7 Δεκεμβρίου 2023

Επιτυχημένη η 9η Παγκρήτια Γιορτή Τένις

Το Σαββατοκύριακο 2 – 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ο.Α. Ηρακλείου, η καθιερωμένη πια ετήσια γιορτή της Ζ’ Ένωσης Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης για παιδιά κόκκινου, πορτοκαλί και πράσινου γηπέδου με ηλικίες κάτω των 10 ετών.

Συνολικά, 144 μικροί τενίστες και τενίστριες απ’ όλη την Κρήτη μαζεύτηκαν στο Ηράκλειο, όπου αγωνίστηκαν, έπαιξαν και διασκέδασαν σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα του προγράμματος ‘’ Tennis 10s’’ της διεθνούς ομοσπονδίας τένις (ITF). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο βοηθάει τους μικρούς και φιλόδοξους τενίστες να μάθουν γρηγορότερα και σωστότερα τα μυστικά του αθλήματος. Όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της Κρήτης, ακολουθούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει βοηθήσει στην ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη του αθλήματος Παγκοσμίως.

Οι συμμετοχές ανά κατηγορία ήταν:
Κόκκινη μπάλα: 24 Αγόρια και 15 Κορίτσια
Πορτοκαλί μπάλα: 28 Αγόρια και 24 Κορίτσια
Πράσινη μπάλα: 30 Αγόρια και 23 Κορίτσια

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με την κατηγορία πράσινου γηπέδου (παιδιά γεννημένα το 2008, 2009, 2010) . Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε το κόκκινο γήπεδο (2010, 2011, 2012). Αμέσως μετά έγιναν παιχνίδια σκυταλοδρομίας και απονομή Διπλωμάτων και δώρων σε όλα τα παιδιά. Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι αγώνες πορτοκαλί γηπέδου (2009, 2010, 2011). Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα, ενώ συνεχίστηκαν την άλλη μέρα με τους ημιτελικούς και τελικούς του πράσινου γηπέδου. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν εμπειρίες από αγώνες χωρίς την πίεση των knock out αγώνων.

Ο Ο.Α. Ρεθύμνου πήρε μέρος με τους παραπάνω αθλητές και αθλήτριες:
Πράσινο Γήπεδο:
Νίνου Μαρία, Σωπασουδάκης Μάριος, Σπυριδάκης Γιάννης, Σπυρόπουλος Γιάννης
Πορτοκαλί Γήπεδο:
Κοκκινάκη Ευαγγελία, Καλογριδάκης Ηρακλής, Κοτζαμπασάκη Έλενα
Κόκκινο Γήπεδο:
Τσαγλιώτης Παντελής, Καλογριδάκης Δημήτρης, Δημητρακάκη Μαρίτα.

Από τον Ο.Α.Ρ. ξεχώρισε η συμμετοχή του Καλογριδάκη Ηρακλή, που έφτασε στους ημιτελικούς στην κατηγορία του (πορτοκαλί γήπεδο).

«Το Δ.Σ του Ομίλου Αντισφαίρισης Ρεθύμνου θα ήθελε να ευχαριστήσει την Ζ’ Ένωση Κρήτης για την πρωτοβουλία των αγώνων καθώς και τον Όμιλο Α. Ηρακλείου για την φιλοξενία, τους συνοδούς προπονητές του Ομίλου μας και τους γονείς των νεαρών αθλητών μας για τη στήριξή τους.»

Οι επόμενοι Παγκρήτιοι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 16 Ιουνίου για τις κατηγορίες κόκκινου και πορτοκαλί γηπέδου – μπάλας.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *