Γιώργος Λυρώνης: «Είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε τα εφόδια για υγιή αθλητισμό προς όλους»

Ο Γιώργος Λυρώνης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Ρεθύμνου με το συνδυασμό «Ρέθυμνο Αξίζεις» με επικεφαλή τον Θοδωρή Νίνο και κατέθεσε προτάσεις για την συμβολή της δημοτικής αρχής στην βελτίωση συνθηκών άθλησης για όλους, ρίχνοντας το βάρος σε αθλητική Παιδεία, συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση.

Αναλυτικά:

«Από τα αρχαία χρόνια, ο αθλητισμός αποτελεί το πανανθρώπινο αγαθό, για να προάγουμε την ομορφιά και την υγεία του σώματος, την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, την διαύγεια του πνεύματος και το να ζούμε με ήθος. Σαν μέλος της αθλητικής οικογένειας για 35 και πλέον χρόνια έχω ζήσει όλες τις εκφάνσεις του αθλητισμού, είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό που μένει ίδιο και αναλλοίωτο είναι η αντίληψη, η φιλοσοφία μας και εν γένει η παιδεία μας γύρω από το τι εστί αθλητισμός, από τα πρώτα βήματα ενός παιδιού… μέχρι την καθιέρωση του στο υψηλό επίπεδο.

Συστρατευόμενος στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Θοδωρή Νίνου με το συνδυασμό «Ρέθυμνο Αξίζεις», στο μυαλό μου υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε γύρω από το χώρο του αθλητισμού του τόπου μας. Το Ρεθυμνάκι… είναι Ρεθυμνάρα σε αγωνιστικές επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα, βάσει πληθυσμιακών δεδομένων και παρά τις ελλείψεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις και Υποδομές. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα μπροστά στην ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα από πλευράς των συλλόγων, αλλά σαφέστατα και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα με την συμβολή όλων μας με την ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής.

Ένας βασικός άξονας της ακόμη μεγαλύτερης βελτίωσης του αγαπημένους μας αθλητισμού και του αθλητικού ιδεώδους, αποτελεί η κατάρτιση και η απόκτηση αθλητικής παιδείας. Η σύγχρονη εποχή που ζούμε, η εξέλιξη, οι συνεχείς τροποποιήσεις κανονισμών στα περισσότερα αθλήματα, μα και οι κακοτοπιές που παραμονεύουν, μας ωθούν να είμαστε σε εγρήγορση, διαφυλάττοντας την απρόσκοπτη ενασχόληση των νέων μας με τον αθλητισμό, προσφέροντας τους τα εφόδια για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Ο ρόλος και η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι πολύ σημαντικός και είναι υποχρεωμένη να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες προς αυτή την κατεύθυνση.

Με την εκλογή μας την 26η Μαΐου, ξεκινάμε άμεσα την υλοποίηση του σχεδιασμού και του πλάνου μας, για την βελτίωση των συνθηκών για την αθλητική μας νεολαία. Η αθλητική παιδεία αποτελεί τη βάση για την υγιή ενασχόληση με τον αθλητισμό, την σύσφιξη των σχέσεων και όλων αυτών που πρεσβεύει αυτό το υπέρτατο αγαθό για κάθε άνθρωπο. Συνεχής ενημέρωση από επιστημονικά καταρτισμένους ομιλητές, αλλά και καταξιωμένους ανθρώπους πάνω σε σημαντικά θέματα που άπτονται γύρω από τον αθλητισμό και τα οφέλη που προσφέρει σε αθλούμενους και κοινωνία, στα αθλητικά ιδεώδη, στην υγεία, στην καταπολέμηση πιθανής βίας και πολλών άλλων.

Γιατί είμαστε αποφασισμένοι να επενδύσουμε στο αθλητισμό, όχι απλά ωθώντας ολοένα και περισσότερους συνδημότες μας να ασχοληθούν με αυτόν, αλλά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

* Ο Γιώργος Λυρώνης είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μέλος της σπουδαίας ομάδας της ΕΑΡ που μεγαλούργησε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου Uefa A’ έχοντας διατελέσει προπονητής σε ερασιτεχνικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *