Αυγενάκης: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά για τις μικρότερες κατηγορίες»

Την πρόθεση που υπάρχει και στην ελληνική πολιτεία, όπως στην Λίγκα, αλλά και στην Uefa/Fifa για την συνέχεια της Super League εξέφρασε με δηλώσεις του σε τηλεοπτική συνέντευξη στον «ΣΚΑΙ» ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Δεν ισχύει όμως κάτι ανάλογο για τα πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών και δη τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αφού όπως επεσήμανε ο Κρητικός Υπουργός της Κυβέρνησης, προέχει η υγεία των αθλητών και είναι δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά για τις μικρότερες κατηγορίες αυτή την περίοδο.

Ουσιαστικά ο κ. Αυγενάκης αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για την συνέχιση των πρωταθλημάτων μικρών κατηγοριών σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε. «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τις μικρές κατηγορίες με την ίδια σιγουριά που συζητάμε αυτή τη στιγμή με UEFA, Λίγκα κλπ. Παρ’ όλα αυτά είμαστε σε επαφή, γιατί μας ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα η υγεία των αθλητών. Οι εξελίξεις θα μας οδηγήσουν στην τελική απόφαση».

Από εκεί και πέρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι στόχος είναι να μη διακοπεί, έστω κι αν οι αγώνες γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Σε ερώτηση για το πλάνο της UEFA σημείωσε, «Κι εκείνοι κάνουν διάφορους σχεδιασμούς, διότι εκτιμούν ότι κάπου στον Μάιο μπορεί σιγά-σιγά να υπάρξει η επανεκκίνηση της αγοράς, άρα και του αθλητισμού. Εμείς επειδή βρισκόμαστε σε μία καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες, το βλέπουμε πιθανό αυτό. Δηλαδή στα μέσα του Μάη να αρχίσει να επανέρχεται στην κανονικότητα η χώρα μας και πιθανότατα να αρχίσουν σιγά-σιγά και οι προπονήσεις. Χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες για να επανέλθουν οι ομάδες. Πάντα σε συνεννόηση με UEFA, Λίγκα, ΕΠΟ και ΠΣΑΠ, αλλά σεβόμενοι και τις συμβουλές των ειδικών, θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής».

Συνεχίζοντας, σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, ανέφερε ότι: «Πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, έστω και κεκλεισμένων των θυρών. Εμείς δεν έχουμε λόγο να είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Κι εφόσον αυτό αποτελέσει και απόφαση των εμπλεκομένων, εμείς από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εξυπηρετήσουμε αυτή την απόφαση. Δεν θα πάρουμε καμία απόφαση εν αγνοία των εμπλεκομένων. Θα ήταν τραγικό λάθος».

Ενώ για το αν υπάρχει κάποιο σχέδιο στο τι θα γίνει σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη, είπε: «Έχουμε πλάνο, αλλά αυτό μεταβάλλεται ανάλογα με την πορεία της χώρας. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, είναι πράγματα που έχουν υπογράψει, τα συμβόλαια με τους παίκτες, είναι μία σειρά ζητημάτων που εκ των πραγμάτων είναι στο τραπέζι, δεν είναι απλή υπόθεση. Εδώ αντιμετωπίζεται το σύμπλεγμα που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα; Σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων σαφώς τα οικονομικά μεγέθη είναι μεγαλύτερα, οι δαπάνες, τα συμβόλαια κι όμως κι εκεί πρώτα απ’ όλα η υγεία των αθλητών κι ορθώς το αποφάσισαν, και μετά όλα τα υπόλοιπα. Η θέση μας και του πρωθυπουργού είναι ότι πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία των αθλητών».

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM
}