19 Απριλίου 2024

Βραβεύθηκαν Σχολικές ομάδες και Μαθητές για τις Πανελλήνιες επιτυχίες τους!

Το σχολικό έτος 2021-22 μπορεί να περιλαμβάνει πολλές μαθητικές επιτυχίες σε πανελλαδικό επίπεδο, όμως οι Ρεθυμνιώτες-τισσες διέπρεψαν και στον σχολικό αθλητισμό. Δεκάδες μαθητές-τριες του νομού Ρεθύμνου κατάφεραν να ξεχωρίσουν στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου, συλλέγοντας μετάλλια και διακρίσεις.

Οι επιτυχίες αυτές δεν έμειναν απαρατήρητες και με αφορμή τις διακρίσεις των μαθητών-τριών, η ομάδα Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνης πραγματοποίησε μία λαμπρή εκδήλωση στο «Σπίτι του Πολιτισμού». Η διοργάνωση αυτή δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχε η υποστήριξη από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και τον Δήμο Ρεθύμνης.

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα 25 Ιουλίου όλοι οι μαθητές/τριες των Λυκείων του Νομού με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους συνοδούς τους που υποστήριξαν την αγωνιστική τους δράση στην τελική φάση των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων, οι Διευθυντές των Λυκείων, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης κ. Μανούσος Μαραγκάκης, οι γονείς τους και οι καθηγητές φυσικής Αγωγής. Την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης εκπροσώπησε ο υπεύθυνος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Σταύρος Παλτατζίδης, ενώ το «παρών» έδωσε και η δημοτική σύμβουλος κα Χρυσούλα Ψυχαράκη. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ο  Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνης  και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνης ο κ. Στέφανιος Δαμανάκης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με δύο σύντομες και περιεκτικές ομιλίες, αρχικά από τον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρο της  Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνης κ. Ανδρέας Μπενάκης, όπου παρουσίασε το θέμα «Η Φυσική Αγωγή στο σχολείο» και κατόπιν από τον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνος της ομάδας Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνης κ. Ανδρέα Κουρμούλη όπου παρουσίασε το θέμα «Οι Σχολικοί Αγώνες και η πορεία τους το σχολικό έτος 2021-2022». Μάλιστα, στην ομιλία του ο κ. Κουρμούλης τόνισε την σπουδαία ευκαιρία της ποδοσφαιρικής σχολικής ομάδας του 1ου ΓΕΛ για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, υπογράμμισε τον λάθος προγραμματισμό της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, καθώς οι αγώνες ολοκληρώθηκαν την παραμονή έναρξης των ενδοσχολικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αποχωρήσουν νωρίτερα από τις Πανελλήνιες διοργανώσεις, ενώ προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους εμπλεκόμενους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Παράλληλα, τόνισε πως υπήρξαν ανεξήγητες τροποποιήσεις στις έδρες, με θύματα αποκλειστικά τις ομάδες της Κρήτης. Τέλος, αποκάλυψε τη σκέψη του για αίτημα ανάληψης του φάιναλ φορ μπάσκετ του σχολικού έτους 2022-23, ζητώντας από τις τοπικές αρχές τη βοήθεια τους για την υλοποίηση της προσπάθειας.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ
-Το 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνης, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Καλαθοσφαίρισης Μαθητριών, ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου
(Πατσάνι, Ζαμπετάκη, Βεργιτσάκη, Κωνσταντινίδου, Καμπανάκη, Κουλάκη, Ζολώτα Μ., Ζολώτα Ε., Μεργέμογλου, Μανιουδάκη, Δροσουλάκη).

-Το 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνης, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Πετοσφαίρισης Μαθητών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου (Αστρινάκης, Βουτσάς, Γαλλιάκης, Θυμιατζής, Λάσκα, Νίνος, Ομαλιανάκης, Παυλιδάκης, Σπιταδάκης, Φουρναράκης).

-Το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνης, για την κατάκτηση της 1ης θέση στην Β΄ φάση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου  Μαθητών (Περιφέρειας Κρήτης) ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου (Πρότσκα, Μέτα, Κολυβάκης, Αντουράκης, Χεμπάι, Παρμαξής – Χάσικος, Παπαδογιάννης, Πολιτάκης, Αλεξάκης, Φραχόλλι, Ψαρουδάκης, Κοτζαμπασάκης, Κοτζαμπασίδης, Γκούγκα, Βεργιτσάκης, Λίτινας, Βούκαλης).

-Στον Βασίλη Προβιά του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνης , για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην ενόργανη γυμναστική (δίζυγο), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες  ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

-Στον Ιωάννη Περδίκη του 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνης για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην ενόργανη γυμναστική (μονόζυγο), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

-Στην Χαριτωμένη Κουμαντάκη του  ΓΕΛ ΣΠΗΛΙΟΥ, για την συμμετοχή της στην ενόργανη γυμναστική (έδαφος), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

-Στον  Γιάννη Χιώτη του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνης, για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Ποδηλασία (cross country MTB), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

-Στην  Αθηνά Τζουλάκη του 1ου ΕΠΑΛ  Ρεθύμνης για την συμμετοχή στην Ποδηλασία, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

-Στον Κωνσταντίνο Δερεδάκη του 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνης για την συμμετοχή στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

-Στον Σπύρο Παπαδομιχελάκη του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνης, για την συμμετοχή στην Πάλη, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

-Στον Ματθαίο Χαμογεωργάκη του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνης για την συμμετοχή στην Πάλη, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

-Στον Γιώργο Παπακωνσταντή του ΓΕΛ Περάματος Ρεθύμνης για την συμμετοχή στον Κλασικό Αθλητισμό (ακοντισμός), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

-Στη Μαρία Φακιδάρη του ΓΕΛ Περάματος Ρεθύμνης για την συμμετοχή στον Κλασικό Αθλητισμό (έπταθλο), στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Ελλάδος, Κύπρου.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
Τιμητική πλακέτα δόθηκε 1) στους Κωνσταντίνο Πλευράκη, Γεώργιο Θεοδοσουλάκη και Στέφανο Δαμανάκη για την 3η θέση στην Καλαθοσφαίριση Μαθητριών στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022, 2) στους Μίλτο Χειμωνίδη, Ειρήνη Κουλερίδου, Μαρία Παλάση και Κωνσταντίνο Σπιταδάκη (για την συμβολή του) για την 3η θέση στην Πετοσφαίριση Μαθητών στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022, 3) στους Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη, Αλέξανδρο Παυλίδη για την 1η θέση στο Ποδόσφαιρο Μαθητών στην Β΄ φάση στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022, 4) στον Παναγιώτη Ασλανίδη για την συμμετοχή στον Κλασικό Αθλητισμό στους Παν/νιους Σχολικούς Αγώνες 2022, 5) στον Νίκο Μπονατάκη για την συμβολή του στην Πάλη, 6) στην Λαμπρινή Γεωργοπούλου για την συμβολή της στην ενόργανη γυμναστική.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
«Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και συγκεκριμένα την κα Μαίρη Λιονή που αγκάλιασε την εκδήλωση μας, τον Δήμο Ρεθύμνης για την στήριξη, τους συναδέλφους φυσικής αγωγής που στελεχώνουν της ομάδες φυσικής αγωγής της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκ/σης Ρεθύμνης για τη συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη της φυσικής αγωγής στα σχολεία του νομού μας. Όλους του συναδέλφους φυσικής αγωγής που μέσα από τα σχολεία τους προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις της επιστήμης τους στους μαθητές/τριες τους και να τα καθοδηγήσουν στον αθλητισμό. Τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης μας κ. Παπαδάκη Ευάγγελο για την στήριξη στο έργο μας. Τους συναδέλφους που βοήθησαν και υποστήριξαν για να υλοποιηθεί η εκδήλωση αυτή».

  • Ekdhlosi_Tmhma_Fysikhs_Agogis_Atomika
  • Ekdhlosi_Tmhma_Fysikhs_Agogis_Basketball_1o_GEL
  • Ekdhlosi_Tmhma_Fysikhs_Agogis_Gymnastes
  • Ekdhlosi_Tmhma_Fysikhs_Agogis_Plevrakis_Theodosoulakis
  • Ekdhlosi_Tmhma_Fysikhs_Agogis_Podosfairo_EPAL
  • Ekdhlosi_Tmhma_Fysikhs_Agogis_Volley_2o
  • Ekdhlosi_Tmhma_Fysikhs_Agogis_Provias_Enorgani

Πηγή: Goodnet

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *