6 Δεκεμβρίου 2023

Η. Ασπρομάτης, Κ. Μανουσάκης και Α. Κλειδής μιλούν για τον ΑΟΝ Αστέρα

Τρείς άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινά με τον Αστέρα Ρεθύμνου, ο προπονητής Ηλίας Ασπρομάτης, ο Γενικός Αρχηγός Κώστας Μανουσάκης και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Αποστόλης Κλειδής, μίλησαν στην επίσημη σελίδα της ομαδας και αναφέρθηκαν σε όλα αυτά που κάνουν το σωματείο μας ξεχωριστό αλλά και για τους στόχους της ομάδας ενόψει της νέα αγωνιστικής σεζόν.

Ηλίας Ασπρομάτης: «Η φιλοσοφία και οι αρχές του Αστέρα δεν αλλάζουν»
Την αρχή έκανε ο προπονητής μας, Ηλίας Ασπρομάτης, ο οποίος μίλησε για την προετοιμασία που έχει ξεκινήσει, του στόχους της ομάδας αλλά και την φιλοσοφία του Σωματείου που δεν αλλάζει.

-Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, λίγα λόγια για τις εντυπώσεις που σας έχουν αφήσει οι παίκτες μέχρι τώρα?
«Η προετοιμασία είναι πάντα σημαντική γιατί καθορίζει σε μεγάλο βαθμό, σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα στην έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι σίγουρα μια δύσκολη και κουραστική περίοδος για όλους γιατί αυτόν τον καιρό υπάρχουν πολλές δυσκολίες, λόγω του τουρισμού. Πολλοί απο τους ποδοσφαιριστές έχουν θέματα με τις δουλειές τους αλλά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τα καταφέρνουμε. Η μεγαλύτερη για εμένα έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες αυτή την περίδο, οι οποίες είναι αρκετά υψηλές και είμαστε αναγκασμένοι να προπονούμαστε νωρίς, αφού στο γήπεδο τις απογευματινές ώρες προπονούνται οι ακαδημίες μας. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, υπάρχει διάθεση απο όλα τα παιδιά, και δουλεύουμε απρόσκοπτα και θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων».

-Που θα βασιστεί φέτος ο Αστέρας για να πετύχει τους στόχους του?
«Το βασικό στοιχείο στην ομάδα είναι η ομοιογένεια, το ροστερ δεν αλλάζει πάρα πολύ, γίνονται κάποιες προσθαφαιρέσεις, κάποια παιδιά που ήταν στο περσινό ροστερ θα φύγουν λόγω σπουδών. Βέβαια υπάρχει πλούσιο υλικό τόσο στην Ανδρική ομάδα, όσο και στα «under» μας και θα προσπαθήσουμε σταδιακά να τα εντάξουμε στην φιλοσοφία της ομάδας μας και θα γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες σε θέσεις που χρειαζόμαστε ενίσχυση για να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

-Πέρυσι η ομάδα τερμάτισε δεύτερη και ήταν ως το τέλος στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ποιο είναι αυτό το στοιχείο που θα έχει φέτος ο Αστέρας για να κάνει την υπέρβαση σε σχέση με πέρυσι?
«Ο Αστέρας τα τελευταία χρόνια πάντα πρωταγωνιστεί και τρανό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα το 2020 και βγήκαμε όντας αήττητοι και στη συνέχεια κατακτήσαμε και το Super Cup. Την επόμενη χρονιά κάναμε μια εξαιρετική πορεία στην Γ’ Εθνική, όπου για ένα παιχνίδι χάθηκε η παραμονή. Πέρυσι αν και δεν ήταν ο βασικός μας στόχος, διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα και τερματίσαμε στην δεύτερη θέση, με μόλις δύο βαθμούς διαφορά απο τον πρωτό Αστέρα Περάματος, ενώ παράλληλα παίξαμε και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ήταν μια χρονιά που την ευχαριστηθήκαμε όσοι ήμασταν κοντά στην ομάδα και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατορθώσαμε να πετύχουμε μεγάλες νίκες».

-Βλέπουμε ότι και φέτος η ομάδα στηρίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, μερικά λόγια για αυτή την φιλοσοφία της ομάδας που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια?
«Η φιλοσοφία και οι αρχές του Σωματείου μας δεν αλλάζουν, παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας. Εμείς και φέτος έχουμε προωθήσει παιδιά που συμμετείχαν πέρυσι και στη «Youth League» και θα τα αξιολογήσουμε με σκοπό να δούμε ποιά παιδιά θα κρατήσουμε για να τα εντάξουμε στην ομάδα. Δεν θα αλλάξει η σκέψη μας, εμείς θέλουμε να παράγουμε παιδιά που προέρχονται απο την ακαδημία μας, γιατί είναι παίκτες που εκπαιδεύονται στο σωστό τρόπο και απλά αυτό που θέλουμε είναι να μπουν στη νοοτροπία ενος πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος και στη διαδικασία μας ομάδας που αρέσκεται να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και να πρωταγωνιστεί».

Κωστής Μανουσάκης: «Εγώ πάντα περιμένω την 1η θέση με καλό ποδόσφαιρο»
Στη συνέχεια μίλησε ένας άνθρωπος που τρέχει όποτε χρειαστεί για να λύσει όσα θέματα και προβλήματα προκύψουν στην ομάδα. O Γενικός αρχηγός του Αστέρα, Κωστής Μανουσάκης, ο οποίος μίλησε για τους προπονητές και την διοίκηση, τους στόχους του σωματείου αλλά και την λέξη οικογένεια που αντιπροσωπεύει την ομάδα.

– Άλλη μια χρονιά ξεκινάει συνεχίζοντας με τον Αστέρα Ρεθύμνου, θέλω να μου πεις πως προέκυψε η ενασχόληση σου με την ομάδα?
«Παρακολουθούσα την ομάδα εδώ και πολλά χρόνια απο όταν αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα μέχρι την άνοδο της στη Γ’ Εθνική. Οπότε ήταν θέμα χρόνου να ασχοληθώ πιο ενεργά με τον Αστέρα. Το κλίμα στην ομάδα ήταν εξαιρετικό, απο τους προπονητές και τους παίκτες μέχρι τους διοικούντες και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος του Αστέρα».

Τι πιστεύεις ότι θα καταφέρει ο Αστέρας την νέα χρονιά?
«Πιστεύω ότι θα είναι πρωταγωνιστής και θα κάνει μια εξαιρετική πορεία όπως και πέρυσι, όπου κατά γενική ομολογία παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα παρέμεινε η ίδια ενώ στην πορεία κάναμε κάποιες εξαιρετικές προσθήκες ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν με την φανέλα του Αστέρα. Εγώ πάντα περιμένω την 1η θέση σε συνδυασμό με το να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

– Λίγα λόγια για την διοίκηση αλλά και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας:
«Έχουμε το καλύτερο προπονητικό επιτελείο στο Ρέθυμνο. Αρχικά που για μένα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο και πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι είναι εξαιρετικοί σαν άνθρωποι. Μετά αγαπάνε παρά πολύ αυτό που κάνουν, έχουν όρεξη και επαγγελματισμό κάτι που βγαίνει σε καθημερινή βάση. Τώρα η διοίκηση αποτελείται από άτομα που δουλεύουν παρά πολλές ώρες κάθε μέρα για την ομάδα, αφιερώνουν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για τον Αστέρα, ενώ κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι πλέον τόσο η διοίκηση όσο και η ομάδα έχουν πάει σε ένα άλλο επίπεδο με τις καινοτόμες ιδέες αλλά και δράσεις που κάνουν τα τελευταία χρόνια».

– Αν μπορούσες να περιγράψεις τον Αστέρα με 3 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές?
«Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλές λέξεις για να περιγράψουμε τον Αστέρα. Η ομάδα έχει μια λέξη που την ξεχωρίζει από όλες τις ομάδες αυτά τα χρόνια, και αυτή είναι οικογένεια. Αυτό θεωρώ προσωπικά εγώ αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται στην ομάδα, από διοίκηση μέχρι προπονητές- παίκτες και φιλάθλους ότι είναι που ξεχωρίζει τον Αστέρα. Είμαστε ένα σωματείο που όλα αυτά τα χρόνια επενδύουμε στα δικά μας παιδιά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, πάντα πιστοί στις ιδέες μας και δεν θα τις προδώσουμε ποτέ».

Αποστόλης Κλειδής: « Ο Αστέρας έχει χημεία και είναι μια οικογένεια»
Στο τέλος τον λόγο πήρε ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα, Αποστόλης Κλειδής, ο οποίος μίλησε για την προετοιμασία μέχρι τώρα, για αυτό το κομμάτι που διαθέτει ο Αστέρας Ρεθύμνου και τον κάνει να ξεχωρίζει απο τις άλλες ομάδες αλλά και για τους στόχους της ομάδας.

-Πώς σου φαίνεται η προετοιμασία μέχρι στιγμής?
«Η προετοιμασία μέχρι στιγμής εξελίσσεται πολύ ωραία και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουν έρθει στην ομάδα άτομα που έχουν μεγάλη εμπειρία και σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό πού κυριαρχεί λόγω του νεανικού μέσου όρου της ομάδας, κάνει το κλίμα στην ομάδα να είναι ιδιαιτέρως καλό!!! Αν κάτι μας δυσκολεύει αυτό έχει να κάνει με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις μεσημβρινές ώρες όπου και προπονείται η ομάδα. Επίσης μας προβληματίζει όλο αυτό που γίνεται με την εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ, και πότε επιτέλους θα βγει μια απόφαση για την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος».

-Τι παραπάνω θεωρείς ότι έχει ο Αστέρας από τις άλλες ομάδες?
«Η λέξη που ψάχνουμε είναι η χημεία. Αυτό διαθέτει ο Αστέρας σε μεγαλύτερο βαθμό από τις άλλες ομάδες και τον ξεχωρίζει. Είμαστε όλοι μια οικογένεια, από την διοίκηση μέχρι τους προπονητές, παίκτες, φροντιστές. Υπάρχει ο ιδανικός συνδυασμός νεαρών παικτών και πιο ώριμων, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλή πορεία πρωταθλητισμού στο πρωτάθλημα».

-Πιστεύεις ότι ο Αστέρας φέτος θα πετύχει τους στόχους του?
«Ο Αστέρας με τις νέες προσθήκες που έχουν γίνει, οι οποίοι διαθέτουν και εμπειρία μαζί με τον περσινό κορμό της ομάδας, μπορεί να κάνει την διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι ο Αστέρας πάντα πρωταγωνιστεί σε όποιο πρωτάθλημα και αν παίζει, και αυτό που το καθιστά εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για ένα σωματείο το οποίο πάντα στηρίζεται σε παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες που διαθέτει».

-Οι δικοί σου στόχοι για φέτος ποιοί είναι?
«Οι δικοί μου στόχοι πάντα συνδέονται με τους στόχους της ομάδας. Αν η ομάδα πετύχει τους δικούς της, τότε ο κάθε παίκτης θα έχει πετύχει αυτομάτως και τους δικούς του. Εγώ αυτό που εύχομαι είναι σε πρώτη φάση να κάνω και γω, και η ομάδα μια καλύτερη σεζόν από την περσινή και όλα τα παιδιά να έχουν υγεία που είναι πολύ σημαντική κατά την γνώμη μου».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *