Η συνέντευξη Τύπου των 78ων Αρκάδιων Αγώνων

Λαμπρό αναμένεται και φέτος το αρχαιότερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας, τα «Αρκάδια», τα οποία θα διεξαχθούν για 78η χρονιά στην πόλη μας, στη μνήμη του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, την Αντιπερειφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, τον Υπεύθυνο του τμήματος Αθλητισμού της Περιφερειακής Κοινότητας Ρεθύμνου Σταύρο Παλτατζίδη, τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη του Psiloritis Race, τον εκπρόσωπο του ΣΔΥΡ Κώστα Ζησιμόπουλο και τον Μανώλη Σφακιανάκη από τον ΟΚΑ Πρέβελη, προσκαλώντας τον κόσμο σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή.

ΛΙΟΝΗ: «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή προσκάλεσε τον κόσμο σε αυτήν τη σπουδαία διοργάνωση, τονίζοντας: «περιμένουμε με πολύ θέρμη τους αγώνες αυτούς και το ίδιο τους αθλητές από την Κρήτη αλλά και από το εξωτερικό. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον ιστορικότερο αγώνα της Κρήτης να γευθείτε μια πρωτόγνωρη αθλητική και πολτισμική εμπειρία που είναι αφορμή για αυτές τις εκδηλώσεις, τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το αιώνιο σύμβουλο της ελευθερίας, το μοναστήρι του Αρκαδιού που δίκαια κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας.
Καλώς να ορίσετε, να έρθετε στον τόπο μας και καλόν αγώνα».

ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ»
Από την πλευρά του κ. Κώστας Ζησιμόπουλος σημείωσε: «Καλώ και ‘γω από την πλευρά μου τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισσες αλλά και κάθε φίλο από την Κρήτη ή την υπόλοιπη Ελλάδα να λάβει μέρος στους αγώνες τους οποίους ανοίγουμε για όλους. Μάλιστα επειδή υπάρχουν ακόμη ανοικτές θέσεις καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή είτε μέσα από τον Δήμο, είτε κυρίως μέσα από το διαδικτιακό μας σύστημα.
Η συμμετοχή αναμένεται και πάλι μεγάλη αφού και ο καιρός, όπως όλα δείχνουν, θα σταθεί σύμμαχος των αθλητών. Η διάθεση για προσπάθεια λοιπόν αναμένεται μεγάλη. Τελευταία ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής στον Αρκάδιο δρόμο και στα 6χλμ είναι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου».

ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ»
Στο τέλος μίλησε ο Πρόεδρος του Psiloritis Race, Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, υπογράμμισε: «Μέσα από την 10ετή εμπειρία μας στον διεθνή αγώνα Psiloritis race υποστηρίζουμε και παράλληλα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να τελεστούν οι 78οι Αρκάδιοι αγώνες όσο πιο άρτια γίνεται.
Εμείς μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας προκειμένου να αποκτήσουν διεθνή χαρακτήρα οι αγώνες. Φέτος έχουμε στη διάθεσή μας ένα site, το arkadirace.gr ενώ δημιουργήσαμε και λογαριασμό  στο facebook προκειμένου να εναρμονιστούμε με την εποχή.
Ελπίζουμε ο κόσμος να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμή των πεσόντων της Ιεράς Μονής Αρκαδίου».

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *