25 Απριλίου 2024

Η Ολλανδία αλλάζει το ποδόσφαιρο! Προχωράει σε απίστευτες αλλαγές!

Έντονες αντιδράσεις θα προκληθούν από την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ολλανδίας, που θα εφαρμόσει τέσσερις αλλαγές κανονισμών στην 2η κατηγορία από την σεζόν 2023/2024.

Οι τέσσερις αλλαγές στους κανονισμούς που θα εφαρμόσουν οι Ολλανδοί είναι ριζικές και θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις, αφού ουσιαστικά αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για το ποδόσφαιρο μέχρι τώρα.

Κίτρινη κάρτα που θα είναι αποβολή για πέντε λεπτά, απεριόριστες αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα και 30λεπτα ημίχρονα είναι κάποιες από τις αλλαγές που θα θεσπίσει από την σεζόν 2023/2024 η ολλανδική ομοσπονδία στην 2η κατηγορία.

 

Αναλυτικά οι τέσσερις κανονισμοί που θα εφαρμόσει η ολλανδική ομοσπονδία:

1) Πλάγιο άουτ: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να στήσει την μπάλα και είτε να την εκτελέσει, είτε να ντριμπλάρει και να μπει στον αγωνιστικό χώρο! Το ίδιο θα συμβαίνει και στα κόρνερ και στα ελεύθερα. Ο ποδοσφαιριστής δεν θα είναι αναγκασμένος να εκτελεί, θα μπορεί να ξεκινήσει κούρσα…

2) Κίτρινη κάρτα: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής που θα χρεώνεται με κίτρινη, θα πρέπει να περνάει πέντε λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου.

3) Αλλαγές: Οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν όσες αλλαγές θέλουν, χωρίς να σταματάει ο χρόνος. Οι «flying substitutions», όπως ονομάζονται δεν θα επηρεάζουν τα ματς, καθώς οι αγώνες θα συνεχίζονται κανονικά όσο κάποιος μπαίνει και κάποιος βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο.

4) Μείωση χρόνου ημιχρόνων: Το πρώτο και το δεύτερο μέρος θα διαρκούν από 30 λεπτά, οπότε κάθε αγώνας θα έχει συνολική διάρκεια 60 λεπτών, σε καθαρό χρόνο.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *