1 Φεβρουαρίου 2023

Εμπειρίες συνέλεξαν οι μικροί αθλητές του ΣΚΟ Ρεθύμνου!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στα Χανιά τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων 2021 μέχρι 18 ετών.

Οι αγώνες έγιναν σε αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Κ.Α.Μ (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό λιμάνι της πόλης, με συν-διοργανωτές τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στο χρονικό διάστημα από 15 έως 21 Ιουλίου 2021 και έλαβαν μέρος 76 σκακιστές και σκακίστριες από 34 σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Στους εφήβους πρωταθλητής αναδείχθηκε, μετά την άρση της ισοβαθμίας, ο Αντώνης Καλογρίδης με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες. Τη 2η θέση πήρε ο Μάρκος Καζάκος που συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς αλλά έχασε στην μεταξύ τους παρτίδα (1ο κριτήριο ισοβαθμίας). Στην 3η θέση ισοβάθμησαν 5 σκακιστές με 6 βαθμούς και μετά την άρση των ισοβαθμιών το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Νικόλαος Σπυράτος.

Στις νεάνιδες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Γεωργία Χριστοδούλου με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, η οποία ισοβάθμησε με την Βάια Τσεκούρα που ήρθε 2η αλλά την νίκησε στην μεταξύ τους συνάντηση (1ο κριτήριο ισοβαθμίας). Την 3η θέση πήρε η Ελένη Μπανιά με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Την ευκαιρία βέβαια αυτού του πρωταθλήματος εκμεταλλεύονται και μικροί σκακιστές της πόλης μας καθώς και του Ρεθύμνου συμμετέχοντας στο παράλληλο πρωτάθλημα.

Από το Ρέθυμνο συμμετείχε ο μικρός αθλητής του ΣΚΟΡ: Κουρμουλάκης Βαρδής, που αν και οδηγούσε την κούρσα του τουρνουά έχασε στον τελευταίο αγώνα από τον Γαβαλάκη Νίκο και κατάφερε να πάρει την 3η θέση με ισοβαθμία.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής : 1ος Παριωτάκης Γεώργιος (6β), 2ος Γαβαλάκης Νικόλαος (5β), 3ος Ουζουνστεφανής Ιωάννης (5β), 3ος Κουρμουλάκης Βαρδής (5β).

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Instagram κάντε LIKE στο Facebook και εγγραφή στο YouTube

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *