
Δυνατή και υγιής επέστρεψε ξανά στην αγωνιστική δράση η πρωταθλήτρια του ΠΑΣ Άτλα Ρεθύμνου, Αργυρώ Μηλάκη, η οποία συμμετείχε με επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας πίστας που διεξήχθη στο Saint Quentin en Yvelines.
Η ελληνική ποδηλασία είχε ως μοναδική εκπρόσωπο την Αργυρώ Μηλάκη, η οποία έκανε την επανεμφάνιση της μετά από τον σοβαρό τραυματισμό της (στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου) που την άφησε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, κοντράροντας τις κορυφαίες ποδηλάτισσες του πλανήτη. Κατάφερε να εμφανιστεί
ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατακτώντας μία 16 η και μία 19 η θέση. Συγκεκριμένα, την 1 η μέρα της διοργάνωσης, υπό τις οδηγίες του προπονητή μας, Γιώργου Βαρβεράκη, κατέλαβε την 19 η θέση στο Σκρατς, ενώ την 2 η μέρα πήρε την 16 η θέση στον Αγώνα Αποκλεισμού.
Επόμενος στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2023, συνεχίζοντας το ταξίδι για την εκπλήρωση του ονείρου, που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου αισθάνεται υπερηφάνεια για την αθλήτρια του, Αργυρώ Μηλάκη και τον προπονητή, Γιώργο Βαρβεράκη. Η πρωταθλήτρια μας δοκίμασε τις σωματικές και ψυχολογικές αντοχές της, έδωσε σκληρή μάχη και τελικά βγήκε νικήτρια. Είμαστε σίγουροι πως τα καλύτερα έρχονται!
ΑΡΓΥΡΩ ΜΗΛΑΚΗ: «Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ»
«Η επιστροφή μου μετά τον τραυματισμό ήταν δύσκολη και στον πρώτο αγώνα ήμουν πολύ σφιγμένη. Σίγουρα ένιωθα μεγάλη ανασφάλεια αρχικά. Από την πρώτη μέρα που ήμουν στο νοσοκομείο σκεφτόμουν πως θα επανέλθω για να προλάβω να είμαι έτοιμη στο Παγκόσμιο. Ξεκίνησα αποκατάσταση αμέσως μόλις έφτασα στην Ελλάδα. Ο προπονητής μου σε συνεργασία με τους γιατρούς και το φυσικοθεραπευτή μου, Αθανάσιο Φονταρά, έκαναν το θαύμα τους και μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να ξεπεράσουμε ένα πολύ δύσκολο τραυματισμό!
Τους ευχαριστώ πολύ γιατί χωρίς αυτούς δε θα βρισκόμουν στην εκκίνηση του πρωταθλήματος!
Η εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Είμαι πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα να τρέξω μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για μένα, όμως, πραγματικά ήμουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτό που δείχνει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι και ένα μεγάλο κίνητρο για τη χρονιά που ακολουθεί και είναι και η πιο σημαντική, καθώς ξεκινά η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ: «ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ»
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι κατ’ αρχήν γιατί καταφέραμε να δώσουμε το “παρών” σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μέσα από διαδικασία πρόκρισης.
Ο αγώνας του Σκρατς ήταν η πρώτη κούρσα μετά το πανευρωπαϊκό και η σχετική νευρικότητα και το στρες μας στέρησε το κάτι παραπάνω. Στον αγώνα του Elimination η παρουσία μας ήταν εξαιρετική και να θυμάστε ότι θα είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον. Γυρίζουμε πίσω δυνατοί, υγιείς και αποφασισμένοι για τους επόμενους αγώνες και για τη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης που μόλις ξεκίνησε. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για τη στήριξη και στο σωματείο μου, ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και τους ανθρώπους του που είναι δίπλα σε κάθε στιγμή, στα εύκολα και στα δύσκολα».