Γιάννης Καλαϊτζάκης και Σταύρος Μυκονιάτης μίλησαν για το 4ο Summer Camp

Με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Summer Camp, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη (Ρέθυμνο BC), Γιάννης Καλαϊτζάκης, ο συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιάγκου και επικεφαλής του καμπ, Σταύρος Μυκονιάτης έδωσαν συνέντευξη Τύπου και μίλησαν για τη διοργάνωση, τα ίδια τα παιδιά και τους στόχους αυτής της προσπάθειας.

Γιάννης Καλαϊτζάκης(Πρόεδρος Ερασιτέχνη Ρέθυμνο BC): «Το Ρέθυμνο Cretan Kings μετά από ένα μικρό διάλειμμα, υποχρεωτικό, επανέρχεται με το 4ο Summer Camp, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου στο «Μελίνα Μερκούρη». Συνεχίζουμε μία απόλυτα επιτυχημένη, σύμφωνα και με την εκτίμηση των παιδιών και των γονιών τους, προσπάθεια, να εντάξουμε το μπάσκετ στην καθημερινότητα των παιδιών αυτής της πόλης.
Το Summer Camp που διοργανώνουμε και φέτος για 4η χρονιά είναι στην ουσία ενταγμένο σε όλο αυτό το πλέγμα δραστηριοτήτων της ομάδας που ξεκινά από την παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ στη χώρα μας και εξελίσσεται μέσα από δράσεις που αφορούν αποκλειστικά τα παιδιά αυτής της πόλης. Δράσεις που προάγουν το μπάσκετ, τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό γενικότερα, το ευ αγωνίζεσθαι, το «Cretan Kings Assist» Assist, την εθελοντική εργασία και πάνω από όλα το μπάσκετ.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς όλης αυτής της προσπάθειας. Την Cosmote, το Γευσήνους, τη Μανουκαράκης ΑΕ, το Anysma και το Haagen Dazs. Ένα ευχαριστώ στους προπονητές της ομάδας και κυρίως σε εκείνους της πρώτης ομάδας και στον Σταύρο Μυκονιάτη, που είναι πάντα παρόντες και βοηθούν έμπρακτα τα παιδιά.
Να ευχηθώ να το απολαύσουν όλα τα παιδιά και να υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ελπίζοντας πως θα έχουμε στη διάθεση μας και το κλειστό των Περιβολίων, προκειμένου να φέρουμε ολοένα και περισσότερα παιδιά στον χώρο του μπάσκετ».

Σταύρος Μυκονιάτης (Μέλος του προπονητικού επιτελείου του Ρέθυμνο Cretan Kings): «Όπως είπε και ο Πρόεδρος, εμείς είμαστε εδώ για τα παιδιά. Σκοπός μας είναι να τους δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα και να συμμετέχουν σε αυτό που τους αρέσει και τους εκφράζει. Ουσιαστικά για μας σκοπός είναι το να δώσουμε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στα παιδιά το κίνητρο να αθληθούν. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουμε στο 4ο Summer Camp.
Έχουμε εκπονίσει ένα πρόγραμμα που θα λειτουργήσει σε 2 βάρδιες. Το πρωί θα έχουμε τα παιδιά 6-12 ετών, όπου θέλουμε να συμμετέχουν τα παιδιά όλης της πόλης και όχι μόνο εκείνα των ακαδημιών μας. Σκοπός είναι να περάσουν καλά όλα τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και να τα βοηθήσουμε να εξελίξουν τη βασική τους τεχνική, το οποίο είναι απαραίτητο στοιχείο για αυτήν την ηλικία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε πολλά συναγωνιστικά παιχνίδια, αλλά παράλληλα μέσα σε αυτές τις 3 εβδομάδες θα έχουμε πολλούς προσκεκλημένους, όπως ψυχολόγους και διατροφολόγους, που θα μας αναλύσουν την ψυχολογία του αθλητή, στο να μπορέσει να διαχειριστεί τα διαφορετικά συναισθήματα, αλλά και τη διατροφή που είναι πολύ σημαντική για την απόδοση ενός αθλητή.
Παράλληλα, θα έχουμε προσκεκλημένους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές και προπονητές για να πουν τις δικές τους εμπειρίες μέσα από το άθλημα, αλλά κυρίως τις εμπειρίες τους όταν ήταν σε μικρή ηλικία και πόσο τους βοήθησαν και τους ενέπνευσαν τα καλοκαιρινά καμπ. Επίσης, θα έχουμε ομιλητές για τη βελτίωση της αθλητικής ικανότητας και το πόσο σημαντική είναι, μέσα από το πρόγραμμα του γυμναστή μας. Είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία των παιδιών θα τους μείνει αξέχαστη, βάσει της εμπειρίας των προηγούμενων ετών.
Όσον αφορά στο απογευματινό πρόγραμμα, μιλάμε για πιο αγωνιστικά παιδιά και μεγαλύτερες ηλικίες. Η δουλειά θα είναι πιο στοχευμένη, δηλαδή να βελτιώσουν την ατομική τους ικανότητα μέσα από το παιχνίδι».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *