Επιστροφή στα γήπεδα για τα τμήματα υποδομής ΟΠΕΡ και Αρκάδι!

Στις προπονήσεις επιστρέφουν τα τμήματα υποδομής των ομάδων βόλεϊ του ΟΠΕ Ρεθύμνου και του ΟΚΑ Αρκάδι από την Δευτέρα 17 Μαΐου.
Μετά από 6 μήνες περίπου θα ξαναμπούν στα γήπεδα αρχικά για προπονήσεις σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και στην συνέχεια για αγώνες σε όσα πρωταθλήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί και προβλέπεται να γίνουν του επόμενους μήνες. Όλα αυτά πάντα με την πιστή τήρηση και την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Ανακοίνωση ΕΣΠΕΚ:
«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που το προβλέπει (ΦΕΚ Β’ 1872, 08/05/2021 για τα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας», επιτράπηκε από την Δευτέρα, 10 Μαΐου, η λειτουργία  αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και σε όσες κατηγορίες και αθλήματα, ομαδικά ή ατομικά, έχουν προγραμματισμένες διοργανώσεις κατά την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων – εφήβων – νέων και κορασίδων – νεανίδων), που συμμετέχουν σε μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. 

Με βάση σχετική διευκρίνηση από την ΓΓΑ:
1) Οι αθλητές με δελτίο, μόνο εφόσον έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όπως και τα ηλικιακά που συμμετέχουν σε μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα.
2) Από τον συνδυασμό των ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι, προπονήσεις μπορούν να πραγματοποιούν μόνο τα Τμήματα των Σωματείων τα οποία θα συμμετάσχουν στα Ηλικιακά Πρωταθλήματα περιόδου 2020-2021 που θα προκηρυχθούν από την ΕΟΠΕ και τις Ενώσεις.

ΟΙ αγώνες θα επιτραπούν μετά την 7η Ιουνίου 2021. 
Σχετικά με την έναρξη προπονήσεων των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ  η ο οποία θα επιτρέπεται σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις από 17/05, 

1) Την Τετάρτη 12/05/21, εκδόθηκαν απο την ΓΓΑ οι οδηγίες για την οργανωμένη άθληση στις αθλητικές ακαδημίες 6-12 ετών. Στις οδηγίες αυτές αποτυπώνονται όλες οι λεπτομέρειες για την ασφαλή άθληση των παιδιών των Ακαδημιών, ηλικίας δηλαδή 6 ως 12 ετών και μόνο
2) Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο και την αποστολή από τον Υπεύθυνο COVID-19 του κάθε  Σωματείου, των αποτελεσμάτων των ελέγχων αυτών, που περιλαμβάνει: το όνομα της ομάδας, την ημερομηνία, τον αριθμό των τεστ που έγιναν και τον αριθμό των τυχόν θετικών αποτελεσμάτων.
3) Διευκρινίζεται ότι, για καλύτερη λειτουργία του συστήματος αναφοράς των ελέγχων, οι αναφορές θα αποστέλλονται από τα σωματεία στις αντίστοιχες Ενώσεις/ΤΕ και αυτές, θα στις στέλνουν συγκεντρωτικά στην ΕΟΠΕ .
Οι σχετικές διευκρινήσεις και οι οδηγίες για την επανεκκίνηση του αθλητισμού και των ακαδημιών, έχουν σταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σωματείων και παρακαλούμε για την πιστή τήρηση και την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.»

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *