2 Φεβρουαρίου 2023

Η Κρήτη «ισχυρή» στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η προετοιμασία των αθλητικών συλλόγων μαχητικών τεχνών της Περιφέρειας Κρήτης εν όψει του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί  τον Σεπτέμβριο, στην Αθήνα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (JJIF) εμπιστεύτηκε για μια ακόμη χρονιά μια μεγάλη διοργάνωση στην Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΦΕΟΖΖ), η οποία προετοιμάζει μια διοργάνωση που αναμένεται να καθιερώσει υψηλά στάνταρ στο παγκόσμιο Ζίου Ζίτσου τόσο οργανωτικά όσο και αριθμητικά.

Άλλωστε, στο «Βαλκανικό Πρωτάθλημα Open 2018» και σ το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 15 ετών», που θα διεξαχθούν 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών καθώς θα λάβουν μέρος 1.174 αθλητές και αθλήτριες, από 31 κράτη-μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου.

Στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση και η Κρήτη, καθώς από τους συλλόγους του νησιού έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα συνολικά 76 αθλητές και αθλήτριες, στις ηλικιακές κατηγορίες -12 ετών, -15 ετών, -18 ετών, -21 ετών, +21 ετών. Συνολικά, η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα, θα έχει την μεγαλύτερη αθλητική αποστολή, με 376 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στα αγωνιστικά συστήματα Fighting, Newaza, Duo.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει του πρωταθλήματος, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε Προπόνηση Εθνικής Ομάδας Περιφέρειας Κρήτης, στο προπονητήριο του Αθλητικού Συλλόγου «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», με την συμμετοχή όλων των  αθλητών και των προπονητών που θα λάβουν μέρος τόσο στο διεθνές τουρνουά του Σεπτεμβρίου.

Η προπόνηση κυμάνθηκε σε έντονους  αγωνιστικούς ρυθμούς, με έμφαση στην στρατηγική αγώνα και στον ιδανικό τρόπο παιχνιδιού που είναι πιθανό να οδηγήσει έναν αθλητή στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το επίπεδο των αθλητών της Κρήτης βρίσκεται σε απολύτως ικανοποιητικό επίπεδο και μάλιστα αρκετά από τα παιδιά διεκδικούν με αξιώσεις την διάκριση, σ ένα διεθνές τουρνουά με πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και αυξημένο βαθμό δυσκολίας.

Στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας παρόντες ήταν οι εξής προπονητές: Παναγιώτης Κανακαράκης (Υπεύθυνος Κρήτης Ζίου Ζίτσου – Αθλητικός Σύλλογος Ρεθύμνου), Δημήτρης Μαρινάκης (Ομοσπονδιακός Προπονητής Κρήτης – Αθλητικός Σύλλογος Κερίτης),  Δημήτρης Μπιτσαξής (Υπεύθυνος Εθνικής Ομάδας – Αθλητικός Σύλλογος Κουρήτες), Αλέξης Ζαϊμάκης (Αθλητικός Σϋλλογος Φιλόνικος), Γιώργος Ζαϊμάκης (Ακαδημία Αθλόπολις), Γιάννης Δημητρόπουλος (Αθλητικός Σύλλογος Ατσιπόπουλο), Γιώργος Γεωργουσάκης (Αθλητικός Σύλλογος Ακρωτήρι), Νεκτάριος Κόνδυλας (Αθλητικός Σύλλογος Πολυδάμας), Δημήτρης Δημητρόπουλος (Αθλητικός Σύλλογος Ατσιπόπουλο), Νάσος Πρεντούλης (Αθλητικός Σύλλογος Μαύροι Ταύροι), Μιχάλης Γαραντωνάκης (Αθλητικός Σϋλλογος Καβρός Ρεθύμνου), Σταύρος Βατσινάς (Αθλητικός Σύλλογος Θησέας), Γιάννης Αλεξάκης (Αθλητικός Σύλλογος Καβρός Χανίων), Βαγγέλης Συνολάκης (Ακαδημία Ρεθύμνου).

Επιπλέον, στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της «Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», στους αθλητές προσφέρθηκε η δυνατότητα ψυχολογικής ενίσχυσης και διαχείρισης του άγχους τους, κατά την «κρίσιμη στιγμή» της συμμετοχής τους σ ένα σημαντικό τουρνουά. Την εισήγηση πραγματοποίησε ο ψυχολόγος, Νίκος Τσιμπισκάκης, μέλος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Μέθεξις».

Η προετοιμασία των αθλητών συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στα προπονητήρια των συλλόγων κατά τόπους, με στόχο  άπαντες να εμφανιστούν έτοιμοι και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αποκομίζοντας χρήσιμες αγωνιστικές εμπειρίες και διακρίσεις.

Με βάση το πρόγραμμα της διοργάνωσης, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούν οι αθλητές-τριες -15 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούν οι αθλητές-τριες -12 ετών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούν οι αθλητές-τριες -18 ετών και +18 ετών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *