1 Φεβρουαρίου 2023

Επιτυχημένο το Πανελλήνιο Πρωταθλημα Εφήβων–Νεανίδων 2020 που έγινε στο Ρέθυμνο!

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ρεθύμνου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα με μεγάλη επιτυχία! Από τις 2-8 Ιανουαρίου κορυφαίοι σκακιστές/ιες ήρθαν από όλη την Ελλάδα στην πόλη μας για να διαγωνιστούν στο κορυφαίο πνευματικό παιχνίδι. Οι αγώνες γίνανε στον συνεδριακό χώρο του φιλόξενου Αχίλλειον Παλλάς. Με διευθυντή αγώνων τον Κο. Τσαρουχά Κώστα, επικεφαλής διαιτητή την Κα. Καραλή Τάνια και βοηθούς διαιτητές τον Λαμπούδη Λουκά και Καδιάνη Γιώργο το πρωτάθλημα διεξήχθη ομαλά με ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στο διαδίκτυο.
Μετά από 9 γύρους Πρωταθλητής Ελλάδας Εφήβων μέχρι 18 ετών αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Βαρδάκας που κατέλαβε την 1η θέση συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, όσους και ο Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης που κατετάγη 2ος μετά την άρση της ισοβαθμίας. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κοτσίνης με 6,5 βαθμούς. Στην κατηγορία Νεανίδων πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ειρήνη Εργαζάκη με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες. Η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου ήταν 2η με 6,5 βαθμούς και στην 3η θέση κατετάγη μετά την άρση της ισοβαθμίας η Ευαγγελία Καραβιτάκη με 6 βαθμούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους/ις 6 αθλητές/ιες που διακρίθηκαν οι 4 είναι από την Κρήτη! Ας μην ξεχνάμε ότι πέρα από την μοριοδότηση για τις ανώτατες σχολές κερδίζουν και τα εισιτήρια για τα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Από το Ρέθυμνο στα αγόρια ξεχώρισε Ο Πελαντάκης Μιχάλης και στα κορίτσια η Τριπολιτάκη Ειρήνη, επίσης συμμετείχαν οι Καβούνης Γιώργος, Παπαλεβυζάκης Μαnώλης, Φραϊδάκης Μανώλης, Τζανάκης Μάνος, Σιβαρόπουλος Γιώργος, Κουρμουλάκης Βαρδής, Γουμενάκη Εύα και Χρυσού Ιωάννα από τον Σκ.οΡ.
Οι απονομές γίνανε το απόγευμα της Τετάρτης και με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Δήμαρχος Κος Μαρινάκης Γιώργος η Αντιπερειφεριάρχης Κα. Λιονή Μαρία και η Αντιδήμαρχος παιδείας Κα. Ελευθεριάδου Άννα. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου μάλιστα συνεχάρει όλα τα παιδιά και μίλησε για τα οφέλη του παιχνιδιού και τα εφόδια που τους δίνει για την υπόλοιπη ζωή τους. Ο Σκ.Ο.Ρ με τη σειρά του εκπροσωπήθηκε στις απονομές από τον Πρόεδρο Κο. Πελαντάκη Γιώργο που ευχαρίστησε όλους τους φορείς που βοήθησαν για την διεξαγωγή και συνδιοργάνωση του πρωταθλήματος όσο και τους χορηγούς: το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, την Anek Lines & Blue Star Ferries και την ταβέρνα “Όθωνας”.
Συγχαρητήρια σε όσους/ες αγωνίστηκαν και στους γονείς που στηρίζουν την σημαντική αυτή προσπάθεια των παιδιών! Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος που κλείνει 41 χρόνια φέτος παραδίδει μαθήματα στο 14ο Δημοτικό σχολείο και πληροφορίες θα βρείτε στα τηλέφωνα: 6932744159 και 6972735051. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά και περισσότερες επιτυχίες για το 2020 τόσο πάνω όσο και εκτός της σκακιέρας!

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *