2 Φεβρουαρίου 2023

Διαμαρτυρία στο ανοικτό των 4ων Μαρτύρων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κίνηση διαμαρτυρίας των αθλούμενων στο Εργασιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο το απόγευμα. Περισσότεροι από 200 αθλούμενοι πολίτες του Ρεθύμνου, βρέθηκαν στα ανοικτά γήπεδα των 4ων Μαρτύρων συμμετέχοντας σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας για την τεράστια έλλειψη αθλητικών χώρων στην πόλη, αλλά και το νομό. Έτσι το περασμένο Σάββατο αθλούμενοι πολίτες του Ρεθύμνου, έδωσαν δύο παιχνίδια μπάσκετ στο ανοικτό γήπεδο των Τεσσάρων Μαρτύρων. Αρχικά διεξήχθη το παιχνίδι Εκπαιδευτικοί/Ιδ. Υπάλληλοι – Xpress Copy και ακολούθησε η αναμέτρηση μεταξύ δύο Μικτών ομάδων της Α1 και της Α2 κατηγορίας του 20ου Εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ.
Η αφορμή για αυτή την κίνηση ήταν η μη διεξαγωγή του 20ου Εργασιακού πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, μετά από την κατάληψη των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο. Το Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται από το Πανεπιστημιακό κλειστό Γυμναστήριο Ρεθύμνου, στου Γάλλου. Μετά την κατάληψη από τους φοιτητές υπάρχει πρόβλημα με την διεξαγωγή του αλλά είναι πλέον εμφανής οι ελλείψεις σε υποδομές σε αθλητικούς χώρους στην πόλη του Ρεθύμνου. Το Δημοτικό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» είναι αποκλεισμένο στους δημότες για ελεύθερη χρήση έστω κάποιες ώρες της βδομάδας αλλά και η πρόσβαση σε σχολεία που υπάρχουν κάποιες υποτυπώδες υποδομές δεν επιτρέπεται η χρήση τους.
Ο στόχος επετεύχθη όπως διατράνωσαν με την ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εμπνευστές αυτής της κίνησης. «Με επιτυχία και την συμμετοχή πάνω από 200 παιχτών του 20ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2014-2015 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες το Σάββατο 22/11/2014 στο ανοικτό γήπεδο των Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο. Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει στους χώρους άθλησης στη πόλη μας για τους δημότες αλλά και τα παιδιά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής του Εργασιακού Μπάσκετ Ρεθύμνου.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *