21 Ιανουαρίου 2021

Επιστροφή στις προπονήσεις από την 1η Ιανουαρίου!

Από την 1η ημέρα του νέου έτους θα επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων μόνο για προπονήσεις των ομάδων που μετέχουν στην πρώτη κατηγορία των αθλημάτων, Μπάσκετ, Βόλεϊ γυναικών, Πόλο ανδρών / γυναικών και το Χάντμπολ ανδρών / γυναικών, Σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Έτσι από την 1η Ιανουαρίου η ομάδα του γυναικών του ΝΟΡ, θα μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι προπονητές και το προσωπικό των ομάδων θα υποβάλλονται σε έλεγχο για κορονοϊό σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα, θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια όπως καθορισμός υπευθύνου, ονομαστική λίστα παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού, χώρος και ωράριο προπόνησης (μία την ημέρα), ενεργητική επιτήρηση.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει:
«Από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».

Η έναρξη των προπονήσεων των εν λόγω αθλημάτων από το νέο έτος θα επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Υποχρεωτικό προληπτικό τεστ COVID πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις.
  2. Καθορισμός υπευθύνου COVID19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση.
  3. Ονομαστική λίστα παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις.
  4. Συγκεκριμένο, μοναδικό χώρο προπόνησης.
  5. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα.
  6. Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα.
  7. Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο με τεστ COVID σε διαπιστευμένα εργαστήρια.
  8. Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων.
  9. Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.»

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *