19 Απριλίου 2024

Γλέντησε την κούπα… ο Μυλοπόταμος!

Μέσα σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα και παρουσία δεκάδων φίλων της, η ΑΕ Μυλοποτάμου, γιόρτασε την Τετάρτη την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ ΕΠΣΡ και της ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Για 6 και βάλε… ώρες στο γήπεδο Περάματος είχε στηθεί ένα μεγάλο πάρτι, το οποίο κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου της φετινής πρωταθλήτριας Ρεθύμνου. Την στιγμή, που ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρέδιδε το τρόπαιο του πρωταθλητή στον αρχηγό της ΑΕΜ, Στέλιο Δελήμπαση, η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά και το νέκταρ της επιτυχίας «μέθυσε» τα μέλη και τους φίλους της ομάδας… Η βραδιά ήταν υπέροχη, το κλίμα πανηγυρικό, με την ΑΕ Μυλοποτάμου να προετοιμάζεται για την παρθενική συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να γιορτάζεται δεόντως. Όμως την τιμητική του είχε και το ΓΕΛ Περάματος, το οποίο πριν από λίγες ημέρες (25-26 Απριλίου) συμμετείχε στο Final-4 του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων στα Ιωάννινα, ευρισκόμενο μεταξύ των 4 κορυφαίων ομάδων στην χώρα.

Την πρωταθλήτρια ΑΕ Μυλοποτάμου και το ΓΕΛ Περάματος, που άνοιξαν το τελετουργικό της φιέστας της ΑΕΜ, με φιλικό παιχνίδι (κέρδισε με 4-2 η ΑΕΜ), τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος προχώρησε σε εξαγγελίες έργων ύψους 580.000 ευρώ στο γήπεδο Περάματος. Στην γιορτή της ΑΕ Μυλοποτάμου, εκπροσωπήθηκε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος από τον πατήρ Νικόλαο Νικηφόρο. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Χνάρης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Παρασύρης, οι Αντιδήμαρχοι Μυλοποτάμου Μιχάλης Σαρρής και Μανόλης Καλυβιανάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου και Υπεύθυνος Παιδείας του Δήμου Μανούσος Κλάδος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Κλάδος. Παρούσες φυσικά οι ποδοσφαιρικές αρχές του Ρεθύμνου, με την ΕΠΣΡ να δίνει δυναμικό παρόν, προεξέχοντος του προέδρου της Γιώργου Δασκαλομαρκάκη και συνοδευόμενο από τους Αντιπροέδρους Νίκο Στεφανάκη, Γιάννη Γαζανό, το Γεν. Γραμματέα Τίτο Χνάρη, τον Ταμία Δημήτρη Κουργιαντάκη, τον Πρόεδρο Επιτροπής Μικτών Ομάδων και Υποδομών Νίκο Μαρκουλιδάκη και το μέλος Μπάμπη Μακρυγιάννη. Παρούσα και η ΕΠΣ Λασιθίου, δια του Αναπληρωτή προέδρου της Μιχάλη Παπαγεωργίου και του Γενικού Γραμματέα Κώστα Λεμπιδάκη. Επίσης το παρόν έδωσε ο πρόεδρος του ΣΔΠ Ρεθύμνου Αρχοντής Βαμβακίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΣΔΠΡ Νίκο Σαρή, ενώ το παρόν έδωσαν και οι Μιχάλης Βοσκάκης, Γιάννης Κοκμοτός, Γιώργος Βυζιργιανάκης που διεύθυναν το φιλικό παιχνίδι. Στην φιέστα της ΑΕ Μυλοποτάμου στο Πέραμα, βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ερμή Ζωνιανών Γιάννης Κάββαλος, συγχαίροντας τον ομόλογό του, της ΑΕΜ Μανόλη Κουγιουμουτζή, καλωσορίζοντας και την 2η εκπρόσωπο της περιοχής στην Γ’ Εθνική… Επίσης στην ημέρα γιορτής της ΑΕΜ το παρόν έδωσαν και άλλες ομάδες της Α’ ΕΠΣΡ (είχαν προσκληθεί όλες), δίνοντας συγχαρητήρια στους πρωταθλητές και καλή επιτυχία τη νέα χρονιά στην Γ’ Εθνική.

Το τελετουργικό, οι ομιλίες και η βράβευση του ΓΕΛ Περάματος…

Μετά το πέρας του φιλικού της ΑΕΜ με το ΓΕΛ περάματος, ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για την στέψη του νέου πρωταθλητή Ρεθύμνου. Οι διοικούντες της ΑΕΜ είχαν οργανώσει μια λιτή, αλλά συνάμα όμορφη τελετή για να γιορτάσουν αυτές τις σημαντικές στιγμές. Αρχικά ο οικοδεσπότης, πρόεδρος της ΑΕΜ Μανόλης Κουγιουμουτζής, καλωσόρισε τους καλεσμένους του, εκφράζοντας την ευτυχία του για την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου και τον πρόεδρο της ΕΠΣΡ. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον «αρχιτέκτονα» της ΑΕΜ Ηλία Μπουλιό και τους αρχηγούς Στέλιο Δελήμπαση, Λευτέρη Ψυχουντάκη, Γιάννη Κουδουνάκη, οι οποίοι με ένα στόμα μια φωνή στάθηκαν στο «οικογενειακό κλίμα» που τους έφερε στην επιτυχία.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ακολούθησε η βράβευση του ΓΕΛ Περάματος από τον Δήμο Μυλοποτάμου, με τον Δήμαρχο Δημήτρη Κόκκινο και τον Υπεύθυνο Παιδείας του δήμου Μανούσο Κλάδο, να παραδίδουν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές-ποδοσφαιριστές και στην προπονήτρια τους Μαρία Μπρόκου, όπως και στους συνοδούς-γυμναστές Παναγιώτη Αντωνιάδη, Μαρία Παλάση. Επίσης στα παιδιά του ΓΕΛ Περάματος, παρέδωσε αναμνηστικά διπλώματα και η ΕΠΣ Ρεθύμνου.

Η μεγάλη ώρα της στέψης στην πρωταθλήτρια ΑΕ Μυλοποτάμου…

Η προσμονή ήταν μεγάλη για την κορύφωση της βραδιάς, που δεν ήταν άλλη από την στέψη της πρωταθλήτριας Ρεθύμνου 2016-17, της ΑΕ Μυλοποτάμου. Οι οικοδεσπότες, είχαν «στήσει» ένα όμορφο τελετουργικό στα πρότυπα απονομών μεγάλων εκδηλώσεων. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας εισέρχονταν ένας-ένας στον αγωνιστικό χώρο από τα αποδυτήρια του γηπέδου, περνώντας από ένα διάδρομο που είχαν σχηματίσει παιδιά της Ακαδημίας της ΑΕΜ. Ο καθένας έπαιρνε το μετάλλιο του από τα μέλη της ΕΠΣΡ και κατέληγε στην εξέδρα που είχε στηθεί στο κέντρο του γηπέδου και τους περίμενε ο πρόεδρος της ΑΕΜ Μανόλης Κουγιουμουτζής και ο γενικός αρχηγός Γιάννης Μαρούλης για να τους συγχαρούν. Η κορύφωση της βραδιάς αδιαμφισβήτητα δεν ήταν άλλη, από την στιγμή που ακούστηκε στα μεγάφωνα το όνομα του αρχηγού Στέλιου Δελήμπαση, ο οποίος αφίχθη τελευταίος όλων στον χώρο της απονομής. Η μεγάλη ώρα είχε φτάσει και παραλαμβάνοντας το τρόπαιο του πρωταθλητή από τα χέρια του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ξεκίνησε το μεγάλο πάρτι, με τη νύχτα να γίνεται μέρα από τα δεκάδες βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό του μυλοποτάμου.

Αμέτρητες φωτογραφίες… και πλούσιο τραπέζι!

Οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο αλλά και τα μέλη της διοίκησης της ΑΕΜ, χαίρονταν την κάθε στιγμή και πανηγύριζαν για πολύ ώρα, μην ξεκολλώντας από την εξέδρα που είχε στηθεί. Φωτογραφήθηκαν με την κούπα όλοι μαζί, ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και με τα συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, που βρέθηκαν στο γήπεδο Περάματος, για να χαρούν μαζί τους. Φυσικά, η συνέχεια δόθηκε στο πλούσιο τραπέζι που… έστρωσε η ΑΕ Μυλοποτάμου, για να δεξιωθεί τους καλεσμένους της, στις χαρές… της, με παραδοσιακό αντικριστό, βραστό, πιλάφι και το κρασί να ρέει άφθονο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *