδικας Συμπεριφοράς Γονέων-Ο Ρόλος του Γονέα» και «Διαχείριση Κρίσεων-Διαφόρων θεμάτων στην Ακαδημία».

Η 2η ημέρα, η Κυριακή ξεκίνησε από το γήπεδο Ατσιποπούλου, όπου διεξήχθησαν αγώνες Ακαδημιών Κ10, με την συμμετοχή των Ε.Α.Π., ΑΟΝ Αστέρας, ΑΟ Άρης και Ρέθυμνο ΠΣ. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου ανταλλάσσοντας απόψεις και συμπεράσματα για το αγωνιστικό μέρους της διοργάνωσης ενός τουρνουά Ακαδημιών με τον Χρήστο Σίσκο. Αμέσως μετά ακολούθησε η ανάλυση του Πανεπιστημιακού Καθηγητή «Sports Manager» Δημήτρη Γαργαλιάνου για την «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικού Σωματείου», όπου περιλάμβανε 4 διαφορετικά μέρη. Την Σχολή Uefa D’ έκλεισε ο Χρήστος Σίσκος αναλύοντας τον «Ρόλο του προπονητή».

Πλην του κ. Χνάρη, από πλευράς Δ.Σ. της ΕΠΣΡ την Σχολή παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, ο Ταμίας Δημήτρης Κουργιαντάκης, ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΡ Μανώλης Σταγάκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΡ Κυριάκος Δελήμπασης, ο Ενωσιακός τεχνικός των Μικτών ΕΠΣΡ Γιώργος Μπαστάκης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Χανίων-Ρεθύμνου Γιώργος Μανωλακάκης. Στην Σχολή Uefa D’ εκπροσωπήθηκε η πλειοψηφία των σωματείων της ΕΠΣΡ, με την παρουσία της Ε.Α.Π. να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, αφού την παρακολούθησαν 10 μέλη της, προεξέχοντος του προέδρου Νίκου Βερνάδου!
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης της Σχολής Uefa D’, το οποίο θα απαιτείται στο μέλλον από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου ως ένα από τα βασικά κριτήρια ελέγχου της αδειοδότησης τους.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM